Sale Aurakadun avajaisia vietetään torstaina 20.1.2022 klo 10 alkaen. Keskellä kaupunkia sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman, runsaasti take away -tuotteita ja laajat aukioloajat.

– Uusi Sale kauppatorin kupeessa palvelee niin lähialueen asukkaita, Turun keskustassa työskenteleviä ja asioivia kuin satunnaisia ohikulkijoitakin. Haluamme vastata laajan asiakaskunnan tarpeisiin ja tarjota mahdollisimman monipuolisen valikoiman. Se sisältää peruselintarvikkeiden lisäksi muun muassa runsaasti take away -tuotteita, jotka on helppo napata mukaan. Lounasasiakkaita ja pientä purtavaa kaipaavia ilahduttavat muun muassa Kulman Keittiön valmissalaatit. Aloitamme lähiaikoina yhteistyön myös Fafa´s KOP-kolmion kanssa. Lisäksi paistopisteessä on tarjolla sekä suolaisia että makeita herkkuja. Meiltä on kätevää hakea lounasta vaikka kesken työpäivän, kertoo kenttäpäällikkö Mika Aaltonen Turun Osuuskaupasta.

Sale Aurakatu on Turun Osuuskaupan 27. Sale-myymälä ja toinen uuden, raikkaan ilmeen mukainen Sale. Energiaa ja ympäristöä säästävän myymälän pinta-ala on 280 m2.  Kaikki myymälän kylmälaitteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia.

Sujuvan asioinnin helpottamiseksi myymälässä on myös kaksi itsepalvelukassaa sekä laajat aukioloajat. Sale palvelee joka päivä klo 6-24.

Sale Aurakadun tiimissä työskentelee 8 henkilöä. Myymäläpäällikkönä toimii Nina Rekola.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, kenttäpäällikkö Mika Aaltonen, puh. 010 764 4063

Turun kauppatorin kupeeseen vuonna 1963 avattu Wiklund on yksi turkulaisista ikoneista. Tänä päivänä Wiklund-keskus on elämisen keskus, joka uudistuu Turun keskustan kanssa yhtä matkaa. Seuraavaksi vuorossa on Sokos Wiklundin uudistus.

– Sokos Wiklund sijaitsee Turun paraatipaikalla. Haluamme osaltamme olla kehittämässä elinvoimaista keskustaa varmistamalla turkulaisille ja vieraillemme monipuolisen tarjonnan ja erinomaisen palvelun. Kulutuskäyttäytymisessä korostuvat yhä voimakkaammin yksilöllisyys, vastuullisuus sekä erilaiset kuluttamisen tavat. Sen vuoksi haluamme luoda asiakkaillemme monikanavaisen ja saumattoman asiakaskokemuksen myös kivijalan ja verkkokaupan välillä. Kevään kuluessa tuomme katutasoon palvelevan verkkokaupan noutopisteen, jossa asiakas voi halutessaan vaikkapa sovittaa verkosta tilaamansa tuotteet saman tien, palauttaa tuotteita tai tehdä lisätilauksia, Sokos-johtaja Sanna-Liisa Byskata toteaa.

Muodin ja kauneuden valikoimat tuodaan uudistustöiden myötä entistä houkuttelevammin esille ja brändivalikoima pidetään kirkkaana. Tammi- ja huhtikuun aikana osastot vaihtavat Sokoksella paikkaansa ja pintoja uudistetaan. Tavoitteena on tuoda muutoksilla selkeyttä ja helppoutta asiointiin. Suurin muutos tapahtuu Sokos Wiklundin katutasossa, jossa koko kauneuden ja kosmetiikan osasto siirretään Sokoksen torin puoleiseen osaan. Samassa yhteydessä naisten pukeutuminen saa uuden paikan Brahenpihan puoleisesta osasta hissilinjan toiselta puolelta. Myös miesten muodin ja kenkien osastolla tehdään pieniä viilauksia entistä sujuvamman asioinnin eteen. Sokoksen uudistustyöt valmistuvat toukokuun aikana.

Wiklundin S-Pankin asiakaspalvelupiste uudistuu myös tammi-helmikuun aikana ja asiakaspalvelupiste on suljettuna 10.1.2022 alkaen.

