Gunnarin Eat my Turku-burger à la Magnus ”Mankka” Lindroos


4.12.2018

Auran Sriracha-burgerkastike toimii pohjana keittiömestarimme Magnus Lindroosin Eat my Turku -versiolle Gunnarin hampurilaisesta.

Briossisämpylä ja dijon-sinapilla maustettu jauhelihapihvi saavat kylkeensä sriracha-burgerkastikkeesta tuunatun paprikamajoneesin ja karamelisoitua sipulia.

Gunnar Eat My Turku -hampurilainen

 

Briossi

20 g tuoretta hiivaa
½ dl maitoa
600 g vehnäjauhoja
4 tl sokeria
2 tl suolaa
5 kananmunaa
300 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna voiteluun

Sekoita hiiva kylmään maitoon. Sekoita monitoimikoneen kulhossa jauhot, suola ja sokeri sekä maito-hiiveseos ja kananmunat. Vaivaa taikinaa taikinakoukulla keskinopeudella 10 minuuttia. Kun taikina on sileää ja notkeaa lisää joukkoon pehmeä voi noin 50 g paloina ja vaivaa tasaiseksi. Anna nousta liinalla peitettynä noin 1 ½ tuntia. Vaivaa taikinasta kuplat ja anna nousta jääkaapissa yön yli.

Jauhota työpöytä kevyesti ja kaada taikina pöydälle. Vaivaa hiukan ja kauli parin sentin paksuiseksi levyksi. Kääri rullalle ja leikkaa kuuteen osaan. Pyöritä paloista sämpylöitä ja annan kohota uunipellillä vielä tunti. Vispaa kananmunan rakenne rikki vesitilkan kanssa ja voitele sämpylät. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 12-15 minuuttia.

Paahda halkaistut ja voidellut briossit grillissä ennen tarjoilua.

 

Karamelisoitu punasipuli

2-3 punasipulia
1 rkl voita
2 rkl punaviinietikkaa
3 rkl ruokosokeria
suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi. Sulata voi ja sokeri, lisää punaviinietikka ja mausteet sekä punasipulit ja hauduta kunnes neste on haihtunut.

 

Itsetehdyt ranskalaiset

1 kg rosamunda-perunoita

Kuori perunat, tasoita päät ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Liota vedessä kaksi tuntia ja vaihda vesi kerran. Kuivaa perunat talouspaperilla ja friteeraa 145-asteisessa öljyssä kuutisen minuuttia. Levitä perunat uunipellille ja jäähdytä jääkaapissa. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja kypsennä perunoita öljyssä 3-4 minuuttia niin että perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Mausta suolalla.

 

Paahdettu paprikamajoneesi

2 punaista paprikaa
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
2 dl Auran Sriracha-burgerkastiketta
tilkka hunajaa

Halkaise paprikat ja poista kannat ja siemenet. Aseta uunipellille kuori ylöspäin ja paista 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla 20-30 minuuttia niin että kuori on täysin mustunut. Jäähdytä ja kuori pois hiiltynyt pinta. Mausta paprikat tilkalla öljyä, suolalla ja pippurilla. Hienonna ja sekoita kaikki majoneesiin. Mausta tilkalla hunajaa.

 

Pihvit

1 sipuli
1 kg naudan paistijauhelihaa (17% rasvaa)
1 rkl suolaa
½ dl Auran dijon-sinappia
Mustapippuria

Hienonna sipuli ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua yön yli. Muotoile massasta kuusi pihviä ja ota huoneen lämpöön tuntia ennen paistamista. Mausta ripauksella mustapippuria ja grillaa haluamaasi kypsyyteen. Medium 3-5 minuuttia per puoli pihvin paksuudesta riippuen.

 

Burgerin kasaus

6 siivua cheddar-juustoa
6 siivua pihvitomaattia
6 salaatinlehteä

Levitä paahdettun sämpylän kanteen ja pohjaan paprikamajoneesia. Aseta pohjalle grillattu pihvi jonka päälle on grillauksen loppuvaiheessa asetettu siivu cheddar-juustoa. Päälle salaattia, sipulia, tomaattisiivu sekä kansi. Tarjoile ranskalaisten kera.

 

Tutustu muihin herkullisiin Eat My Turku -resepteihin eatmyturku.fi

Gunnar Eatery & Bar
Humalistonkatu 2, Turku