Ässäkenttä Piikkiön yhtenäiskoululle


18.5.2016

Piikkiön yhtenäiskoululle tänään avattu Ässäkenttä on kahdeksas Turun Osuuskaupan alueelle avattu Ässäkenttä ja 47. Ässäkenttä koko Suomessa. Ässäkenttä on S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteinen monitoimikenttäohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen yhteensä sata monitoimikenttää ja olla siten vaikuttamassa lasten ja nuorten liikunnan lisääntymiseen.

– Yksi Turun Osuuskaupan perustoimintaperiaatteista on edistää alueensa asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla erityisesti lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Ässäkentät tarjoavat kaikille alueen lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa monissa eri muodoissa, toteaa Turun Osuuskaupan marketkaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Rauhanen.

– Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen on yksi koulun perustehtävistä. Hallitusohjelmassakin on Liikkuva koulu-ohjelma, jonka tarkoitus on edistää lasten liikkumista ja nyt avattava Ässäkenttä ajaa tätä asiaa loistavasti, sanoo Piikkiön yhtenäiskoulun rehtori Marko Kuuskorpi.

Vihkiäistapahtuman järjestivät yhteistyössä Turun Osuuskauppa, Palloliiton Turun piiri, Piikkiön yhtenäiskoulu sekä Piikkiön Lions ry.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.