S-market Wiklund Herkun uudistustyöt alkavat pikkuhiljaa ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Uudistuksen myötä kauppa saa uuden nykyaikaisen ilmeen ja noin 1400 neliötä lisää tilaa herkullisille valikoimille. S-marketin osalta uudistustyöt ovat valmiina vuoden loppupuolella.

Uudistusten yhteydessä Wiklund saa myös kaksi yhdyskäytävää Toriparkista. Toinen yhdyskäytävä vie suoraan parkkihallista S-marketiin ja toinen näköalahissillä Original Sokos Hotel Wiklundille ja sen yhteydessä toimiviin ravintoloihin sekä Sokos Wiklundille. Yhdyskäytävien rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Wiklund-keskus palvelee normaalisti uudistustöiden aikana.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, Sokos-johtaja Sanna-Liisa Byskata, puh. 010 764 4951

Turun Osuuskaupan marketkaupan toimialajohtaja ja johtoryhmän jäsen Mikko Junttila siirtyy 1.4.2022 alkaen Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtajaksi. Uuden toimialajohtajan rekrytointi käynnistetään välittömästi.

Turun Osuuskaupan marketkauppaa lokakuusta 2019 lähtien menestyksekkäästi johtanut ja kehittänyt toimialajohtaja Mikko Junttila siirtyy 1.4.2022 alkaen Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtajaksi ja saa johdettavakseen yhden Pohjois-Savon suurimmista yrityksistä. Noin 600 miljoonan euron liikevaihdolla Osuuskauppa PeeÄssä on lähes Turun Osuuskaupan kokoinen. Turun Osuuskaupassa Junttilan vastuulla ovat olleet kaikki Prismat, S-marketit ja Salet.

− Päivittäistavarakaupan toimivuus ja huoltovarmuuden turvaaminen ovat vaatineet koko henkilöstöltä venymistä pandemian aikana. Mikon johdolla olemme pystyneet turvaamaan tänä haastava aikana sekä asiakastyytyväisyyden että henkilöstön työtyytyväisyyden, samalla kun marketkauppamme liikevaihto on kasvanut kahdessa vuodessa yli 80 miljoonaa, toteaa Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen.

− Mikon panos oman toimialansa liiketoiminnan kehittäjänä ja johtoryhmän jäsenenä on ollut merkittävä. Onnittelemme Mikkoa tästä upeasta seuraavasta askeleesta uralla ja kiitämme häntä jo nyt siitä hienosta työstä, jota hän on tehnyt Turun Osuuskaupan marketkaupan kehittämiseksi erittäin haastavana ajanjaksona, jatkaa Antti Heikkinen.

Vahvaa kehitys- ja kasvustrategiaa toteuttavaan Turun Osuuskauppaan avautuu nyt todellinen näköalapaikka kaupan alan ammattilaiselle ja johtajalle, joka saa vastuulleen marketkaupan toimialan. Turun Osuuskauppa käynnistää uuden toimialajohtajan rekrytoinnin välittömästi.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Heikkinen, puh. 010 764 4003

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. Turun Osuuskaupan ensimmäinen ABC-latausasema avataan Prisma Itäharjun yhteyteen marraskuussa. Jatkossa ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla.

ABC-mobiili on myös sähköauton latauksessa totutun helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Uuden ominaisuuden myötä ABC-mobiili on maailman monipuolisin autoilevaa asiakasta palveleva mobiilisovellus.

– ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varustetuilla latausasemilla. Meillä on myös aiemmin käyttöönotettuja, eri yhteistyökumppanien kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu samoin kuin tähänkin asti, ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki Turun Osuuskaupasta kertoo.

Maksu vain ladatusta energiasta

ABC-latauksen hinnoittelussa on tavoitteena siirtyä mahdollisimman pian kilowattituntiperusteiseen hinnoitteluun.

