Fransmannissa maistuvat uudet maut


17.2.2012

Vuosi 2012 on Fransmannin juhlavuosi, sillä Suomen tunnetuin maalaisranskalainen ravintola täyttää 25 vuotta. Fransmanni-ravintoloissa herkutellaan 16.02. lähtien uuden ruokalistan antimilla. Listalla on uusia makuelämyksiä kuten hummeria, ankkarilletteä ja villisikapateeta, samettisen pehmeää jokirapukeittoa, gratinoitua kuhaa, sitruunakakkua, tuttuja klassikoita kuitenkaan unohtamatta.

Fransmanni on hakenut jo neljännes vuosisadan ajan innoituksensa maalaisranskalaiseen ruokaan provencelaisen keittiön perinteistä. Maakunta on innoittanut vuosisatojen ajan etenkin maalareita, kirjailijoita ja matkailijoilta ympäri maailman. Provencen maakunnasta on myös ruokalistan kanteen kuvattu taiteilija Johanna Oraksen maalaus ”muistojen Provence” saanut innoituksensa. Viinilistan kanteen on kuvattu Johannan maalaus ”Aistien valtakunta”, johon viinitila Château de Montfauconin viinipullo on saanut kunniapaikan.  

Uudistuneen lastenlistan kansion kanteen on kuvattu taitelija Johannan Oraksen maalaus Fransmannin nallesta, ja lasten ruokalistan sisäsivuilla on taiteilijan kuvituksia maalauksista. Kolmen ruokalajin tapasankarin menussa tarjotaan uusia makuja lapsille kuten jokirapukeittoa, ylikypsää häränrintaa ja suussa sulavaa suklaakakkua.

Fransmannin maalaisranskalaisen ruokalistan perustana ovat tuttuun tapaan keittiömestareiden suunnittelemat annokset, joita ryyditetään yrteillä ja valkosipulilla. Fransmannin pihvit ovat Atrian takuumureaa, suomalaista vastuullisesti kasvatettua naudanlihaa. Ruokalistan kokonainen kultaotsa-ahven on pyydetty vastuullisella ja kestävällä tavalla, joka ei ole peräisin uhanalaisesta tai ylikalastetusta populaatiosta. Talon leipä, Miche Ronde, paistetaan paikan päällä ja tarjoillaan lämpimän uunituoreena.

Kattavalla viinilistalla, Johanna Oraksen kuvittamilla sivuilla on uusia tuttavuuksia mm. Marilyn Monroen lempisamppanja Piper Heidsieck Brut, vuoden 2011 eurooppalaiseksi viinituottajaksi valitun Gérard Bertrandin orgaaniset viinit H de l’Hospitalet Blanc ja Rouge, Château de Montfaucon viinitilan Côtes du Rhône Rouge ja Les Gardettes Rosé. Fransmanni-ravintolat  tuovat myös ensimmäisenä Suomen markkinoille uuden punaviinin Zanni Valpolicellan Italiasta, joka sisältää vähän histamiineja  ja tanniineja.

Lisätietoja
Fransmanni Turku, ravintolapäällikkö Susanna Lehtelä, puh. 010 764 5601, susanna.lehtela@sok.fi
www.fransmanni.fi

Fransmanni on S-ryhmän valtakunnallinen ravintolaketju, johon kuuluu 15 ravintolaa Suomessa ja yksi  Pietarissa. Vuodesta 1987 toimineiden ravintoloiden lähtökohtana on rakkaus maalaisranskalaiseen ruokaan sekä sosiaaliseen ja nautiskelevaan etelä-ranskalaiseen elämäntapaan. Fransmanni-ravintolat työllistävät noin 260 henkilöä.