Graavilohi kolmella tavalla


20.12.2018

Graavilohi on helppoa valmistaa myös kotona, jolloin voit lisätä pintaan haluamaasi makua. Punajuuresta saat hauskaa väriä, piparjuuresta tuhtia makua ja konjakista hienostuneen vivahteen.

 

  • 6-8:lle
  • Vaikeusaste: Helppo
  • Valmistusaika 10 min + 24 h


n. 500 g lohifileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria

4 cl konjakkia

tai

½ raastettua punajuurta

tai

3–4 cm raastettua piparjuurta
 

Ripottele ruodottoman kirjolohifileen päälle karkea merisuola ja sokeri. Viimeistele konjakilla, punajuurella tai piparjuurella, kääräise kelmuun ja anna graavautua seuraavaan päivään. Avaa kelmu, pyyhi ylimääräiset mausteet pois pinnalta ja leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi.

VINKKI: Konjakin sijaan voit käyttää muitakin jaloja juomia, punajuuren voit korvata myös mustikoilla tai puolukoilla ja piparjuuren tilalle käy myös inkivääri. Voit graavata samalla tekniikalla myös esimerkiksi siikaa tai taimenta.