Lähituottaja: Kankaan Hapankorput Oy


6.10.2021

Kankaan Hapankorput valmistaa Yläneellä Pöytyällä käsityönä juureen leivottuja ja kiviarina- ja leivinuunilla paistettuja 100% täysjyvärukiisia hapankorppuja. Yritystä pyörittävät jo toisessa polvessa Eeva Arponen (os. Kangas) ja Ville Arponen. Hapankorppujen valmistus alkoi vuonna 1991 vahingosta. Ruisleipä jäi pistelemättä ja paistossa siitä tulikin ”lokokuorinen”.

Tuores-ruisleipä

Korput leivotaan Etelä-Pohjanmaalta 1800 –luvulta alkujaan peräisin olevaan juureen ilman hiivaa tai lisäaineita ja paistetaan puilla lämpiävässä kiviarinaleivinuunissa. Hapankorppujen raaka-aine, laadukas ruis, on peräisin tilan omilta pelloilta, joita viljelee Pettisen perhe. Kankaan hapankorppujen koukuttavuuden salaisuus piilee aidon suomalaisen ruisleivän juurevassa maussa, jolle kiviarinaleivinuuni antaa omaleimaisen loppusilauksen.

-Vuonna 2015 isäni, Esa oli jo lopettelemassa yritystoimintaa ja siirtymässä pikkuhiljaa eläkkeelle, kun sain mieheni kanssa ajatuksen jatkaa Kankaan Hapankorppujen tarinaa. Päätös yrityksen jatkamisesta syntyi siellä, missä niin monet suomalaiset menestystarinat ovat saaneet alkunsa – saunassa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Eeva Arponen.

Kankaan Hapankorput toimittaa korppuja ja tuores-ruisleipiä lähialueen S-kauppoihin. Yrityksestä on mahdollista tilata tuotteita myös postitse.