Kolme tapaa käyttää ylimääräinen kypsä kinkku tai kalkkuna


15.12.2017

Monelle jää joulupöydästä yli kypsää kinkkua tai kalkkunaa. Niitä pystyy kuitenkin hyödyntämään monenlaisissa arkiruoissa joulun jälkeenkin. Tässä muutama vinkki joulunjälkeisiin herkutteluhetkiin.

  • 2:lle

  • Vaikeusaste: helppo

  • Valmistusaika: 20 min

 

Pyttipannu
300 g kypsää kinkkua tai kalkkunaa
1 sipuli
6 kypsää perunaa
öljyä
voita
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa

tarjoiluun suolakurkkua

Leikkaa kypsä kinkku tai kalkkuna, sipuli ja perunat tuhdeiksi kuutioiksi ja paista öljyssä ja voissa kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista toisessa pannussa kananmunat vain toiselta puolelta niin, että keltuainen jää raa’aksi. Laita pyttipannua lautaselle ja nosta päälle kananmuna. Tarjoile suolakurkun kera.

Quesadillat
150 g kypsää kinkkua tai kalkkunaa
½ jalapeno
1 tomaatti
½ nippu korianteria
4 tortillaa
100 g cheddarjuustoraastetta
öljyä paistamiseen

Pilko kypsä kinkku tai kalkkuna suikaleiksi, viipaloi jalapeno ja silppua tomaatti sekä korianteri. Nosta tortillalle ensin juustoraastetta, sitten lihaa, jalapenoa, tomaattia ja korianteria ja sitten taas kerros juustoraastetta. Laita päälle toinen tortilla ja paista öljytyssä pannussa kunnes tortilla ruskistuu ja juusto sulaa. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile esimerkiksi ranskankerman, korianterin, guacamolen ja salsan kanssa.

Kermainen herkkusienipasta
200 g kypsää kinkkua tai kalkkunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
8-10 pientä herkkusientä
2 dl kermaa
½ rkl lihafondia
1 dl herneitä
suolaa
mustapippuria
2 annosta keitettyä spagettia

Pilko kypsä kinkku tai kalkkuna pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää liha ja ruskista. Lisää herkkusienet ja ruskista. Kaada sekaan kerma ja lihafondi sekä herneet. Kiehauta ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita melkein kypsä spagetti kastikkeeseen ja tarjoile.