20.6.2006 Turun Osuuskauppa avasi uuden ABC liikennemyymälän Auraan


3.10.2007

LEHDISTÖTIEDOTE 20.6.2006

Julkaisuvapaa

TURUN OSUUSKAUPPA AVASI UUDEN ABC LIIKENNEMYYMÄLÄN AURAAN

Turun Osuuskauppa (TOK) avasi uuden ABC Auran liikennemyymälän tänään tiistaina 20.6. klo 10.00. Uutta liikennemyymälää olivat avaamassa Auran kunnanjohtaja Seija Österberg, TOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Vanto ja TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen sekä SOK:lta ABC-ketjujohtaja Heikki Stranden.

ABC Aura sijaitsee valtatie 9 ja kantatie 41 välissä Aurassa, Auranportiksi nimetyssä paikassa. Uusi liikennemyymälärakennus korvaa vanhan viereisellä tontilla sijainneen rakennuksen. Uuden liikennemyymälän tilat ja asiakaspaikat kolminkertaistuvat vanhaan rakennukseen verrattuna. Rakennuksen kerrosala on noin 2000 m2. Rakennuksen pääsuunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit. Pääurakoitsijana on toiminut NCC.

ABC Auran palvelutarjonta laajenee

Uuden ABC Auran palveluihin kuuluvat ABC-market, ABC Restaurant sekä ABCpolttonesteen myynti. Nykyisen kioskityyppisen myymälän korvaa 400 m2 päivittäistavaramyymälä ABC-market. Uudessa 350 asiakaspaikan ABC ravintolassa on tarjolla lounas noutopöydästä, a´la carte-annokset, Rosso Express-pizzat, erilaisia pikkusuolaisia ja herkullisia kahvileipiä. Ravintolan yhteydessä toimii myös Hesburger. Palveluja täydentävät lapsiperheiden käyttöön varattu erillinen hoitohuone sekä leikkipaikat sisä- ja ulkotiloissa. Paikoitustilaa on yli150 autolle. Sen lisäksi linja-autoille ja rahtiliikenteelle on varattu omat paikoitusalueensa. Bussinkuljettajille ja rahtareille löytyy myös oma viihtyisä taukotilansa.

ABC Aura palvele asiakkaitaan seitsemänä päivänä viikossa kesäajalla kesä-elokuussa 24 tuntia vuorokaudessa ja syys-toukokuussa klo 6-24 välisenä aikana. ABC Aura työllistää 40 henkeä. ABC Auran liikennemyymäläpäällikkönä toimii Timo Pusa.

TOK on yli 86 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama yritys

– TOK on kasvava alueellinen osuuskauppa, joka käyttää yritystoimintansa tuloksen ensisijaisesti oman toimialueensa asiakasomistajien palvelujen kehittämiseen. Turun Osuuskaupalla on tällä hetkellä 14 ABC-automaattiasemaa ja kolme ABC-liikennemyymälää. Muita TOK:n ABC-liikennemyymälöitä ovat ABC Tammisilta Paimiossa ja ABC Auranlaakso Kaarinan Ravattulassa.

Lisäksi TOK:lla on Neste-asema Piispanristillä Prisman naapurissa. Tarkoituksena on lähivuosina edelleen kasvattaa ABC-automaattiasema- ja liikennemyymälä-verkostoa eri puolilla TOK:n toimialuetta, kertoo TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, sekä hotelli- ja ravintolakaupassa työllistäen 1 600 henkilöä. ABC-liikennemyymälät – Yksi pysähdys, monta palvelua ABC-liikennemyymälät tarjoavat autoilijoille ja lähialueen asukkaille monipuolisen ja edullisen palvelukeskuksen, joka koostuu kahvila-ravintola-, market- ja polttonesteen myyntipalveluista. ABC-automaatit sijaitsevat pääasiassa S-ryhmän market-ketjujen yksiköiden yhteydessä. S-Etukortilla kertyy Bonusta kaikista ostoista. Vuoden 2006 lopussa ABC-liikennemyymälöitä tulee olemaan noin 80 ja ABC-automaatteja noin 200. ABC-liikennemyymälöistä ja -automaateista voi lukea enemmän osoitteessa www.abcasemat.net.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Koponen, p. 050-3884 030
ketjupäällikkö Mikko Malmberg, p. 050-3884 048