– Avaamme loppuvuoden aikana Prisma Itäharjun latauspisteen lisäksi latausasemat myös Prisma Länsikeskuksen, Prisma Piispanristin sekä tulevan S-market Auranlaakson yhteyteen. Tavoitteenamme on, että kaikissa perus- ja teholatausasemissa on käytössä kilowattituntiperusteinen hinnoittele heti alusta asti tai hyvin pian sen jälkeen.

Hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, joten siinä on alueellisesti vaihtelua, kuten on myös polttonesteiden hinnoissa. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

Verkosto laajenee vauhdilla

ABC-latausverkosto on laajentunut jo useamman alueosuuskaupan alueelle. Turun Osuuskaupan ensimmäinen ABC-latausasema avataan Prisma Itäharjulle marraskuun aikana. Siihen tulee neljä peruslataus- ja kaksi teholatauspistettä.

– Avaamme tänä vuonna Prisma Itäharjun latausaseman lisäksi latausasemat Prisma Länsikeskuksen, Prisma Piispanristin ja tulevan S-market Auranlaakson yhteyteen ja verkoston laajeneminen jatkuu ensi vuoden aikana. Tavoitteenamme on rakentaa vuoteen 2024 mennessä yli 50 toimipaikkansa yhteyteen sähköautojen latauspisteitä. ABC-latausverkosto rakennetaan Prismojen, S-marketien, Salejen ja Sokos Hotellien yhteyteen lähelle arjen asiointia.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Turun Osuuskaupan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki, puh. 010 764 5769

 

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa löytyy tästä.

 

 

Herkullinen ja edullisten hintojen S-market Hansa Herkku Hansakorttelin pohjakerroksessa on uudistunut ja avajaisia vietetään torstaina 14.10.2021 klo 10 alkaen. Myymälässä on S-marketin raikas uusi ilme, energiatehokkaampi kalusto ja turkulaisten toivomia palveluita sekä erityisen herkullinen valikoima.

– Kauppamme on nyt monella tapaa entistäkin ehompi, mutta henkilökohtaisesti olen eniten ylpeä henkilökunnastamme, joka on ollut täysillä mukana uudistuksessa ja palaa halusta päästä esittelemään myymälää asiakkaillemme. Valikoimat ja palvelutarjonta kasvavat, mutta hinnat kuitenkin laskevat edelleen. S-market Hansa Herkku kantaa ylpeänä myös Chaîne des Rôtisseurs -kilpeä, joka on osoitus laadusta ja palvelun korkeasta tasosta, iloitsee toimialajohtaja Mikko Junttila Turun Osuuskaupasta.

Investointi keskustan herkkukauppaan oli yhteensä lähes 2,5 miljoonaa euroa ja se kertoo, että osuuskaupassa uskotaan vahvasti Turun keskustan vetovoimaisuuteen ja houkuttelevuuteen.
– Kun S-market Wiklund Herkku vielä valmistuu loppuvuonna 2022 S-market Hansa Herkun kaveriksi, on meillä ehdottomasti keskustan herkku- ja hintaherruus hallussa, toimialajohtaja Mikko Junttila jatkaa.

Modernin ja viihtyisän ostosympäristön lisäksi energiatehokkuus on ollut tärkeä perusta uuden myymälän suunnittelussa. Turun Osuuskauppa on sitoutunut kehittämään toimintansa ympäristövaikutuksia ja on mukana koko S-ryhmän tavoitteessa olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Hiilijalanjäljen ja kulutuksen pienentämiseksi energianhankintaa ja -käyttöä on optimoitu myös S-market Hansa Herkussa.

Kaikki kaupan kylmäkalusteet ovat ovellisia ja se tarkoittaa käytännössä jopa 50% säästöä energiankulutuksessa entisiin kalusteisiin verrattuna. Energiatehokkuutta tukevat myös ajanmukainen hiilidioksidikylmälaitos (Stockmannin toimesta asennettu n. 2016) sekä nyt myymäläuudistuksen yhteydessä täysin uusittu led-tekniikalla toteutettu valaistus. Kaikki S-marketin käyttämä sähköenergia on uusiutuvista lähteistä peräisin ja siitä yli 60% on tuotettu S-Ryhmän omissa tuulivoimaloissa.

