Kauppakeskus Myllyn kiinteistö SOK:n ja TOK:n omistukseen


1.10.2008

Raisiossa sijaitseva Kauppakeskus Myllyn kiinteistö siirtyy lokakuun alusta Kauppakeskus Mylly Oy:n omistukseen. Yhtiö on vastannut kauppakeskuksen käytännön toiminnasta alusta alkaen, ja sen omistavat puoliksi SOK ja Turun Osuuskauppa.

Kauppakeskus Mylly valmistui vuonna 2001, jolloin SOK ja TOK myivät kiinteistön Nordisk Rentingille. Kaupan yhteydessä sovittiin myös mahdollisuudesta ostaa kiinteistö takaisin ennalta sovittuun hintaan.

SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkösen mukaan osto-optiota käytettiin edullisen hinnan, kauppakeskuksen hyvän sijainnin ja jatkosuunnitelmien takia.

”Mylly on Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus ja kuudenneksi suurin koko Suomessa. Sen laajentumissuunnitelmat ovat lisäksi jo varsin pitkällä, joten pidämme ratkaisua erittäin hyvänä”, Rytkönen kertoo.

”Tällä ratkaisulla kiinteistön omistus siirtyy takaisin alkuperäisiin käsiin ja osin myös varsinaissuomalaiseen omistukseen. Omistusjärjestelyllä varmistetaan myös Kauppakeskus Myllyn jatkuva kehittyminen ja mahdollisen laajennuksen sujuva toteutus”, lisää TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Kauppakeskuksen pinta-ala on nykyisin 63 000 neliötä ja suunniteltu laajennusosa on kooltaan noin 45 000 neliötä. Keskuksen tiloissa toimii lähes 100 liikettä. Yksityisten yritysten lisäksi mukana on lukuisia kauppaketjuja. S-ryhmän ketjuista tiloissa toimivat Sokos ja Prisma.

Keskukseen kuuluu myös 62 000 neliön suuruinen pysäköintitalo, johon mahtuu 1700 autoa. Yhteensä pysäköintitilaa on 3 000 autolle.

Kauppakeskus Myllyn yhteenlaskettu myynti oli viime vuonna 170 miljoonaa euroa. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Pertti Vikkula.

Lisätiedot kiinteistökaupasta:

SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, puh. 010 76 82142 ja Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen, puh 050 388 4030.

Lisätiedot Kauppakeskus Myllystä:

Kauppakeskus Mylly Oy:n toimitusjohtaja Pertti Vikkula, puh. 0400 830 056