Ässäkenttä Hirvikosken yhtenäiskoululle Loimaalle


2.10.2015

Hirvikosken yhtenäiskoululle avataan uusi lähiliikuntakenttä – Ässäkenttä. Kentän avaus on osa S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallista yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Hirvikosken yhtenäiskoulun lähiliikuntakenttä on seitsemäs Turun Osuuskaupan alueelle avattava Ässäkenttä ja 45. Ässäkenttä koko Suomessa.

– Turun Osuuskauppa haluaa edistää toimialueensa asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät tarjoavat kaikille alueen lapsille mielekästä tekemistä ja liikunnan iloa, Turun Osuuskaupan marketkaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Rauhanen sanoo.

– Koululle Ässäkenttä merkitsee paljon. Se on kovassa käytössä kouluaikoina ja antaa lisää vaihtoehtoja liikuntatuntien suunnitteluun. Erityisen ilahduttavaa on ollut yläkouluikäisten välituntiliikunnan lisääntyminen. Hyvä lähiliikuntapaikka innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan myös vapaa-ajalla, toteaa Hirvikosken yhtenäiskoulun rehtori Jari Alppiranta.

Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. S-ryhmän paikalliset osuuskaupat ovat mukana tukemassa hanketta.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.