5.10.2017
Valmista frittitaikina vaihteeksi Liitolan Myllyn härkäpapujauhoista.
2½ dl Liitolan Myllyn härkäpapujauhoja
3 rkl maizenaa
1½ tl leivinjauhetta
suolaa
hyppysellinen cayenne-pippuria
2½ dl lämmintä vettä
vapaavalintaisia kasviksia, esimerkiksi:
kukkakaalia
parsakaalia
paprikaa
sipulia
kesäkurpitsaa
1-2 l öljyä
sormisuolaa
Sekoita kaikki muut taikinan ainekset vettä lukuun ottamatta. Vispaa joukkoon vesi ja anna seistä 30 minuuttia. Leikkaa kasvikset suupaloiksi ja lämmitä öljy joko upporasvakeittimessä tai kattilassa 180-asteiseksi. Dippaa kasvikset taikinaan ja nosta öljyyn kypsymään. Paista kasvikset kullanruskeiksi ja kääntele paistamisen aikana. Nosta valmiit paistetut kasvikset reikäkauhalla ensin talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois ja tarjoile sitten esimerkiksi chutneyn tai jogurttikastikkeen kera. Ripottele friteerattujen kasvisten päälle sormisuolaa oman maun mukaan.
4.10.2024 | Paikallisia uutisia | Tapahtumat
26.9.2024 |