Asiakas hyötyy edullisista hinnoista ja laajasta valikoimasta

Food Market Herkusta tuttu ja ammattitaitoinen henkilökunta palvelee asiakkaita myös S-market Hansa Herkussa. Kaupan myyntiala kasvoi uudistuksessa parilla sadalla neliöllä. Kaupassa on nyt upea yli 30 metriä pitkä ruokatori, josta löytyvät runsaat liha-, kala- ja juustotiskit. Samoin hedelmä- ja vihannesosaston herkullisuuteen, monipuolisuuteen ja tuoreuteen on panostettu. Valikoimissa korostuvat myös paikalliset tuotteet sekä valmiit, kätevästi mukaan otettavat herkut.

– Hyvän ruoan ystävä ilahtuu varmasti Itsudemon paikan päällä valmistamista susheista, Fire Wokin aasialaisittain höystetyistä wokeista sekä Kulman Keittiön maukkaasta kotiruoasta. Uutuutena kaupasta saa nyt myös Kape Aihisen suunnittelemia ja kokkien valmistamia Vietävä-valmisannoksia. Mukaan otettavan lounaan voi nauttia myös ostosreissun yhteydessä kaupan delipisteessä, kenttäpäällikkö Arttu Parkkinen esittelee.

S-market Hansa Herkusta löytyvät lisäksi Fazerin myymäläleipomo, Picadeli-salaattibaari, Mehustamon tuoremehupuristimet sekä Beijing8 Dumplingit. Uudet pikakassat nopeuttavat asiointia ja S-market Hansa Herkussa on myös Turun Osuuskaupan ensimmäinen itsepalveluperiaatteella toimiva takahihnallinen kassapöytä.

S-market Hansa Herkussa työskentelee 37 kaupan- ja palvelualan ammattilaista ja marketpäällikkönä toimii Timo Raninen.

S-market Hansa Herkku palvelee joka päivän laajoin aukioloajoin klo 6–24. Ruokatori on auki ma-la klo 7–20 ja asiakkaiden toiveesta myös sunnuntaisin klo 10–18.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Junttila, puh. 010 764 4005
Turun Osuuskauppa, kenttäpäällikkö Arttu Parkkinen, puh. 010 764 3864

**

Turun Food Market Herkku on ollut Turun Osuuskaupan omistuksessa vuodesta 2018, jolloin Turun Osuuskauppa osti Stockmann Herkun Turun liiketoiminnan ja jatkoi toimintaa Food Market Herkun nimellä. Syksystä 2021 lähtien kauppa jatkaa S-market-konseptin alla. S-marketin konsepti on uudistunut ja Turun Osuuskaupan alueella jo 12 S-marketia on uusittu viimeisen vuoden sisällä. Loput uusitaan seuraavien vuosien aikana. Kukin myymälä vastaa palveluillaan ja valikoimallaan paikalliseen tarpeeseen, mutta myymälöitä yhdistää raikas uusi ilme sekä niin arkeen kuin juhlaankin sopiva laadukas valikoima.

Itäharjun Prismassa voi nyt palauttaa juomapakkaukset nopeasti ja käsiä likaamatta TOMRA R1 -palautusautomaattiin. Prisma Itäharjun R1-laite on Turun Osuuskaupan ensimmäinen ja Turun neljäs, mikä tekee Turusta Suomen R1-pullonpalautusautomaattien pääkaupungin laitteiden määrässä mitattuna. Pullonpalauttajan unelmaksi kutsutun TOMRA R1-laitteen kitaan voi kaataa kätevästi suoraan kassista jopa yli sata tölkkiä ja muovipulloa kerralla.

Viime syksynä lanseerattu TOMRA R1 -pullonpalautusautomaatti on noussut suureen suosioon suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Se hotkaisee kerralla säkillisen juomapakkauksia eli yli 100 muovipulloa ja tölkkiä ja tekee palauttamisesta jopa viisi kertaa nopeampaa kuin perinteisellä palautusautomaatilla.

