Fransmanneissa maistuvat uudet maut ja viinit taiteen kera


13.10.2010

Fransmanni-ravintoloissa herkutellaan 14.10. lähtien uuden ruokalistan antimilla. Uusia annoksia ovat mm. kokonaisena valmistettu kultaotsa-ahven, ylikypsä murea porsaankylki tai Valrhonan suklaasta valmistettu lämmin suklaakakku. Maalaisranskalaista ruokaa kyydittävät mm. rhônelaiset Château Montfauconin viinit ja ruoka- ja viinilistakansissa näkyy Johanna Oraksen Provencen innoittama taide.

Fransmannin maalaisranskalaisen ruokalistan uudistuksessa korostuvat provencelaisen keittiön perinteet suomalaisten keittiömestareiden tulkitsemina. Provencen maakunta on innoittanut vuosisatojen ajan etenkin maalareita, kirjailijoita ja matkailijoita. Klassikkoruokien rinnalle on nyt tuotu rehevät annokset mm. härkärilletestä alkuruokana, perinteisiä sinisimpukoita, mureaa porsaankylkeä, kokonaista kultaotsa-ahventa ja uusina makeina herkkuina Valrhonan suklaasta valmistettu suklaakakku ja aidot ranskalaiset macarons-pikkuleivät. ”Ruokalistamme kanteen on kuvattu taiteilija Johanna Oraksen ”muistojen Provence” -maalaus”, kertoo Fransmannin ravintolapäällikkö Susanna Lehtelä, joka palasi Turun Fransmannin ravintolapäälliköksi 1.9. alkaen.

Kattavalla viinilistalla, Johanna Oraksen kuvittamilla sivuilla on uusia tuttavuuksia mm. maailman arvostetuimpiin samppanjoihin kuuluva Louis Roederer Brut Premier Champagne, tunnetun ja palkitun Alsacen viinitalon Dopff & Irion Crémant D’Alsace Blanc de Blancs, Languedocin alueen kunnianhimoinen premium viinien tuottaja Gérard Bertrandin Grand Terroir Tautavel ja Château de Montfaucon viinitilan Côtes du Rhône. ”Provencelaisista tunnelmista ammentaa myös viinilistan kanteen kuvattu Johannan maalaus ”Aistien valtakunta”. Suomalais-ranskalaisen pariskunnan isännöimän rhônelaisen viinitilan Château de Montfauconin viinipullo on saanut kunniapaikan viinilistan kannen Johanna Oraksen maalauksessa. ”Vanhojen ranskalaisten viinitarhojen perinteet sopivat kodikkaaseen ja nautinnolliseen ilmapiiriimme”, toteaa hotelliryhmän johtaja Tuija Suominen-Åkerlund tyytyväisenä.

Lisätietoja:

Susanna Lehtelä, ravintolapäällikkö

Fransmanni, Sokos Hotel Hamburger Börs

Kauppiaskatu 6, 20100 TURKU

gsm: 040 564 3691, e-mail: susanna.lehtela@sok.fi

www.fransmanni.fi www.tokravintolat.fi

Taiteilija Johanna Oras on tallentanut provencelaista tunnelmaa taiteeseensa asuessaan Ranskassa. Oraksen provencelaiset öljyväriteokset kiertävät taidenäyttelynä Fransmanneissa toukokuuhun 2011, kiertuepaikkakunnat nähtävillä www.fransmanni.fi. Grafiikkatyöt maalauksista on nähtävillä kaikissa Fransmanneissa. Fransmanni lahjoittaa Oraksen teoksen taidehuutokaupan tuotokset Mannerheimin lastensuojeluliiton toimintaan syksyllä 2011. Lisäksi tauluista on myynnissä postikortteja, joista lahjoitetaan euro jokaisesta myydystä kortista Mannerheimin lastensuojeluliiton toimintaan.

www.johannaoras.com

www.chateaumontfaucon.com

Fransmanni on S-ryhmän maalaisranskalainen ravintolakonsepti, johon kuuluu 15 ravintolaa Suomessa ja yksi Pietarissa. Vuodesta 1987 toimineen ravintolakonseptin perustana on rakkaus maalaisranskalaisen

keittiön puhtaisiin ja täyteläisiin makuihin ja viineihin. Fransmanni työllistää noin 220 henkilöä.

Turun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemistoimiala käsittää yhteensä 34 ravintolaa ja 3 Sokos hotellia. TOK:n palveluverkostoon kuuluu lisäksi 4 Prismaa, 2 Sokos-tavarataloa, 21 S-markettia, 21 Sale-myymälää,

4 liikennemyymälää, 1 pesukatu ja 20 ABC-automaattia. Turun Osuuskauppa toimii 23 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. TOK:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja ja etuja TOK:n yli 118 000 asiakasomistajataloudelle.