Lähituottaja: Huskon Savukalatukku Oy


10.3.2021

Huskon Savukalatukku Oy perustettiin vuonna 1985 Sebastian Huskon ajatuksesta valmistaa täydellistä savukalaa. Tuotteiden valmistuskaava löysi nykyisen muotonsa vuosikymmenen kehityksen tuloksena. Kaikki tuotteet noudattavat edelleen alkuperäistä kaavaa ja kehitystä jatketaan uusien tuotteiden ja tuotantolaitteiden osalta.  Yritys sijaitsee Liedossa aivan Turun kupeessa ja palvelee asiakkaita kaikkialla Suomessa. Tällä hetkellä yrityksen valikoimiin kuuluu noin 50 erilaista savu- ja loimukalatuotetta.

Gregor Husko

-Savustamomme käyttää ainoastaan perinteisiä savustus- ja loimutusmenetelmiä tuotteiden valmistuksessa. Olemme kieltäytyneet sähkön ja nesteiden käytöstä savustusmenetelmässämme, ja harmaaleppä on savustuksemme raaka-aine. Perheyrityksen perinteet juontavat yli 20 vuoden taakse. Jatkuvan tuotekehittelyn ja kontrollin ansiosta pystymme vastaamaan jatkuviin haasteisiin ja toimittamaan vain parasta tuoretta ja laadukasta kalaa asiakkaillemme, kertoo Gregor Husko.

Ronni Husko

Huskon Savukalatukku Oy:n ja Turun Osuuskaupan yhteistyö juontaa juurensa vuoteen 2006, jolloin yritys oli n. kymmenen kertaa pienempi kuin nyt.

-Siitä hetkestä asti olemme tehneet tiiviisti yhteistyötä TOK:n kanssa. Pystymme jatkuvan tuotekehittelyn avulla tarjoamaan uusia ideoita ja tuotteita. Mikäli meiltä ovat ideat loppuneet, sieltä päästä on tullut myös ideoita, joita olemme saaneet kehitellä omalla tutulla tyylillämme. Kuljetusten ja toimitusrytmien suhteen olemme olleet aina joustavia, joten kalatilaukset ovat hoituneet myös nopeammallakin aikataululla. Kaikin puolin toimivaa yhteistyökumppanuutta on vaikeaa löytää, mutta kun sen löytää niin siitä ei halua luopua. Tästä syystä uskomme ja toivomme, että yhteistyömme voisi jatkua vielä pitkään, sanoo Husko.