Kuplivaa iloa valmistujaisiin


3.5.2013

Ylioppilasjuhlien ja muiden valmistujaisjuhlien pääroolissa on itse nuori. Saavutus on upea, ja nuori on juhlansa ansainnut. Tarjoilu, juhlapaikka ja koristelu eivät saa viedä päähuomiota, vaan niiden tarkoitus on tuoda iloiselle juhlalle kehykset.

Kaikki vieraat toivotetaan tervetulleeksi onnittelumaljalla.

Tarjoilu ja juhlapaikka vaihtelevat perhettä ja tilannetta myöten.

Usein juhlat järjestetään open house -tyyliin. Samat vieraat käyvät useissa juhlissa, ja tarjoilupöydästä ainakin osa on hyvä rakentaa kylmän seisovan pöydän idealla. Pöydässä on hyvä olla suolaista ja makeaa.

Aivan kelpo tapa on juhlistaa valmistumista kakkukahveilla.

Usein juhliin tuleville pitkämatkalaisille varaudutaan tarjoamaan myös lämmin ruoka. Alkupalat, pääruuan ja jälkiruuan sisältävä menu tulee helposti maksamaan ruokailijaa kohti 30–50 euroa.
Tarjoilun lisäksi rahaa kuluu kutsukortteihin, astioiden ja pöytäliinojen vuokraamiseen sekä juhlapaikan koristeluun.

Juhlapaikkana on useimmiten koti, mutta yhä useammin valmistujaisjuhlia vietetään häiden tapaan ja paikaksi varataan seurantalo tai ravintolan kabinetti.

Kannattaa miettiä, kuka hoitaa juhlan aikana ruokien esillepanon ja tarjoilun, että myös isäntäväki pääsee seurustelemaan juhlavieraiden kanssa.

Oikea aika juhlapaikan, tarjoilun ja apuhenkilökunnan varaamiseen on viimeistään juuri nyt.