– Haluamme olla edelläkävijöitä ja tarjota asiakkaillemme pullonpalautuslaitteen, joka parantaa asiakaskokemusta ja helpottaa asiointia meillä. Olemme kaupungin isoimpia kauppoja, ja meillä on Turun korkeimpia palautusmääriä. Toivomme, että kun pullonpalautus nopeutuu ja sujuvoituu, asiakkaalle jää enemmän aikaa muuhun, kertoo Prismajohtaja Ville Ämmälä.

Ämmälän mukaan vähittäiskaupoilla on avainrooli kiertotalouden ja kierrättämisen edistämisessä.

– Kaupat ovat ihmisten elämässä ja ostamisessa lähes päivittäin mukana, joten ne ovat myös luonteva paikka kierrättää. Uskon, että jollain aikajänteellä jokaisessa hypermarketissa tulee olemaan R1-laite, Ämmälä sanoo.

Suomalaiset ovat ahkeria juomapakkausten kierrättäjiä. Suomessa palautettiin vuoden 2020 aikana noin 2 miljardia juomapakkausta.

– TOMRA R1 -automaatit ovat saaneet aikaiseksi ilmiön, joka määrittelee pullojen palauttamiselle uuden vaatimustason. Ne suorastaan houkuttelevat asiakkaita myymälään. Kysyntä on ollut kovaa, ja asiakkaat osaavat jo toivoa R1:sen hankkimista. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen, kertoo TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Miten TOMRA R1 toimii?

  1. Avaa luukku ja kaada tölkit ja/tai muovipullot laitteeseen.
  2. Sulje luukku. Laite laskee ja lajittelee muovipullot ja tölkit.
  3. Ota kuitti ja jatka ostoksille.

TOMRA R1 ei hyväksy lasipulloja, vaan ne tulee palauttaa muihin TOMRA-palautusautomaatteihin.

Lisätietoja:

Lauri Kangaslahti

Toimitusjohtaja, Oy TOMRA Ab
lauri.kangaslahti@tomra.com
Puh. 040 740 1518

 

Ville Ämmälä

Prismajohtaja, Prisma Itäharju
ville.ammala@sok.fi
Puh. 010 764 4052

FM Minna Karhu on nimitetty Turun Osuuskaupan viestintä- ja markkinointijohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi 1.12.2021 alkaen.

– Monet arkiset asiat ovat vahvassa murrosvaiheessa ja ne vaikuttavat kaikkiin Turun Osuuskaupan toimialoihin. Fiksut tulevaisuuteen suuntautuvat päätökset sekä ajantasainen ja asiakaslähtöinen viestintä ovat tärkeitä menestystekijöitä, kun toimintaa kehitetään sosiaalisesti, taloudellisesti ja ilmastollisesti kestävällä tavalla. Samalla autetaan asiakkaita tekemään mahdollisimman kestäviä valintoja. Toivon, että pystyn omalta osaltani tuomaan Turun Osuuskauppaan uusia ajatuksia ja ratkaisumalleja, joilla varmistamme asiakasomistajien – nykyisten ja uusien – pysymisen toiminnan kehittämisen keskiössä. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä asiakasomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa meille kaikille entistä sujuvampaa arkea ja parempaa paikkaa elää, toteaa Minna Karhu uudesta roolistaan.

Turun yliopiston alumni Minna Karhu työskentelee tällä hetkellä elinkeinoyhtiö Turku Science Park Oy:ssä, jossa hänen vastuullaan on yrityspalvelujen ja Turun seutukunnan markkinointi yrityksille, sijoittajille ja uusille osaajille. Ennen siirtymistään Turku Science Parkiin vuonna 2018 Karhu työskenteli pitkään viestinnän ja markkinoinnin kansainvälisissä johtotehtävissä teknologiayhtiö Cargotecissa sekä konsernitasolla että yhtiön MacGregor-liiketoiminta-alueella.

– Turun Osuuskauppa elää vahvan kasvun ja kehityksen vaihetta. Tästä kertovat myös 120-vuotisjuhlaa viettävän osuuskaupan kannustavat tulokset ensimmäiseltä vuosipuoliskolta. Minna Karhu tuo mukanaan poikkitieteellistä ajattelua sekä vahvaa viestintä- markkinointi- ja brändiosaamista. Minnan persoonan myötä saamme myös uutta muutosvaihettamme tukevaa dynamiikkaa ja johtamisosaamista joukkoomme, iloitsee toimitusjohtaja Antti Heikkinen.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Heikkinen, 010 764 4003

Turun Osuuskauppa parantaa lähivuosien aikana merkittävästi lähikaupan palveluja Turun alueella. Osuuskauppa suunnittelee nyt kahta uutta Salea Turun keskustaan ja yhtä Ispoisiin.

