Inex Partnersin ja Transvalin yhteistyö turvaa työntekijöiden työpaikkoja


25.2.2015

S-ryhmän logistiikkayhtiö Inex Partners Oy ja logistiikkayhtiö Suomen Transval Group Oy ovat solmineet aiesopimuksen, jolla halutaan turvata Inexin työntekijöille työpaikkoja myös sen jälkeen, kun S-ryhmän Sipooseen valmistuva uusi päivittäistavaralogistiikkakeskus otetaan käyttöön. Pitkälle automatisoidun, uuden keskuksen työntekijämäärä tulee olemaan selvästi nykyistä pienempi.

Sopimuksen tarkoituksena on löytää yhteistyömalli, jolla Transval ottaa vastuun Inexin kumppanina Kilon logistiikkakeskuksen varastotoiminnoista. Samalla myös suuri osa Inexin Kilon logistiikkakeskuksen henkilöstöstä siirtyy Transvalille ensi syksystä alkaen.

– Transvalin kanssa solmimamme aiesopimuksen ja sen pohjalta neuvoteltavan liiketoimintakaupan avulla turvaamme hallitun siirtymäkauden, kun Inexin toiminnot siirtyvät Kilon logistiikkakeskuksesta Sipoon logistiikkakeskukseen vuoden 2018 loppuun mennessä, Inex Partners Oy:n toimitusjohtaja Jari Pousi kertoo.

Sipooseen rakennettava logistiikkakeskus tulee olemaan pitkälle automatisoitu ja logistiikkatyöpaikkojen määrä tulee olemaan huomattavasti nykyistä pienempi.

– Pyrimme edesauttamaan ratkaisulla nykyisen henkilöstön työllistymistä tilanteessa, jossa läheskään kaikille ei riitä työpaikkoja uudessa logistiikkakeskuksessa. Meiltä vähenee lähivuosina joka tapauksessa satoja työpaikkoja ja tällä ratkaisulla varmistetaan merkittävä määrä työpaikkoja logistiikka-ammattilaisillemme Transvalin nykyisissä ja tulevissa toimipisteissä myös sen jälkeen kun niitä ei Kilossa meillä enää ole, Pousi painottaa.

Pitkä siirtymäkausi ja logistiikka-alalle ominainen suuri henkilöstön vaihtuvuus vähentävät henkilöstön sopeutustarvetta. 

Toimiva ja tehokas logistiikka on keskeinen S-ryhmän päivittäistavarakaupan kilpailukyvyn turvaaja. Sipoon logistiikkakeskuksessa hyödynnetään alan uusinta teknologiaa, ja raskaat ja ergonomisesti kuluttavat työvaiheet on pääosin automatisoitu. Toiminta siirretään Sipooseen Kilosta vaiheittain vuosien 2016 ja 2018 välillä. Keskuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 2012 ja siitä lähtien henkilöstölle on kerrottu säännöllisesti keskukseen liittyvistä suunnitelmista ja niiden vaikutuksista henkilöstölle.