E 85 polttoaineen myynti alkoi Turussa ABC Koulukadulla


8.9.2011

Turun Osuuskauppa aloitti uuden E85-polttonesteen myynnin 6.9.2011. Uutta polttonestettä saa nyt Turussa ABC Koulukadulla.

E85-polttoneste sisältää 80–85 % bioetanolia, jota valmistetaan kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä. E85-polttonesteen käyttäminen edellyttää ns. flexfuel-automallia, joita on Suomessa myynnissä jo usealla merkillä. Auto on hinnaltaan ja käytöltään täysin vastaava kuin perinteinen bensiinimalli. Autossa on vain yksi polttoainetankki, johon voi joustavasti tankata joko E85-korkeaseosetanolia tai perinteistä bensiiniä. Auton moottori sopeutuu aina tarjolla olevaan polttoaineeseen.

E85 tuottaa jopa 80 % vähemmän fossiilisia hiilidioksidipäästöjä

E85 biojätteestä valmistetun etanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 %. E85 on suomalaisiin oloihin kehitetty korkeaseosetanoli, jonka kylmäkäynnistysominaisuuksia on parannettu muun muassa valitsemalla seokseen bensiinin erikoiskomponentteja.

Autoilija voi pienentää liikenteessä aiheuttamaansa fossiilista CO2-jalanjälkeään vähentämällä autoilua ja muuttamalla ajotapaansa sekä valitsemalla mahdollisimman vähän kuluttavan auton. Luonnollisesti nämä toimenpiteet vaikuttavat hiilidioksidipäästöihin myös ajettaessa E85-polttonesteellä.

E85-polttoaineen tunnistaa mittarikentällä E85-laatumerkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, ABC Ketjupäällikkö, Mikko Malmberg 010 764 4075, mikko.malmberg@sok.fi