Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjien käätyjä Turun Osuuskauppaan


2.9.2019

Turun Osuuskaupan henkilökunnalle on myönnetty Paistinkääntäjien arvostettuja käätyjä. Toimialajohtaja Mikko Rauhanen sai Chef de Table -käädyn ja ryhmäpäällikkö Mika Aaltonen Chef Rôtisseur -käädyn. Kaikkinensa Paistinkääntäjissä on tusinan verran jäseniä Turun Osuuskaupasta.

– Ruoka on meillä TOK:ssa yksi toiminnan painopisteistä. On suuri kunnia, että työmme ruuan ympärillä ja ruokaan liittyvien palvelujen ja tuotteiden kehittäjänä palkitaan tällä tavalla, toimialajohtaja Mikko Rauhanen toteaa.

Kansallisen ruokakulttuurin ja ammatillisen osaamisen asialla

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä kansainvälistä ja kansallista ruokakulttuuria. Järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä noin 80 maassa.

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 278 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä. Turun voutikunnan alueella on kymmenen kilpiravintolaa ja neljä kilpimyymälää. Yksi kilpiravintoloista on Radisson Blu Marina Palace Hotelin juhlakerros ja yksi kilpimyymälöistä Turun Food Market Herkku.