Kulman Keittiön lammaskebakot ja tsatsiki


22.3.2018

Lammasruoat kuuluvat perinteisesti pääsiäisen ruokapöytään. Nämä lammaskebakot eivät ole maultaan aivan yhtä vahvoja kuin vaikkapa lammaspaisti, sillä valmistukseen on käytetty miedompaa karitsan jauhelihaa ja puolet seoksesta on vielä tutumpaa nautaa.

  • 4:lle
  • Vaikeusaste: keskitaso
  • Valmistusaika: 45 min


Tsatsiki
½ kurkku
1 pieni valkosipulinkynsi
6 oksaa persiljaa
2 oksaa minttua
1½ dl turkkilaista jogurttia
½ rkl hunajaa
½ sitruunan mehu ja kuori
suolaa
mustapippuria

Lammaskebakot
½ sipuli
3 valkosipulinkynttä
½ nippu persiljaa
½ nippu minttua
½ punainen chili
200 g Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa (pakaste)
200 g naudan jauhelihaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
2 rkl tomaattipyreetä

Valmista ensin tsatsiki. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja raasta sekä purista mahdollisimman kuivaksi. Hienonna valkosipulinkynsi, persilja ja minttu. Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta ja tarkista maku. Peitä kastike kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli, kuullota pannulla. Hienonna yrtit ja chili. Sekoita kaikki kebakkojen aineet yhteen ja tarkista maku paistamalla pieni koepala. Muotoile taikinasta noin 100 gramman kokoisia kebakkoja ja tökkää niihin puutikku. Paista lammaskebakot kypsiksi pannulla voin ja öljyn sekoituksessa tai uunissa 175 asteessa puolen tunnin ajan. Jos paistat kebakot pannulla lisää puutikut vasta paistamisen jälkeen. Tarjoile lammaskebakot tsatsikin kera.