BAR W on enemmän kuin vain baari. Se on kutsuva, eläväinen ja tunnelmallinen kohtaamispaikka kaupunkilaisuuden ytimessä. Se sopii päivään ja iltaan, arkeen ja viikonloppuun. BAR W avataan torstaina 21.3.2024.

– BAR W:n sijainti kauppatorin laidalla on aivan loistava ja se suorastaan houkuttelee viihtymään. BAR W:n hyväntuulinen puheensorina hyvien juomien äärellä houkuttelee niin kaupunkilaisia kuin hotellivieraitakin. Sinne voi poiketa shoppailun lomassa ja työmatkustajakin voi sulkea läppärinsä rentoutuakseen hyvän juoman ääressä. Sään salliessa nautitaan ja tunnelmoidaan ravintolan terassilla. ​BAR W on myös illanviettopaikka ja treffipaikka kaupungin ytimessä. Loppuviikosta dj vauhdittaa menoa pitkälle yöhön, maalailee Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Timo Hällfors ravintolan tunnelmaa.

BAR W:n myötä Wiklundin katutasossa aiemmin toimineen Wine Bar Axel W:n toiminta päättyy ja se on suljettuna 17.3.2024 alkaen.

– Toteutamme Wiklundin 1. kerroksen ravintoloiden tiloissa pieniä uudistuksia alkuviikon aikana ja avaamme uuden BAR W:n torstaina 21.3.2024 klo 19. Coffee House ja Original Sokos Hotel Wiklundin vastaanotto palvelevat normaalisti myös tänä aikana ja löytyvät jatkossakin tutuilta paikoiltaan, Hällfors jatkaa.

BAR W:ssä on kaikkinensa reilut 200 asiakaspaikkaa ja ravintolan ikäraja on iltaisin 18 vuotta.

Wiklundin katon alla palvelee jatkossa viisi Turun Osuuskaupan ravintolaa – italialaistyyppinen Trattoria & Trattoria Bar, Coffee House, kaupunkilaisten oma kattobaari Walo Rooftop Bar, Hesburger sekä nyt uusimpana BAR W.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Harri Havia, puh. 010 764 5005
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Timo Hällfors, puh. 010 764 5008

Turun Osuuskaupan edustajisto on varsinaisessa kevätkokouksessaan 4.5.2023 päättänyt, että Turun Osuuskauppa ei maksa osuuspääomalle korkoa vuodelta 2022.

Turun Osuuskaupan ylijäämä kohdentuu ensisijaisesti palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen sekä toimipaikkojen kunnossapitoon ja uudistamiseen. Viime vuosien aikana osuuskauppa on investoinut voimakkaasti omalle toimialueelleen rakentamalla uusia toimipaikkoja, kunnostamalla olemassa olevaa verkostoa ja parantamalla palveluja. Viimeisen kahden vuoden aikana Turun Osuuskaupan investoinnit ovat kohenneet yhteensä yli 44 miljoonaa euroon ja yksistään viime vuonna investoinnit olivat yli 34 miljoonaa euroa. Samanaikaisesti asiakasomistajille maksettiin Bonuksina lähes 25 miljoonaa euroa. Investoinnit painottuivat vuonna 2022 Wiklund-keskukseen ja market-kauppaan.  Kuluvan vuoden suurin yksittäinen investointi on Prisma Myllyn uudistus, joka alkoi alkuvuodesta ja valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Asiakasomistajien palkitseminen on edelleenkin osa osuustoiminnan ideologiaa. Asiakasomistajuudesta hyötyy edelleen monin tavoin ja asiakasomistajan etuihin voi tutustua laajemmin osoitteessa www.s-kanava.fi.

Nykyisen toimitusjohtajamme siirtyessä S-ryhmän sisällä uuteen tehtävään haemme Turun Osuuskauppaan

TOIMITUSJOHTAJAA 

kehittämään liiketoimintaa ja strategiaa.

