Iiro Ala-Mutka ABC Raisiosta palkittiin PRO-gaalassa lehdistön suosikkina


26.1.2018

Raision ABC-asemalla työskentelevä 27-vuotias Iiro Ala-Mutka valittiin ravintola-alan huippuammattilaisten joukosta lehdistön suosikiksi torstai-iltana Helsingissä pidetyssä PRO-gaalassa.

Lehdistöraati arvosti erityisesti ravintolan asiakaspalvelijasarjan kolmen finalistin joukossa olleen Iiro Ala-Mutkan palvelualtista, reipasta ja reilua asennetta. Lehdistöraati halusi valinnallaan muistuttaa myös siitä, että suurin osa asiakaspalvelukokemuksista tapahtuu muualla kuin huippuravintoloissa – hyvä asiakaspalvelu on tärkeää kaikkialla.

Lehdistöraatiin kuuluivat mm. toimittaja Heli Nieminen Turun Sanomista, vapaa toimittaja Tuomas Tanttu, toimittaja tuottaja Eeva Paljakka Iltalehdestä ja toimittaja Katja Bäcksbacka Helsingin Sanomista.

Ala-Mutka on selvästi jäänyt asiakkaiden mieliin, sillä hänen pro-ehdokkuutensa oli kerännyt asiakkailta suuren määrän perusteluja ja kehuja. Yksi palautteista oli ytimekkäästi: ”ylivoimaisesti paras kohtaamani asiakaspalvelija”.

Ala-Mutka on työskennellyt TOK:ssa vuodesta 2004 alkaen muun muassa Prismassa, ABC Koulukadulla ja ABC Raisiossa.
– Tehtäviini ABC:llä kuuluvat myynninjohtaminen ja asiakaspalvelu eri pisteissä. Kassatyöskentelyn lisäksi teen muun muassa hampurilaisia. Työni suola ovat työkaverit, iloiset asiakkaat ja vaihtelevat työpäivät. Työpaikan hyvä ilmapiiri on tärkeä, sillä hyvällä yhteishengellä pärjää kiireenkin keskellä, voitostaan iloinen Iiro Ala-Mutka toteaa ja välittää samalla suuret kiitokset kaikille häntä kisassa äänestäneille.

– Olemme todella ylpeitä tästä tunnustuksesta ja se meni enemmän kuin oikeaan osoitteeseen. Iiro on myyntimies ja työkaveri vailla vertaa, ja hän toimii erinomaisena innostajana kokoTurun Osuuskaupan asiakaspalvelun kehitystyölle. Mielestäni lehdistön myöntämä palkinto Iirolle on myös kunnianosoitus ja arvostus tuhansista eri alojen ammattilaisista koostuvalle liikennemyymälätyöntekijäjoukolle joka päivittäin ilahduttaa satoja tuhansia Suomessa matkaavia asiakkaita. Liikenneasemat ovat suomalaisille myös merkittäviä kohtauspaikkoja, ja niitä on viime vuosina kehitetty voimakkaasti. Tärkeässä roolissa tällöin on juuri osaava henkilökunta, toteaa liikennemyymälöistä ja polttonestekaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.