HOK-Elannolle Vuoden Esimerkillinen työllistäjä -palkinto


21.3.2013

HOK-Elanto palkittiin tiistaina Finlandia-talolla VATES-säätiön Vuoden esimerkillinen työllistäjä -palkinnolla. Palkinto myönnettiin pitkäjänteisestä työstä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden työllistäjänä.

– HOK-Elannon yhteistyö vastuullisessa rekrytoinnissa alkoi kehitysvammaisten tuetusta työllistämisestä ja on jatkunut jo yli kymmenen vuoden ajan mielenterveyskuntoutujien kanssa yhteistyössä Klubitalojen siirtymätyöohjelman välityksellä. HOK-Elanto on tarjonnut satoja työelämäosallisuuden ja –mahdollisuuden paikkoja vammaisille ja osatyökykyisille, taustoittaa toimitusjohtaja Marjatta Varanka VATES-säätiöstä.

HOK-Elannossa on käytössä Työn mukautuksen malli. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijälle tarjotaan työkykyä vastaavaa työtä.

– Toimenpiteillä voidaan usein estää esimerkiksi sairaslomalle siirtyminen tai vastaavasti nopeuttaa töihin palaamista. Kaikki hyötyvät: työntekijä, työnantaja ja yhteiskunta, HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen sanoo.

– Suomalainen työelämä tavoittelee nimenomaan juuri tällaista kehittämistä. Maamme uusi työelämän kehittämisstrategia linjaa pyrkivänsä Euroopan parhaaksi työllistäjäksi vuoteen 2020 mennessä. HOK-Elanto kantaa vahvaa sosiaalista vastuuta ulottamalla työkyvyn hallintaohjelman kaikkiin työntekijöihin, myös vammaisiin ja mielenterveyskuntoutujiin, Varanko toteaa.

Lue lisää tiedotteesta