Uudella toimitusjohtajallamme on vahvaa erityisesti kuluttajamarkkinoihin painottuvaa liiketoimintakokemusta monialayrityksestä ja näyttöjä tuloksellisesta toiminnasta. Olet kasvuhakuinen, jämäkkä ihmistenjohtaja, jolla on hallittua riskinottokykyä. Sinulla on myös vähintään viiden vuoden kokemus toimitusjohtajan tai vastaavista tehtävistä henkilötyövaltaisella toimialalla. Toivomme, että sinulla on ensisijaisesti ylempi korkeakoulututkinto.

Menestyt tehtävässä, jos omaat

 

Tarjoamme sinulle

 

Työ alkaa syksyllä 2023 tai sopimuksen mukaan.

Toteutamme rekrytointia yhdessä kumppanimme JFP Executive Search Oy:n kanssa. Pyydämme sinua hakemaan tähän ainutlaatuiseen tehtävään 22.5.2023 mennessä. Hakemuksen ja CV:n voit jättää JFP Executive Search Oy:n verkkosivuilla osoitteessa jfp.fi/yhteystiedot tai lähettämällä ne sähköpostiin jfp@jfp.fi Lisää hakemuksen ja CV:n otsikkoon haettava tehtävä ja yrityksemme nimi. Luottamuksellisiin tiedusteluihin vastaa JFP:llä Jouko Pitkänen. Hänet tavoittaa parhaiten maanantaina 15.5. klo 14.00–17.00 ja perjantaina 19.5. klo 14.00–16.00 numerosta 050 389 0504 tai sähköpostitse jouko.pitkanen@jfp.fi

Turun Osuuskauppa on yli 172 000 asiakasomistajan omistama alueellinen osuuskauppa, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Meidän yli 2600 työntekijäämme työskentelee päivittäis- ja erikoistavarakaupassa, liikenne-, matkailu-, ravitsemis- ja tavaratalokaupassa sekä pankkitoiminnassa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli noin 730 miljoonaa euroa.

Teemme Varsinais-Suomesta parempaa paikka elää ja asiakkaidemme arjesta juhlaa. Tuloksemme ohjataan oman toimialueen investointeihin, palveluja käyttävien asiakasomistajien palkitsemiseen, henkilöstön ammattitaidosta ja työhyvinvoinnista huolehtimiseen, yhteiskunnallisten vastuiden kantamiseen sekä monimuotoisen harrastus- ja yleishyödyllisen toiminnan tukemiseen. Turun Osuuskauppa on osa S-ryhmää.

Turun keskustassa kauppatorin laidalla sijaitsevan Wiklundin uudistukset jatkuvat. Katutasoon avataan kesäksi kaksi uutta ravintolaa – eurooppalaishenkinen all day -kortteliravintola Wine Bar Axel W sekä Hesburger. Jatkossa Wiklundin katon alla palvelee viisi erilaista ravintolaa.

– Olemme vahvasti mukana Turun keskustan kehittämisessä ja rakennamme Wiklundista uudistuvan keskustan suunnannäyttäjää. Wiklundin uudistamisen ensimmäisessä vaiheessa toimme kaupunkiin uuden hotellin, Original Sokos Hotel Wiklundin sekä sen yhteydessä olevat ravintolat ja kokoustilat. Parhaillaan uudistukset jatkuvat Sokoksen ja kahden uuden ravintolan parissa. Uudistukset tietävät paitsi parempia palveluja keskusta-alueelle myös uusia työpaikkoja. Wine Bar Axel W ja Hesburger työllistävät keväästä alkaen yhteensä noin 40 palvelualan ammattilaista. Rekrytoinnit käynnistyvät lähipäivinä, kertoo toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Axel W on tyylikäs ja rento eurooppalaishenkinen all day -kortteliravintola. Elämää täynnä oleva Turun Kauppatorin jatke, joka kutsuu viinille, kahville ja lounaalle.
– Axel W:n sijainti kauppatorin laidalla ja Wiklundin palvelutarjonnan yhteydessä on mitä parhain. Se jatkaa torin leppoisaa tunnelmaa ja toimii houkuttelevana porttina Wiklundille. Ravintolan sisustus on kepeä ja persoonallinen. Tunnelma on sekoitus eurooppalaista kulmaravintolakulttuuria, turkulaisuutta, tuttavallisuutta ja lämmintä persoonallista palvelua, Sokos-johtaja Sanna-Liisa Byskata kuvailee uutta ravintolaa.

