ABC-latauksen hinnat laskivat


1.12.2022

ABC-latauksen hintoja on laskettu tänään. Muutokset koskevat kaikkia lataustyyppejä eli perus-, teho- ja suurteholatausta.

Hinnanmuutosten taustalla on eduskunnan hyväksymä laki arvonlisäverolain väliaikaisesta muutoksesta. Sähköön sovellettava arvonlisäverokanta laski 24 prosentista 10 prosenttiin. Laki on voimassa 1.12.2022–30.4.2023.

Kuluva vuosi on ollut ABC-lataukselle vauhdikasta kasvun aikaa. Verkosto on yli kolminkertaistunut viime vuoden lopun tilanteesta. Valtakunnallisesti asemia on pian jo 200 ja sähköauton lataus onnistuu kätevästi ABC-mobiilisovelluksella.

-Osuuskaupan tehtävänä on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajille, niinpä tässäkin tapauksessa siirsimme veroalennuksen suoraan hintoihin asiakkaiden eduksi. Latausasemia meillä on tällä hetkellä yhteensä 7 ja tavoitteenamme on avata joulukuussa vielä 7 uutta latauspistettä Turun Osuuskaupan toimialueelle, joista ensimmäisenä Prisma Tampereentien ABC-lataus 5.12., kertoo ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki Turun Osuuskaupasta.

Uusien asemien avaustahti jatkuu vilkkaana eri puolilla Suomea koko ensi vuoden. Satsaukset erityisesti teho- ja suurteholataukseen jatkuvat. Täysin uusien asemien rakentamisen lisäksi kapasiteettia lisätään jo rakennetuille asemille alueilla, joilla kysyntää on eniten ja joilla se on mahdollista.

Lue lisää: ABC-latausasemia on pian jo 200 – Suomen suurin sähköautojen teholatausverkosto kasvaa ennakoitua nopeammin | ABC-asemat (abcasemat.fi)