Herkutellen kevättä kohti Fransmannissa


11.2.2013

Uusittu ruokalista Fransmanneissa 12.2.2013 alkaen

Tänä keväänä Fransmannissa puhaltavat jälleen herkulliset maalaisranskalaiset tuulet. Ravintolan ruokalistaa on uudistettu ja monipuolistettu unohtamatta kuitenkaan Fransmannin suosittuja klassikoita. Uudistettua listaa varten on kerätty runsaasti asiakaspalautteita, joiden pohjalta keittiömestarit ovat kehitelleet reseptejään viime vuoden toukokuusta alkaen.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme nautinnollista ruokaa, joka perustuu tuoreisiin ja puhtaisiin raaka-aineisiin sekä maalaisranskalaisen keittotaidon pitkään perinteeseen”, Fransmannin ravintolapäällikkö Susanna Lehtelä kiteyttää uuden ruokalistan filosofian.

Tänä vuonna uutuuksien joukossa on jälleen herkulliselta maistuvia annoksia. Esimerkiksi savustettua ankanrintaa, paistettua kampasimpukkaa, maa-artisokkapannacottaa tai Chèvre Quiche. Merenelävien ystäville todellinen herkkupala on Bouillabaisse, perinteinen ranskalainen kala- ja äyriäiskeitto, jonka voi tilata joko alkuruoaksi kahdelle tai pääruoaksi yhdelle. Listalla on uutena myös houkutteleva kokonaisena paistettu kevätkananpoika sekä mehevää karitsan entrecôtea. Aterian kruununa toimii mainiosti belgialaiset vohvelit Fransmannin tapaan tai vaikkapa perinteinen Crème Brûlée.

”Olemme yrittäneet löytää juuri oikean tasapainon Fransmannin perinteisten klassikkoruokien sekä keittiömestariemme loihtimien uutuusannoksien välillä, jotta jokainen kävijä löytäisi ruokalistalta oman suosikkinsa”, Lehtelä sanoo.

Myös viinit kuuluvat luonnollisena osana ranskalaiseen ruokanautintoon. Fransmannissa ponnistellaan jatkuvasti parhaiden laatuviinien löytämiseksi. Tänä vuonna erääksi teemaksi on noussut luonnonmukaisuus. Mielenkiintoisia uutuuksia ovat muun muassa Organic Chianti Piccini Italiasta ja Santa Julia Organic Chardonnay Argentiinasta.

Ensi kertaa listalta löytyy myös alkoholiton poreileva luomurypälemehu Italiasta, joka on myös halal-sertifioitu. Oluen ystäville kokeilemisen arvoinen uutuustuote on suodattamaton vehnäolut Grimbergen Blanche.

Myös suositut Viinipruuvit jatkuvat Fransmanneissa. Pruuvit ovat oiva keino päästä parantamaan omaa viinitietouttaan rennosti ystävien tai työkavereiden seurassa.

Kolmatta vuotta jatkuva Tapasankari-hanke on kerännyt runsaasti positiivista palautetta, joten sitäkin on haluttu jatkaa. Hankkeen tarkoitus on auttaa koululaisia hyvien tapojen oppimisessa. 

”Olemme hankkeesta todella ylpeitä. Useat vanhemmat ja opettajat ovat kiitelleet Fransmannia ja rohkaisseet jatkamaan kampanjaa. Koemme erittäin tärkeäksi, että Fransmanni kantaa kortensa kekoon hyvien tapojen vaalimiseksi lasten ja nuorten keskuudessa”, Lehtelä sanoo.

 

Lisätietoja:
Susanna Lehtelä
ravintolapäällikkö
susanna.lehtela@sok.fi

Gsm: 010 764 5601