– Olemme innoissamme siitä, että Hesburger tekee nyt näyttävän comebackin Kauppatorille yhteistyökumppanimme TOK:n toimesta. Uusi kauppatori tulee olemaan todella upea kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja uusi liikepaikka torille avautuvine terasseineen on todella erinomainen sijainniltaan, Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti kommentoi.

Wiklundin katon alla palvelee jatkossa viisi ravintolaa, kun italiaistyyppinen Trattoria ja sen pikkuveli Trattoria Bar, Coffee House sekä kaupunkilaisten oma kattobaari Walo Rooftop Bar saavat seurakseen Wine Bar Axel W:n sekä Hesburgerin.

Wiklundilla on parhaillaan käynnissä myös Sokoksen uudistustyöt, jotka valmistuvat toukokuun aikana. Lisäksi S-market Wiklund Herkun uudistukset käynnistyvät kesän kynnyksellä.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Eskelinen, puh. 010 764 5007
Turun Osuuskauppa, Sokos-johtaja Sanna-Liisa Byskata, puh. 010 764 4951
Hesburger, varatoimitusjohtaja Jari Vuoti, puh. 040 048 2352

Muutos koskee vain vanhanmallisia S-Etukortti Debit -kortteja, joilla voi kerryttää Bonusta, maksaa ostoksia sekä nostaa ja tallettaa käteistä vain S-ryhmän toimipaikoissa. S-Etukortti Käteiskortti sekä S-Etukortti Visat ovat jatkossakin kaikille asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouksiin kuuluville kuukausi- ja vuosimaksuttomia.

Mistä tunnistan S-Etukortti Debit-kortin:

· kortissa ei ole sirua eikä Visa-logoa, mutta kortissa lukee Debit

· Korttinumero alkaa aina numeroilla 600 300 *** ****

Valitse seuraavista vaihtoehdoista, miten haluat toimia:

1. Haluan jatkaa S-Etukortti Debit -korttini käyttämistä. Voit jatkaa kortin käyttöä ja lokakuusta alkaen sen kuukausimaksu on 3 euroa. Maksu veloitetaan 1.10.2021 alkaen automaattisesti siltä S-Pankissa olevalta tililtä, johon kortti on liitetty. Jos haluat jatkaa nykyisen korttisi käyttöä, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

2. Haluan lopettaa S-Etukortti Debit -korttini ja tilata maksuttoman S-Etukortin vain Bonuksen kerryttämistä varten. Lopeta S-Etukortti Debit -kortti S-Pankin verkkopankissa tai osoitteessa s-pankki.fi ( https://www.s-pankki.fi/fi/kampanjat/mika-muuttuu/s-etukortti-debit-kortit-muuttuvat-maksullisiksi/) minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnusten avulla. Halutessasi voit myös täyttää ja S-Pankin sivuilla olevan lomakkeen ja lähettää sen postitse S-Pankkiin. Voit tilata Bonuksen kerryttämistä varten maksuttoman S-Etukortin Omalta S-kanavalta, osoitteesta s-kanava.fi.

