Ässäkenttä Kurittulan koululle Maskuun


30.8.2018

Kurittulan koulu sai tänään oman Ässäkentän. Ässäkenttä on S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteinen monitoimikenttäohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen yhteensä sata monitoimikenttää ja olla siten vaikuttamassa lasten ja nuorten liikunnan lisääntymiseen. Sadan monitoimikentän tavoite täyttyy tämän vuoden aikana. Kurittulan koulun Ässäkenttä on 11. Turun Osuuskaupan alueella ja 93. koko Suomessa

– Ässäkenttä on monipuolinen lasten ja nuorten liikuntapaikka. Liikunta auttaa jaksamaan myös koulutyössä ja opettaa samalla yhteispeliä. Me Turun Osuuskaupassa pidämme erityisen tärkeänä lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien ja -harrastusten tukemista ja on tärkeää, että Ässäkentällä harrastavat maksutta myös ne lapset ja nuoret, jotka eivät ole mukana seuratoiminnassa, toteaa asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä lapsia, nuoria ja aikuisiakin. Ässäkenttä-ohjelman kaltainen yhteistyö järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä on tarpeen, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja lähelle käyttäjiä, toteaa Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi.