Kesätyö 2021

18.12.2020

Vuoden 2021 haku Turun Osuuskaupan kesätöihin on päättynyt!

Käsittelemme hakemuksia parhaillaan.

Tutustu työelämään ja tienaa-haku on alkanut 

Haluaisitko kesätyökokemusta kaupasta, ravintolasta, tavaratalosta tai ABC-liikennemyymälästä? Hae meille Turun Osuuskauppaan Tutustu työelämään ja tienaa-kesäharjoitteluun! Haku on käynnissä 19.4.2021. asti. Löydät hakemuksen täältä.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on kesäharjoittelujakso, joka on tarkoitettu 15-17-vuotiaille peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, VALMA- ja TELMA- koulutuksiin osallistujille ja lukiolaisille (ei ylioppilaiksi valmistuneille tai jos opiskelet ammattiin tai olet suorittanut ammattitutkinnon), joille ei ole kertynyt merkittävästi työkokemusta lukuun ottamatta mahdollisia aikaisempia tutustumisjaksoja.

Voit tulla valituksi kesäharjoitteluun, jos täytät kaikki seuraavat ehdot:

– Olet kesäharjoittelun ajankohtana 15-17-vuotias

– olet peruskoulussa, kymppiluokalla, lukiossa, VALMA- tai TELMA-koulutuksessa (HUOM! harjoitteluohjelmaan ei voi tulla valituksi, jos opiskelet ammattiin, olet suorittanut ammattitutkinnon tai olet valmistunut ylioppilaaksi).

Vuonna 2021 harjoittelun kesto on kaksi viikkoa (eli kymmenen työpäivää) ja se voidaan sijoittaa 1.6.-31.8.2021 väliselle ajalle. Työaika on maksimissaan 6h päivässä ja se sijoittuu ma-pe kello 8-18 välille. Harjoitteluun ei kuulu ilta- tai viikonlopputöitä.

Harjoittelijalle maksetaan palkkaa 375 €.

Me Turun Osuuskaupassa tarjoamme tänäkin vuonna 400 nuorelle mahdollisuuden kahden viikon kesäharjoittelujaksoon joko kaupan toimipaikassa, hotelleissa, Sokos Wiklundilla, Emotion Myllyssä, ravintoloissa tai liikennemyymälöissä. Mikäli haluat tutustua tarkemmin toimintaamme, niin käy katsastamassa mitä kaikkea me Turun Osuuskaupassa tarjoamme asiakkaillemme ja työntekijöillemme osoitteessa: www.tok.fi. Huomioithan, että mikäli olet ollut kertaalleen esimerkiksi kaupassamme kesäharjoittelussa, et voi tulla valituksi toistamiseen kauppaan, vaan voimme tarjota mahdollisuuden hotellista, ravintolasta tai ABC-liikennemyymälästä.

Toivomme hakijalta reipasta ja iloista asennetta kesäharjoitteluun ja uskallusta asiakaspalvelutehtäviin, sekä halua oppia uusia asioita ja työelämän pelisääntöjä.

Hakemusten perusteella jatkoon valituille soitetaan numerosta 010 764… tai lähestytään sähköpostitse huhtikuun ja toukokuun aikana. Valinnat kesäharjoittelijoista pyritään tekemään toukokuun loppuun mennessä.

Mikäli jokin jäi askarruttamaan, voit kysyä lisätietoa toimipaikkojemme esimiehiltä arkisin klo 9–15 tai meidän rekrytiimiläisiltä sähköpostitse osoitteesta tok.rekrytointi@sok.fi.

Huippukivaa duunikesää odottaen,

tokkilaiset

Nuoren työnhakijan selviytymisopas

Ensimmäiseen työpaikkaan hakeminen ja työhaastatteluun pääseminen ovat jänniä asioita. Riittää kuitenkin, että haastattelukutsun saatuaan valmistautuu siihen huolellisesti ja tulee paikalle siististi pukeutuneena, omana reippaana itsenään. Kokosimme yhteen viisi vinkkiä, joiden avulla valmistautuminen työhaastatteluun sujuu paremmin.

1. Saapuessasi haastatteluun, kiinnitä huomiota positiiviseen asenteeseen. Reipas tervehtiminen jää haastattelijan mieleen ja antaa hyvän ensivaikutelman.

2. Haastattelutilanteessa hymyile ja katso haastattelijaa silmiin. Anna itsestäsi positiivinen vaikutelma, sellaista ihmistä me haemme myös tiimiimme. Ei haittaa jos sanat menevät sekaisin. Tärkeintä on, että uskaltaa yrittää. Kuuntele ja uskalla kysyä, mikäli jokin askarruttaa.

3. Meillä töissä oleminen on kuin olisit osa isoa joukkuetta. Joukkueeseemme kuuluu monenlaisia ihmisiä ja jokaisella on siinä omat vahvuutensa. Tuo esiin halusi ja kykysi toimia osana joukkuetta, se on iso plussa. Uudet vahvistukset tuovat aina oman arvokkaan lisänsä tiimiin.

4. Muista huolehtia itsestäsi. Nuku riittävästi ja syö hyvin ennen haastatteluun saapumista. Terveet elämäntavat näkyvät ulospäin ja edesauttavat myös fyysisessä työssä jaksamista. Kun itsellä on hyvä olo, näkyy se positiivisesti myös työpaikalla.

5. Näytä halusi oppia, kasvaa ja kehittyä meillä. Aiemmalla kokemuksella tai koulutuksella ei ole väliä, riittää että asenne on oikea. Kun kesätyön hoitaa hyvin, on suuri mahdollisuus työllistyä meille jatkossakin. Meillä on jatkuvasti auki erilaisia työpaikkoja, joten mahdollisuuksia on edetä vaikka mihin.

 

Tärkeintä on kuitenkin olla rohkeasti oma itsensä. Tsemppiä työnhakuun ja nähdään haastattelussa!