3. Haluan vaihtaa nykyisen korttini maksuttomaan S-Etukortti Visaan. Voit hakea S-Etukortti Visa -korttia helposti verkkopankissasi. Jos sinulla ei ole S-Pankin verkkopankkitunnuksia, varaa aika osoitteessa s-pankki.fi/ajanvaraus tai tule käymään Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä, niin autamme sinua kortin vaihtamisessa. S-Etukortti Visa pankki- tai luottokorttina tai niiden yhdistelmänä on kuukausi- ja vuosimaksuton kaikille S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville. S-Etukortti Visa -kortilla voit kerryttää Bonusta ja maksaa ostoksia. Otathan mukaasi voimassa olevan passin tai henkilökortin.

Palvelevat asiakasomistajapalvelu ja S-Pankkipisteemme: Prisma Itäharju, Prisma Länsikeskus, Prisma Loimaa, Prisma Mylly, Prisma Piispanristi, S-market Vakka-Suomenkatu ja Sokos Wiklund.

 

SOK:n ensimmäinen automarket, sittemmin Prisma Tampereentie, avattiin näyttävästi Turun Kärsämäkeen 25.8.1971. Avajaisten aikaan kauppa oli maan suurin automarket. Avajaiset paraatityttöineen ja avajaistarjouksineen houkuttelivat paikalle tuhansia asiakkaita.

Uuden automarketin vetäjänä tuolloin toiminut Eero Hannonen muistelee avajaisia ja niitä edeltänyttä aikaa.

– S-ryhmässä oli jo 1960-luvulla pantu merkille tavaratalot, joita voitiin kutsua automarketeiksi. Vuonna 1970 Turussa oli päästy suunnitelmissa jo niin pitkälle, että oli päätetty rakentaa kaupungin laidalle Mullin alueelle SOK:n ensimmäinen autoilevien asiakkaiden tavaratalo. Rakennustyöt alkoivat joulukuussa 1970 ja harjannostajaisia vietettiin 26.2.1971. Hoidimme työparini kanssa kaiken sisustussuunnittelusta valikoimien suunnitteluun sekä henkilöstön palkkaamiseen. Työt etenivät vauhdilla ja kaupan avajaisia päästiin viettämään jo saman vuoden elokuussa, pari kuukautta alkuperäisestä suunnitelmasta jäljessä. Itse avajaiset elokuun 25. päivä 1971 olivatkin sitten melkoinen tapahtuma ja avajaistapahtumaa markkinoitiin isosti muun muassa Turun Sanomissa. Avajaiskulkue marssi Turun kauppatorilta Kärsämäkeen. Kulkueessa olivat mukana varuskunnan soittokunta ja naisvoimistelijoiden joukko. Avajaispäivän aamuna myymälään oli kutsuttu 600 kutsuvierasta. Suurelle yleisölle kauppa avattiin kello 12 ja ruuhkaa riitti kaupan ulkopuolella jo tunteja ennen avaamista. Järjestimme viikon ajan avajaisista ilmaisen bussikuljetuksen kauppatorilta Sokos Marketiin.

Avajaisten aikaan Sokos Marketissa työskenteli 70 henkilöä ja kaupalla oli pinta-alaa noin 4 000 neliötä ja parkkipaikkojakin löytyi 400. Myymälän tuotevalikoima heijasteli sen ajan elämää. Kaupasta löytyi elintarvikeosasto, erikoistavaraosasto, rauta- ja maatalousosasto sekä osasto erikoispalveluja varten. Valikoimien monipuolisuutta kuvasti avajaisten ajaksi myymälään sisälle ajettu leikkuupuimuri. Avajaispäivän tarjouksista menestykseksi nousi teräskattila, jota myytiin 10 silloisella markalla. Muita avajaistuotteita olivat muun muassa ranskanleipä, nakit, porsaanpaisti ja Katriina-kahvi.

– Tampereentiellä esiintyi siihen aikaan myös joukko Suomen kärkiartisteja Tapio Rautavaarasta Erkki Junkkariseen. Pääsin tutustumaan näihin taitelijoihin, kun he vierailivat meillä, viihdyttivät asiakkaita ja pistäytyivät samalla myös minun huoneessani juttelemassa, Eero Hannonen muistelee.

