Hamburger Börsin legendaarisessa Puistoravintolassa kokataan hyvää ruokaa ulkona keittiömestari Antti Vahteran ideoimana


20.6.2012

Börsin Puisto, turkulaisten kesken Pöheikkö, avasi ovensa jo v. 1897 ja on näin yksi Suomen vanhimmista ulkoilmaravintoloista. Puiston toiminta on osa Oscarin Olohuone ja Keittiö ravintolaa, joka tarjoaa konstailemattomia skandinaavisen keittiön herkkuja sesonkien mukaan vaihtuvin ruokalistoin. Keittiö suosii lähituottajien raaka-aineita ja oman yrttitarhan antimia. Juhannuksesta alkaen ravintola palvelee myös sunnuntaisin ja takaa näin osaltaan hyvän ruoan saatavuuden sydänkesän jokaisena viikonpäivänä Turun ytimessä, kauppatorin laidalla.

Tänä kesänä Puistossa on käytössä ”Sunny Side Up & Down” –työnimeä kantava ruokalista eli sisältö vaihtelee hieman säiden mukaan. Kokit valmistavat grilliherkkuja ja rapeita avotuliuunipizzoja Puistossa aina säiden niin salliessa ja epävakaammilla keleillä palataan sisälle Oscarin keittiöön.

Keittiömestari Antti Vahteran ”koutsaama” Oscarin keittiötiimi huomioi paikalliset laadukkaat raaka-aineet kattavasti koko kesäsesongin ajan. Listalta löytyy Hauki Wallenberg ja muuta tuoretta kalaa sekä Salmensuun tilan bratwursteja ja Hereford-paistia Börs Burgerin muodossa. Varhaisperunat tulevat Rymättylästä ja Vahdolta, salaatit ja vihannekset Turun torilta Lindrothin puutarhasta ja tuoreet yrtit saadaan Puiston omasta yrttitarhasta.

Oscarin klassikot kuten Toast Skagen, Saaristolaislautanen ja Caesar-salaatit löytyvät tietysti myös kesälistalta. Lisäksi Oscarin keittiömestari Jari Uusitalon Kokataan Torilla -kisassa hopealle sijoittunut annos Hauki Wallenberg on saatavilla koko kesän ajan.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskaupan hotelliryhmänjohtaja Tuija Suominen-Åkerlund, puh. 010 764 5000