Lähituottaja: Heikki Isotalo


5.5.2021

Heikki Isotalon tila sijaitsee Salossa, entisessä Kiikalan kunnassa ja sen toiminta on aloitettu vuonna 1987. Omistajaparin lisäksi yrityksessä työskentelee nykyään yksi vakituinen työntekijä ja kiireaikoina viisi työntekijää.

Yritys myy porkkanaa monessa eri pakkauskoossa.  Heikki Isotalon motto on: Pellolta suoraan kauppaan.

Porkkanaa viljellään tilalla 12 hehtaarin alueella. Syksyllä nostetaan pellolta kylmävarastoon 500 000 – 600 000 kiloa porkkanaa kasvukaudesta riippuen syys-toukokuun myyntiin.

Porkkanoiden myynti tapahtuu heinä- ja toukokuun lopun välisenä aikana. Heinä- syyskuun lopun välisenä aikana porkkanoita myydään sanamukaisesti pellolta suoraan kauppaan. Varastoon nostaminen tapahtuu syyskuun lopulla.

-Porkkanat viljellään kaikkien yleisten voimassa olevien ympäristönormien mukaisesti. Pakkaamisessa ja kuljettamisessa käytetään omia kierrätettäviä pakkauslaatikoita sekä pahvikontteja. Pakatut porkkanat toimitamme omalla autolla pakkaamostamme suoraan kauppaan, jolloin ylimääräiset ajelut jäävät pois, kertoo Heikki Isotalo.

Ennen porkkanoiden pakkaamista tapahtuu niiden pesu, lajittelu ja sen jälkeen porkkanat menevät pakkauskoneeseen. Hevos- sekä muut harrastajat hakevat lajittelujätteet käyttöönsä.

-Pyrimme kauppojen kanssa siihen, että asiakkaat saavat mahdollisimman tuoretta porkkanaa, joten toimitamme porkkanat joka toinen päivä kauppaan, jolloin tuoreus säilyy. Toimituspäivämme ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai, jatkaa Isotalo.

Yritys käy itse esittelemässä ja tarjoamassa porkkanoita suoraan kauppaan. Kauppa tilaa sen verran porkkanoita, kuin myymälässä oikeasti kuluu. Näin säästytään turhalta varastoinnilta. Heikki Isotalo on tehnyt yhteistyötä TOK:n kanssa vuodesta 2013 lähtien.