Kotitekoiset suklaalevyt


15.12.2017

Kotitekoiset suklaalevyt toimivat hyvänä joulun lahjaideana tai miksei omatoimisesti naposteltunakin.

  • 6-8:lle
  • Vaikeusaste: keskivaikea
  • Valmistusaika: 45 min


Jos haluat täydellistä suklaata, joka säilyttää kiiltonsa eikä sula käsiin, temperoi suklaa tarkalleen ohjeiden mukaan. Jos eri lämpötilojen seuraaminen tuntuu vaivalloiselta, voit sulattaa suklaan mikrossa kaataa suoraan täytteiden päälle. Kotitekoiset suklaalevyt toimivat hyvänä joulun lahjaideana tai miksei omatoimisesti naposteltunakin. Herkulliset suklaat voi ostaa valmiina myös Sokos Wiklundin W wine & deli -kahvilasta.

Hasselpähkinä-appelsiinisuklaa
300 g tummaa suklaata
1 appelsiini
1 dl hasselpähkinöitä
suolaa

Aseta pellille leivinpaperia. Kuori appelsiinista oranssi osa ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Paahda hasselpähkinät ja murskaa. Ripottele reilu puolet pähkinöistä leivinpaperille. Sulata suklaa vesihauteessa ensin noin 50 asteeseen, kunnes seoksessa ei ole suklaan paloja. Jäähdytä sitten 27 asteeseen jäävesihauteessa ja nosta lämpötila lopuksi 31 asteeseen kuumassa vesihauteessa. Kaada sula suklaa pähkinöiden ja appelsiininkuorien päälle ja ripottele loput pähkinät ja appelsiininkuoret pinnalle koristeeksi. Jäähdytä kotitekoiset suklaalevyt jääkaapissa.

Mansikka-karpalosuklaa
275 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
3 rkl kuivattuja karpaloita
2 rkl kuivattuja mansikoita

Aseta pellille leivinpaperia. Sulata suklaa vesihauteessa ensin noin 50 asteeseen, kunnes seoksessa ei ole enää suklaan paloja. Jäähdytä sitten 27 asteeseen jäävesihauteessa ja nosta lämpötila lopuksi 31 asteeseen kuumassa vesihauteessa. Sulata samaan aikaan myös valkosuklaa vesihauteessa noin 40 asteeseen kunnes seassa ei ole suklaan paloja ja jäähdytä sitten 26 asteeseen. Kaada sula suklaa leivinpaperille ja päälle valkosuklaa pieninä kekoina. Piirrä suklaan pintaan marmorointikuviota hammastikulla ja ripottele lopuksi pinnalle karpalot sekä mansikat. Jäähdytä kotitekoiset suklaalevyt jääkaapissa.