Ässäkenttä Ilmaristen koululle Lietoon


30.5.2017

Ilmaristen koulussa tänään avattu Ässäkenttä on yhdeksäs Turun Osuuskaupan alueella oleva Ässäkenttä ja 66. koko Suomessa. Ässäkenttä on S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteinen monitoimikenttäohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen yhteensä sata monitoimikenttää ja olla siten vaikuttamassa lasten ja nuorten liikunnan lisääntymiseen.

– Yksi Turun Osuuskaupan perustoimintaperiaatteista on edistää alueensa asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla erityisesti lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Ässäkentät tarjoavat kaikille alueen lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa monissa eri muodoissa, toteaa asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

– Koululle uusi monitoimikenttä ja palloiluvälineet tarjoavat erinomaiset puitteet ja lisämahdollisuuksia liikuntatuntien suunnitteluun. Ässäkenttä onkin kovassa käytössä niin kouluaikoina kuin sen ulkopuolellakin. Hyvä lähiliikuntapaikka innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan, sanoo Ilmaristen koulun rehtori Pekka Teittinen.

Vihkiäistapahtuman järjestivät yhteistyössä Turun Osuuskauppa, Palloliiton Länsi-Suomen piiri ja Ilmaristen koulu.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi.