28.9.2018
Jos et halua käyttää leipää cocktailpaloissa, voit tehdä kylmäsavulohesta maukkaan wasabilla maustetun moussen ja tarjoilla sen kurkkuviipaleiden päältä seesaminsiemenillä koristeltuna. Kylmäsavulohi-cocktailpalat toimivat juhlapöydässä tai vaikka iltanaposteltavana.
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää)
Kylmäsavulohimousse
½ nippu ruohosipulia
200 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl majoneesia
2 rkl wasabia
½ sitruunan mehu
suolaa
Kurkut
1 kurkku
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
seesaminsiemeniä
Hienonna ruohosipuli ja kylmäsavulohi ja sekoita sitten kaikki moussen ainekset. Leikkaa kurkusta vajaan sentin siivuja, laita kulhoon ja kaada päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Sekoita ja nostele kurkut pois liemestä. Nostele kurkuille ensin moussea ja koristele sitten cocktailpalat seesaminsiemenillä ja ruohosipulilla.
18.10.2024 | Paikallisia uutisia
16.10.2024 |