Ässäkenttä Koivuhaan koululle Paraisille


18.9.2015

Koivuhaan koulun Ässäkenttä on osa valtakunnallista S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen alakoulujen pihoille sata monitoimikenttää eli Ässäkenttää. Koivuhaan koulun Ässäkenttä on hankkeen 44. ja Turun Osuuskaupan alueella 5. Ässäkenttä.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän osuuskauppojen ja Palloliiton yhteistyön keskeinen tavoite.

– Haluamme olla edistämässä asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Kentät tarjoavat kaikille alueen lapsille mielekästä tekemistä ja liikunnan iloa, Turun Osuuskaupan marketkaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Rauhanen sanoo.

– Lapset ja nuoret viettävät välitunneilla noin viisi tuntia viikossa. Se on suurempi määrä kuin minkään oppiaineen tuntimäärä viikossa. Välituntiliikunnan aktivointi edellyttää sekä olosuhteiden parantamista että lasten aktivointia. Koululle rakennettu Ässäkenttä toteuttaa molemmat edellytykset ja se onkin kovassa käytössä niin kouluaikoina kuin sen ulkopuolellakin. Hyvä lähiliikuntapaikka innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan, toteaa Koivuhaan koulun rehtori Harri Lehtinen.

Koivuhaan koulun Ässäkentän vihkiäistilaisuudessa pelattiin luokkien väliset ystävyysottelut ja nähtiin taekwondo-esitys. Vihkiäistapahtuman järjestivät yhteistyössä Turun Osuuskauppa, Palloliiton Turun piiri sekä Koivuhaan koulu.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.