Kiitos kesätyöntekijöillemme!


22.8.2023

Tänä kesänä toimipaikoissamme on ollut apunamme noin 1200 kesätyöntekijää. Koko S-ryhmässä kesätyöntekijöitä oli noin 17 000.

– Olemme yksi Varsinais-Suomen suurimmista työllistäjistä. Tänä kesänä meillä oli parhaimmillaan reilu 3 000 työntekijää samaan aikaan, kun lasketaan yhteen vakituiset työntekijät ja kausityöntekijät. Se on kaikkien aikojen ennätys, kertoo Turun Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Terhi Lautkankare.

Kesätyöntekijöiden arki vaihtelee toimipaikoittain. Esimerkiksi ravintoloissa ja ABC-asemilla kesätyöntekijät pääsevät tutustumaan tarjoilemiseen, tilausten ottamiseen ja muuhun salityöskentelyyn. Markettien puolella työ on yleensä hyllytystä tai kassalla asiakkaiden palvelua. 

Innostava työyhteisö ja monipuolinen työ saavat kiitosta

Walo Rooftop Barin kesätyöntekijä Julia kertoo, että työ kattobaarissa on kivan monipuolista, vaikkei hän alaikäisenä pääsekään vielä myyntitiskin taakse. Päivät kuluvat muun muassa hedelmiä pilkkoessa, paikkojen yleisestä siisteydestä huolehtimisessa ja muiden pienten askareiden hoitamisessa.

Arttu puolestaan kuluttaa työpäivänsä S-market Wiklund Herkussa pääasiassa laittamalla tavaraa hyllyyn. Artun lempiosasto on juomaosasto, jossa hän on päässytkin viettämään eniten aikaa.

Kesätyöntekijöiden mukaan paras asia kesätöissä on työyhteisö ja se, miten mutkattomasti se toimii. Vaikka arki toimipaikassa saattaakin olla aika ajoin kiireistä, kannustava ja innostava työilmapiiri auttaa jaksamaan itsekin iloisena työpäivät loppuun saakka.

-Täällä Trattoriassa on tosi paljon nuoria työntekijöitä, joiden kanssa on oikeasti ystävystynyt kesän aikana. Kavereita sai tosi nopeasti ja olemme jopa viettäneet yhdessä aikaa vapaa-ajallakin! kuvailee kesätyöntekijä Taru Trattoria Wiklundin työyhteisöä.

-Parasta täällä Walossa työskentelyssä on työkavereiden huumorintaju. Aina saa nauraa työvuoroissa, eikä yksikään päivä ole tylsä, kertoo puolestaan Julia.

Kesätyöntekijät rikastuttavat työyhteisöä

Kesätyöntekijöitä todella tarvitaan, sillä toimipaikkoja ei saisi ilman heitä pidettyä auki vakituisten työntekijöiden lomaillessa. He ovat korvaamaton apu ja kiitos todellakin kuuluu heille. Myös vielä hetken Turun Osuuskaupan toimitusjohtajana toimiva Antti Heikkinen haluaa lausua kiitoksensa kesätyöntekijöille.

-On ollut kunnia luotsata osuuskauppaa, jossa kesätyöntekijät aidosti viihtyvät. Meille Turun Osuuskaupassa on perustavanlaatuisen tärkeää, että kesätyöntekijät otetaan lämpimästi vastaan heidän aloittaessaan työnsä. Jokaiselle heistä tarjotaan myös asianmukainen perehdytys ja vastaanotto. Täällä kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä yksin! Iso KIITOS kesätyöntekijöille tästä kesästä.

-Kesätyöntekijät tuovat uusia tuulia toimipaikkojen arkeen. On tärkeää saada alalle uusia tekijöitä, jotka näkevät asiat uusin silmin. Uudet näkökulmat ja kesän työkaverit rikastuttavat monipuolista työtä entisestään, päättää Lautkankare.