Kupittaan sisustuksen takana Hanna Gullstén


5.1.2020

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen vastaa uuden Original Sokos Hotel Kupittaan tila- ja sisustussuunnittelusta. Lue lisää sisustusarkkitehti Hanna Gullsténin ajatuksista liittyen valittuun sisustuskonseptiin.

 

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen vastaa uuden Original Sokos Hotel Kupittaan tila- ja sisustussuunnittelusta. GI on luovien ihmisten suunnittelutoimisto, jolla on 30 vuoden kokemus tilasuunnittelusta. ”Teemme suunnitteluratkaisuja pienellä hiilijalanjäljellä ja suurella sydämellä”, sanoo GI:n luova johtaja, sisustusarkkitehti Hanna Gullstén.

Mistä vastaatte Original Sokos Hotel Kupittaan suunnittelussa? 

GI on suunnitellut sisustuksen hotellin 196 huoneeseen, käytäviin sekä 9. kerroksen yhteistiloihin: kuntosaliin, loungeen, saunatiloihin ja kattoterassille.

Mitä tilojen suunnittelussa tuli erityisesti huomioida?

Rakennus, jossa hotelli sijaitsee, on osa Turku Science Parkin Intelligate-rakennuksia, Intelligate III. Huoneet ovat muodoltaan pitkähköjä ja melko kapeita, mutta lähes kolmen metrin huonekorkeus ja suuret ikkunat tekevät tilasta ilmavan. 

Suunnittelussa haluttiin korostaa paikallisuutta. Tämä saatiin aikaan tapetoimalla huoneiden yhdelle seinälle tyylitelty Turun kartta, josta löytyy lähiseudun urheilu- ja aktiviteettimahdollisuuksia sekä maamerkkejä.

Millainen hotelli Original Sokos Hotel Kupittaa on kävijän silmin?

Kupittaa on moderni hotelli, jossa on hyvä olla ja helppo viihtyä.

Suunnittelussa on käytetty paljon värikontrasteja. Toisella puolella hotellia huoneet ovat valkoisia ja kylpyhuoneet mustia, toisella päinvastoin. Myös käytävä on jaettu kahtia mustaan ja valkoiseen. Mustan ja valkoisen lisäksi sisustuksessa on käytetty tehosteväreinä pirteää oranssia ja turkoosia, suihkuseinät ovat puolestaan purppuranpunaiset.

Tavoitteena oli luoda hotelliin sisustuskonsepti, joka vetoaa nuoreen ja nuorekkaaseen kohderyhmään. Hotelli sijaitsee alueella, jossa on paljon erilaisia urheilumahdollisuuksia, joten asiakkaina on paljon esimerkiksi urheilujoukkueita. Konseptin lähtökohtana on raikas, rento ja leikkisä ulkoasu, ja tässä mielestäni onnistuttiin. Rohkeat värivalinnat erottuvat edukseen – musta on mustaa ja valkoinen valkoista, ei turvallista keskiharmaata.

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy

Tutustu lisää https://www.gullsten-inkinen.com/fi/

Facebook: Gullsten-Inkinen Design & Architecture

Instagram: sisustusarkkitehdit_gi

LinkedIn:  Gullsten-Inkinen Design Architecture