Antti Sippola Turun Osuuskaupan toimitusjohtajaksi


19.5.2014

Turun Osuuskaupan hallitus on nimittänyt TOK:n uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Antti Sippolan.

Kauppatieteiden maisteri Antti Sippola (s. -55) on valmistunut Vaasan yliopistosta. Hän on aloittanut uransa S-ryhmässä vuonna 1980 ja hänellä on laaja liiketoiminnan tuntemus eri toimialoilta. Vuosina 1999-2007 hän toimi marketkaupan johtajana SOK:lla ja viimeisimmäksi vuosina 2007-2014 SOK:n liiketoimintajohtajana sekä SOK Liiketoiminta Oy:n toimitusjohtajana. Sippola on toiminut myös SOK:n pääjohtajan varamiehenä. Sippola aloittaa tehtävässään 1.6.2014.

– Turun Osuuskaupan toiminnan perusta ja verkosto ovat terveellä pohjalla. Niissä on silti paljon kehitettävää. Antti Sippolalla on pitkä kokemus TOK:n päätoimialoilla ja vahva osaaminen, mitä tarvitaan, kun erityisesti päivittäis- ja käyttötavarakauppa käy läpi suurta muutosvaihetta, toteaa hallituksen puheenjohtaja Matti Manner.

– Päivittäistavarakaupan kannattavuus on säilytettävä ja samalla haettava maltillista kasvua. Toisaalta tappiolliset liiketoiminnat on käännettävä positiivisiksi. Sippolalla on vankat näytöt liiketoimintojen rakentamisesta, mutta myös tervehdyttämisestä. Luotamme Sippolan kykyihin ja siihen, että hän on tässä tilanteessa TOK:lle sopiva toimitusjohtaja, sanoo Manner.

Manner korostaa, että Turun Osuuskaupan kristallinkirkas tarkoitus ja tavoite on tarjota haluttuja ja edullisia palveluita asiakkaille sekä palauttaa tulosta asiakasomistajille. Tämän toteuttaminen mahdollisimman hyvin on uuden toimitusjohtajan vastuulla.

– Kaupanala elää murroksessa, jossa haasteet liittyvät kysynnän ja kulutuksen kasvun pysähtymiseen sekä yleiseen talouden epävarmuuteen. TOK:ssa on tehty 2000-luvulla hyvää työtä toimipaikkaverkoston ja toiminnan on kehittämiseksi. Tulevaisuudessa menestyksen ratkaisee kaikkien toimialojen ja yksiköiden onnistunut sekä kokoajan kehittyvä asiakaspalvelu, Antti Sippola toteaa.

– Otan tehtävän vastaan innostuneena ja kovalla motivaatiolla. Uskon, että pitkästä kokemuksestani on hyötyä TOK:n menestyksen luomisessa, Sippola jatkaa.