Ekoflex E85 -polttonesteen myynti alkoi Loimaalla


25.5.2012

EkoFlex E85 on korkeaseosetanolipolttoneste, jota käytetään flexfuel-moottorilla varustetuissa autoissa. Se vähentää autoilun hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia. Turun Osuuskauppa on nyt aloittanut uuden Ekoflex E85 -polttonesteen myynnin Loimaan ABC-automaattiasemalla.

Ekoflex E85 -polttoneste sisältää 80–85 % bioetanolia, jota valmistetaan kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä. Ekoflex E85 -polttonesteen käyttäminen edellyttää ns. flexfuel-automallia, joita on Suomessa myynnissä jo usealla merkillä. Auto on hinnaltaan ja käytöltään täysin vastaava kuin perinteinen bensiinimalli. Autossa on vain yksi polttoainetankki, johon voi joustavasti tankata joko Ekoflex E85 -korkeaseosetanolia tai perinteistä bensiiniä. Auton moottori sopeutuu aina tarjolla olevaan polttoaineeseen.

Ekoflex E85 tuottaa jopa 80 % vähemmän fossiilisia hiilidioksidipäästöjä

– Ekoflex E85 on ympäristöystävällinen vaihtoehto. EkoFlex E85 -polttonestettä käyttämällä autoilija voi pienentää ekologista jalanjälkeään tuntuvasti, sillä E85-biojätteestä valmistetun etanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia. Lisäksi autoilija voi pienentää liikenteessä aiheuttamaansa fossiilista CO2-jalanjälkeään vähentämällä autoilua ja muuttamalla ajotapaansa sekä valitsemalla mahdollisimman vähän kuluttavan auton. Luonnollisesti nämä toimenpiteet vaikuttavat hiilidioksidipäästöihin myös ajettaessa Ekoflex E85-polttonesteellä, toteaa Turun Osuuskaupan ABC ketjupäällikkö Mikko Malmberg.

Ekoflex E85 on suomalaisiin oloihin kehitetty korkeaseosetanoli, jonka kylmäkäynnistysominaisuuksia on parannettu muun muassa valitsemalla seokseen bensiinin erikoiskomponentteja.

Ekoflex E85-polttoaineen tunnistaa mittarikentällä EkoFlex E85 -merkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta. Ekoflex E85 -polttoainetta myydään myös Turussa Koulukadun ABC:llä ja 17 muulla ABC asemalla ympäri Suomen. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta http://www.abcasemat.fi/tankkaa/e-85/e-85

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, ABC Ketjupäällikkö, Mikko Malmberg 010 764 4075, mikko.malmberg@sok.fi