Helppo herkku kevään juhliin


28.5.2018

Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussesta pystyy valmistamaan monenlaisia tarjottavia kevään juhliin. Laita moussea kahden leivän väliin ja leikkaa sopivan kokoisiksi sormisyötäviksi. Jos moussea jää yli, voit hyödyntää sen seuraavana päivänä vaikka croisanttien täytteenä. Katso videolta S-market Wiklund Herkun Anssi Sjöroosin reseptivinkit.

Kylmäsavulohi-jokirapuleivät

  • 6-8:lle
  • Vaikeusaste: helppo
  • Valmistusaika: 10 min + 8 h vetäytymisaika

2 siivua pitkittäin leikattua vuokaleipäsiivua tai 6 isoa paahtoleipäviipaletta
3 dl Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea

Koristeluun
1 dl yrtinversoja
10 kpl jokiravun pyrstöjä
1 retiisi

Leikkaa leipäsiivuista reunat irti. Levitä puolille viipaleille Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea ja nosta päälle toiset siivut leipää. Kääri kylmäsavulohi-jokirapuleivät kelmuun ja anna levätä jääkaapissa mieluusti yön yli.

Ota leivät jääkaapista ja viipaloi noin kahden sentin siivuiksi. Tarjoile kääntämällä leipäviipaleet kyljelleen niin, että leivän välissä oleva täyte osoittaa ylöspäin. Nostele leipien päälle yrttiversoja, jokiravunpyrstöjä ja ohueksi viipaloitua retiisiä.

 

Kylmäsavulohi-jokirapumoussella täytetyt croisantit

  • 4:lle
  • Vaikeuaste: helppo
  • Valmistusaika: 10 min

4 croisanttia
4 jääsalaatinlehteä
2-3 dl Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea
1 suolakurkku
4 oksaa tilliä
10 oksaa ruohosipulia

Avaa croisantit veitsellä. Aseta pohjalle jääsalaatinlehti ja päälle Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussea. Viipaloi suolakurkku ja hienonna tilli ja ruohosipuli. Laita moussen päälle suolakurkkuviipaleita ja koristele croisantit yrteillä.