Juuresspagetti ja härkis-bolognese


21.8.2017

Juuresspagetti on herkullinen vaihtoehto esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Härkiksestä valmistettu bolognesekastike ja juuresspagetti ovat myös vegaanisia.

  • 4:lle
  • Vaikeusaste: keskivaikea
  • Valmistusaika: 1 h

Juuresspagetti on herkullinen vaihtoehto esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Härkiksestä valmistettu bolognesekastike ja juuresspagetti ovat myös vegaanisia. Härkiksen eri makuvaihtoehdoista voit valita mieleisimmän tuomaan lisävivahdetta kastikkeeseen. Saat juureksista spagetin mallisia suikaleita spiraalileikkuria käyttämällä. Leikkuri löytyy esimerkiksi Sokos Wiklundin valikoimasta.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
oliiviöljyä
1 dl punaviiniä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
4 oksaa timjamia
1 dl vettä tai kasvislientä
1 rkl sokeria
500 g porkkanaa
400 g palsternakkaa
1 pkt Härkistä
suolaa
pippuria
timjamia tarjoiluun

Hienonna sipuli ja valkosipuli, raasta porkkana. Kuullota niitä oliiviöljyssä, lisää joukkoon viini ja anna keittyä kasaan hetki. Lisää tomaattimurska, timjaminlehdet, kasvisliemi sekä sokeri ja anna porista matalalla lämmöllä mielellään tunti tai vähintään kunnes olet valmistanut juuresspagetin. Voit lisätä kastikkeeseen vettä tai kasvislientä jos kastike alkaa tuntua liian paksulta. Kuori porkkanat ja palsternakat ja leikkaa ne joko juliennekuorijalla tai juuresleikkurilla pitkiksi suikaleiksi. Lisää Härkis kastikkeeseen, mausta ja lämmitä. Sekoita juuresspagetti kastikkeeseen ja anna kiehua 34 minuuttia kunnes juuressuikaleet ovat hieman pehmenneet, mutta edelleen rapeita. Tarjoile timjamin ja halutessasi parmesaanin kanssa.