Cheddar-parsakaalitikut


21.9.2018

Parsakaalista on moneksi, se on terveellistä ja oikein valmistettuna maistuu myös perheen nuorimmille.

  • 4-6:lle
  • Vaikeusaste: Helppo
  • Valmistusaika: 45min

(laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä pähkinää)

Parsakaalista on moneksi, se on terveellistä ja oikein valmistettuna maistuu myös perheen nuorimmille. Kun hienonnettuun parsakaaliin sekoittaa sopivasti kananmunaa, korppujauhoja ja cheddarjuustoa, syntyy uunissa maistuvat ja terveelliset parsakaalitikut.

 
2 pientä parsakaalia
2 dl korppujauhoja
200 g cheddar-raastetta
3 kananmunaa
1 rkl yrttimausteseosta
suolaa

 
Dippaukseen
Tomaattikastiketta tai kermaviilidippiä

Leikkaa parsakaalista nuput ja kuori varret. Paloittele varsien sisäosat. Laita kaikki parsakaalitikkujen aineet tehosekoittimen kutteriin ja aja tasaiseksi massaksi. Muotoile kalapuikon kokoisiksi tikuiksi uunipellille. Paista parsakaalitikut 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia, käännä ja paista vielä toiset 15 minuuttia