– Market-toimialalla panostamme koko ajan vahvasti toimipaikkaverkoston kehittämiseen, laajoihin aukioloaikoihin, ruoan verkkokaupan palvelujen laajentamiseen sekä hintatason systemaattiseen alentamiseen.  Tavoitteenamme on tarjota asiakasomistajille parhaat kaupan palvelut läheltä kotia. Sale-verkoston kasvattaminen parantaa erityisesti Turun keskusta-alueen palveluja ja tuo lähikaupan palvelut kotikulmille. Uusia Saleja on tulossa Aurakadulle ja Brahenkadulle Turun keskustaan. Uusi Sale on suunnitteilla myös Ispoisten puistotielle yhdessä uuden ABC-automaattiaseman kanssa. Lisäksi meillä on käynnissä jo aiemmin viestitty Sale-hanke Linnakaupungissa Turun sataman kupeessa, kertoo toimialajohtaja Mikko Junttila Turun Osuuskaupasta.

Sale Aurakadun osalta rakennuslupa on jo saatu ja valmistelut ovat käynnissä. Tavoitteena on avata reilun 350 neliön myymälä joulukauppaan 2021. Kauppa tulee osoitteeseen Aurakatu 6.

Sale Brahenkadun osalta suunnittelutyöt ovat alkumetreillä. Kaupan rakennustyöt alkavat syksyllä 2022 ja valmista on suunnitelmien mukaan keväällä 2023. Kauppa tulee Puutorin läheisyyteen osoitteeseen Brahenkatu 16.

Ispoisten puistotielle suunnitellaan myös uutta Salea. Samalla tontilla sijaitsee jo nyt ABC-automaattiasema. Se olisi tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle kokonaan uusi mittarikenttä täydentämään uuden kaupan palveluja. Tavoittelemme tämän hankkeen toteuttamista poikkeamisluvalla.

Turun Osuuskauppa uudistaa market-verkostoaan ja palveluitaan myös muiden market-ketjujen osalta laajalla rintamalla tulevina vuosina. Parhaillaan käynnissä on S-market Wiklund Herkun ja Prisma Tampereentien mittavien laajennus- ja uudistustöiden suunnittelu sekä Food Market Herkun muuttaminen herkuttelijan S-marketiksi. Työnalla on myös täysin uusia marketteja: S-market Auranlaakso ja Sale Kompassi, joka rakennetaan Turun Sataman läheisyyteen Harppuunakortteliin.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Junttila, puh. 010 764 4005

 

Turun Osuuskaupan tammi–kesäkuun veroton vähittäismyynti oli 322,5 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 9,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

– Alkuvuoden myynti lähes kymmenen prosentin kasvulla on erittäin hyvä suoritus. Erityisesti myynti kasvoi liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa sekä marketkaupassa. Koko Suomen päivittäistavarakaupan kokonaismyynti kasvoi kesäkuun loppuun mennessä 3,9 prosenttia, kun meillä päivittäistavarakauppa kasvoi hienot 8,4 prosenttia. Ihmisten liikkumisen lisääntyminen ja rajoitusten purku vauhdittivat liikennemyymälä- ja polttonestekaupan myynnin 16,5 prosentin kasvuun. Matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä tavaratalokauppa kärsivät edelleen koronakriisistä. Sen sijaan kesä on tuonut selvän piristysruiskeen ravintoloihin ja hotelleihin. Hotelleissa loppukesä on käytännössä loppuunmyyty, Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen kertoo.

