120-juhlavuoden turvallisuusteko: Sydäniskuri löytyy nyt jokaisesta TOK:n marketista


23.4.2021

Turun Osuuskauppa ja LähiTapiola Varsinais-Suomi ovat yhdessä hankkineet 54 defibrillaattoria TOK:n marketteihin. Defibrillaattori eli sydäniskuri voi pelastaa ihmishenkiä, sillä sydänpysähdyksen sattuessa aikaa on vain minuutteja.

– Kaupoissa käy päivittäin iso joukko ihmisiä, eikä sairaskohtaus kysy aikaa tai paikkaa. Laaja marketverkostomme ympäri Varsinais-Suomea sekä ruokakauppojemme pitkät aukioloajat mahdollistavat nopean avunsaannin tilanteissa, joissa apua on saatava minuuteissa. Defibrillaattorien hankinta on meille konkreettinen 120-juhlavuoden turvallisuusteko, jonka avulla parannamme paikallista ensiapuvalmiutta ja luomme turvallisempaa elinympäristöä Varsinais-Suomessa, myös pienemmillä paikkakunnilla, toimitusjohtaja Antti Heikkinen Turun Osuuskaupasta kertoo.

Sydäniskuria eli defibrillaattoria tarvitaan sydänpysähdystilanteessa. Suomessa tapahtuu noin 15 000 sydänpysähdyksestä johtuvaa kuolemaa vuosittain.

– Sydänpysähdyksen sattuessa nopeus on valttia ja ensisijaisen tärkeää on elvytyksen nopea aloittaminen. Sydäniskureiden avulla voidaan parantaa merkittävästi äkillisestä sydänpysähdyksestä selviämisen ja toipumisen mahdollisuuksia. Sydäniskurin käyttöä ei kannata arastella, koska se neuvoo ääniohjein koko elvytystapahtuman ajan. Sydäniskurilla ei voi vahingoittaa ketään, mutta sillä voi pelastaa ihmishengen, kertoo toiminnanjohtaja Nanette Huovinen Varsinais-Suomen Sydänpiiristä.

Sydäniskurit hankittiin yhteistyössä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa. Päätös yhteistyöstä oli helppo, sillä kummankin yhtiön arvopohja perustuu vastuulliselle toiminnalle ja oman alueen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiselle.

– Meidän tehtävämme on turvata kaikkien omistaja-asiakkaidemme elämää täällä Varsinais-Suomessa ja ylivoimaisesti suurin osa heistä on myös kumppanimme TOK:n asiakkaita. Tällä deffalahjoituksella varmistamme sen, että ihmiset saavat nopeasti ja joustavasti apua hätätilanteissa. Yhdessä TOK:n kanssa luomme ihmisille, alueelle ja toisillemme taloudellista hyvinvointia, elinvoimaisuutta ja kestävää tulevaisuutta, LähiTapiola Varsinais-Suomen toimitusjohtaja Olli Aakula kertoo defibrillaattorihankinnan taustasta.

 

Kuva: Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen (oikealla) pääsi harjoittelemaan sydäniskurin käyttöä yhdessä LähiTapiola Varsinais-Suomen toimitusjohtaja Olli Aakulan kanssa. Opastamassa SPR:n ensiapukouluttaja Kati Lehtonen

 

 

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Heikkinen, puh. 010 764 4003
LähiTapiola Varsinais-Suomi, toimitusjohtaja Olli Aakula, puh.  0400 525 066
Varsinais-Suomen Sydänpiiri, toiminnanjohtaja Nanette Huovinen, puh. 0400 594 834