Eläväinen ja yllätyksellinen klassikko – Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on lempihotellisi Turussa


1.4.2019

Syksyllä 2017 käynnistyneen Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen uudistus on valmistunut ja hotelli on nyt valmiina ottamaan vieraat vastaan.

– Halusimme luoda Turun majoitustarjontaa täydentävän ylellisen ja hauskan hotellin, joka tarjoilee vieraille paljon elämyksiä ja yllättäviä yksityiskohtia. Uusi Seurahuone on kuin maailmaa matkannut, jännittäviä tarinoita kertoileva kummitäti, joka suorastaan kutsuu luokseen, kertoo hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata.

Yksityiskohdat yllättävät

Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Turun Seurahuone valmistui vuonna 1928. Uudistuksessa kunnioitettiin rakennuksen alkuperäistä 1920-luvun klassista ulkoarkkitehtuuria. Yksi näkyvimpiä muutoksia hotelliuudistuksen yhteydessä on pääsisäänkäynnin palauttaminen takaisin sen alkuperäiselle paikalle, Humalistonkadulle.

Sisäänkäynnistä avautuu yllätyksellinen ja ainutlaatuinen viihtymistila, jonka lattiaa peittää iso mustavalkoinen ruutukuvio. Sohvaryhmät ja loungemainen tunnelma kutsuvat viihtymään, viettämään aikaa, työskentelemään tai drinkille.

Huoneita uudessa hotellissa on yhteensä 140. Kahden hengen huoneiden lisäksi tarjolla on saunallisia huoneita, neljän hengen kerrossänkyhuoneita, yhden hengen huoneita ja yksi sviitti. Hotellihuoneiden sisustus on ylellistä ja täynnä pieniä yllätyksiä. Vuoteiden laatuun on panostettu ja kylpyhuoneissa on hemmottelevaa kosmetiikkaa.

Jaettua ruokaa ja yhdessäoloa

Ravintola Gunnar Eatery & Bar on konseptitoimisto Foody Allenin, ravintolakummien ja ravintolan henkilökunnan yhdessä suunnittelema viihtymispaikka, joka on keskittynyt sosiaaliseen syömiseen ja lähiruokaan. Menu tarjoaa runsaasti paikallisia tuotteita mustan mehiläisen hunajasta ja lähialueen lampaasta paikallisen leipomon artesaanileipään. Sosiaalisen ruokailuun kannustaa Chef’s Table, jonka ääressä ruoka nautitaan turkulaisesta vuorijalavasta käsityönä valmistetulla pöydällä. Kesäaikaan palvelee sisäpihan viehättävä terassi.

Hotellin toisen kerroksen muunneltavat ja monimuotoiset ravintolatilat luovat puitteet niin rauhalliseen päivän aloitukseen makuaisteja hivelevällä Solo-aamiaisella, työskentelyyn omassa rauhassa kuin mitä erilaisempiin juhliin ja kokoontumisiinkin.

Hotelli-investoinnit kasvattavat Turun vetovoimaa

– Turun talousalueen viimeaikainen kehitys sekä vetovoima suurten tapahtumien isäntäkaupunkina luo hyvän perustan elämysliiketoiminnan kehittämiselle. Matkailu on vahvassa kasvussa ja kiinnostavaa hotellitarjontaa on kaivattu lisää. Solo Sokos Hotel Seurahuone ja maaliskuussa 2019 avautunut Original Sokos Hotel Wiklund tuovat nyt Turkuun ripauksen lisää eurooppalaisuutta. Elämykselliset elementit, kuten kattoterassit ja sisäpihojen ravintolat ovat omiaan nostamaan kaupunkia kansainväliselle tasolle, Byskata kertoo.

Turun Osuuskaupan investoinnit hotelliliiketoimintaan ovat nyt ennätykselliset. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen Original Sokos Hotel Wiklundin investoinnit kohosivat yhteensä noin 40 miljoonaan euroon. Lisäksi Turkuun Kupittaalle valmistuu ensi keväänä täysin uusi Original Sokos Hotel Kupittaa. Kaikkinensa Turun Osuuskaupalla on käynnissä yli 100 miljoonan euron investointiohjelma, joka käsittää paitsi hotelli- ja ravintolatoiminnan myös marketkaupan sekä Wiklund-korttelin uudistamisen.

Lisätietoja: Hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, sanna-liisa.byskata@sok.fi, puh. 050 388 4071