Myynti toimialoittain

Veroton vähittäismyynti 1-6/2021 M€ 1-6/2020 M€ Ero edv. %
Turun Osuuskauppa 322,5 295,8 +9,1%
Marketkauppa 263,0 242,1 +8,6%
Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa 6,2 6,7 -7,4%
Matkailu- ja ravitsemiskauppa 9,8 9,6 +3,1%
Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa 43,5 37,4 +16,5%

Marketkaupan myynnin kehitys jatkui vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja edellisvuoteen verrattuna myynti kasvoi 8,6 prosenttia ollen 263,0 miljoonaa euroa (edv. 242,1 M€). Pitkäjänteinen palveluiden ja verkoston vahvistaminen, ruoan verkkokauppa, aukiolojen laajentaminen, ruokakorin pysyvä edullisuus sekä myymäläkuntoisuuden systemaattinen parantaminen pitivät marketkaupan hyvässä vauhdissa.

Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan myynti oli 6,2 miljoonaa euroa (edv. 6,7 M€) ja se jäi edellisvuodesta 7,4 prosenttia. Käyttötavarakauppa kärsii edelleen koronapandemian vaikutuksista ja Turun keskusta-alueen rakennustyöt haastavat Wiklund-keskuksen toimintaa.

Matkailu- ja ravitsemiskaupan myynti oli 9,8 miljoonaa euroa (edv. 9,6 M€) ja se kasvoi edellisvuodesta 3,1 prosenttia. Kevään koronasulku rasitti matkailu- ja ravitsemiskaupan alkuvuotta ja vaikutti myynnin kehitykseen.

Liikenne- ja polttonestekaupassa myynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna eniten, 16,5 prosenttia. Myynti oli 43,5 miljoonaa euroa (edv. 37,4 M€). Myynnin kasvuun vaikuttivat paitsi lieventyneet koronarajoitukset ja ihmisten liikkumisen lisääntyminen, myös polttonesteiden hinnan nousu.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Heikkinen, puh. 010 764 4003

 

120-vuotissynttäreitään juhliva Turun Osuuskauppa myöntää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (LiikU) kanssa Reilu Kaveri -stipendin alakoulujen oppilaalle. Stipendi jaetaan tänä vuonna neljättä kertaa ja sitä haki lähes sata koulua Turun seudulta.

Tunnustuksen saa kustakin koulusta oppilas, joka on kouluvuoden aikana ottanut muut mukaan leikkeihin, ollut reilu kaveri toisille oppilaille sekä yhdessä muiden kanssa rakentanut koulun yhteisöllisyyttä.

Koulussa – niin kuin elämässäkin – sosiaaliset taidot ja toisten huomioon ottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Reilu Kaveri -stipendin tarkoituksena on nostaa esille se, että jokainen voi osaltaan edistää hyvinvointia ympärillään ottamalla kaikki mukaan toimintaan, puuttumalla kiusaamiseen, olemalla sovittelija ja asettumalla toisten asemaan.

Koulujen oppilaat valitsevat keskuudestaan Reilu Kaveri-stipendin saajan. Valitut oppilaat saavat kunniakirjan sekä 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin koulunsa päätöspäivänä.

Turun Osuuskaupan johtoajatuksena on koko sen 120-vuotisen historian ajan ollut edistää hyvinvointia ympäristössään. Kantavana arvona on vastuunkantaminen ihmisestä ja yhteiskunnasta, ja osana tätä Turun Osuuskauppa on halunnut olla mukana edistämässä yhteisöllisyyttä sekä oppilaiden hyvinvointia kouluissa.

– Kysyimme vastikään asiakasomistajiltamme, millaisia yhteistyökohteita he arvostavat ja millaisessa toiminnassa osuuskaupan tulisi olla mukana. Kärkikolmikkoon nousi lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen onkin ollut meille aina tärkeää ja tätä työtä teemme myös jatkossa. Reilu Kaveri -stipendi on meille yksi tapa luoda ja varmistaa alakoululaisten hyvinvointia ja ehkäistä osaltaan myös syrjäytymistä, kertoo asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

LiikU on yleishyödyllinen liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia innostamalla liikuntaan ja liikunnalliseen elämäntapaan.

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa

Jaana Evesti

Asiakkuuspäällikkö puh. 010 764 4051, sähköposti: jaana.evesti@sok.fi