Prisma Tampereentie uudistuu ensi vuonna

– Nyt kun vietämme 50-vuotisjuhlia, niin pienelle remontille on jo vähän tarvetta. Remontin myötä myymälää laajennetaan ja se uudistetaan täysin lattiasta kattoon ja kylmälaitteista kassaosastoon. Ulkoisten puitteiden lisäksi koko Prisman konsepti päivitetään nykyaikaiseksi. Asiakkaalle se tarkoittaa aikaisempaa parempaa ostospaikkaa, sujuvaa, helppoa ja nopeaa asiointia sekä laajempaa valikoimaa, kertoo Prismajohtaja Tuomo Makkonen.

– Rakennamme asiakasomistajille Turun parasta sekä nykyaikaisinta myymälää ja panostamme vahvasti asioimisen helppouteen. Tulemme myös kysymään paitsi asiakkailtamme, niin myös omalta henkilökunnaltamme, mitä painopisteitä uudistuksilta odotetaan. Haluamme tarjota asiakasomistajille vain parasta ja se kulkee punaisena lankana koko uudistusprojektin ajan aina suunnittelusta avajaisiin, jatkaa Makkonen.

Prisman uudistuksen on suunniteltu alkavan alkuvuodesta 2022 ja valmista odotetaan olevan jo joulukauppaan 2022.

– Korona varjostaa vielä Prisma Tampereentien 50-vuotissyntymäpäivää, eikä myymälässä päästä juhlimaan. Prisma-ketju täyttää ensi vuonna 50 vuotta, ja toivottavasti viimeistään silloin pääsemme vaikkapa kahvittelemaan yhdessä asiakkaidemme kanssa, Makkonen pohtii.

Tänä päivänä perinteisellä kauppapaikalla sijaitseva Tampereentien Prisma on yksi Turun Osuuskaupan suurimmista myymälöistä. Se työllistää 100 henkilöä ja uudistuksen jälkeen henkilökuntamäärä kasvaa vielä muutamalla kymmenellä. Valikoimista löytyy noin 60 000 tuotetta ja valikoimat laajentuvat nekin vielä uudistuksen myötä.

Kuvateksti:Prismajohtaja Tuomo Makkonen ja lehtileikkeleitä avajaisvuodelta 1971. Avajaisilmoituksessa markkinoitiin muun muassa ranskanleipää, nakkeja, porsaanpaistia ja Katriina-kahvia.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, Prismajohtaja Tuomo Makkonen, puh. 010 764 5801

Lähteet: TOK Sata vuotta yhteistä matkaa (2001) ja Eero Hannosen haastattelu

Tilaa ruokaa kotiin tai nouda kaupasta – Ohje ruokatilauksen tekemiseen

Meille Turun Osuuskaupassa henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuus on tärkeää. Siksi seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita koronapandemian hillitsemiseksi.   

Ruokakauppamme palvelevat normaalisti laajoin aukioloin. Muistathan myös ruoan verkkokaupan palvelumme. Lisätiedot ja tilausohjeet ruoan tilaamiseksi verkosta löydät täältä >>   

Ruokakauppamme ovat auki ja palvelevat seuraavasti:

Avoinna kellon ympärsi 24h  

 Ruoan verkkokaupat palvelevat

Lisätiedot ja tilausohjeet ruoan tilaamiseksi verkosta löydät täältä >> 

 

Ravintoloissamme on tarjolla runsaasti take away -vaihtoehtoja. Tutustu ja tilaa!

Tarkista lähimmät Take away -noutopisteet >> 

Tilaa suosikkiannoksesi Foodorasta >> 

Tutustu tarjontaamme Resq-sovelluksessa >>  

**  

 

 

 

 

Paraisten ABC automaattiasemaa uudistetaan parhaillaan ja se avataan jälleen kesäkuussa 2020. Lähin auki oleva ABC automaattiasema on ABC Kaarina.

Pahoittelemme uudistustyöstä aiheutuvaa haittaa.