Sale Yläneellä on toteutettu miljööuudistus, jonka aikana myymälä päivitettiin uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Uudistunutta myymälää juhlistetaan keskiviikkona 17.4.  

 

−  Olemme erittäin tyytyväisiä Sale Yläneen uudistukseen. Uudistuksen aikana kauppa palveli niin normaalisti kuin mahdollista ja asiakkaat ottivat remontin aiheuttaman sekamelskan hyvin vastaan. Henkilökuntamme teki todella upeaa työtä uudistuksen onnistumiseksi, toteaa Salen ketjujohtaja Olli Saarinen Turun Osuuskaupasta.

Sale-lähikauppojen valtteja ovat helppo saavutettavuus, pitkät aukiolot, asiakastarpeeseen osuva valikoima ja ennen kaikkea hyvä asiakaspalvelu.

– Sale on se kauppa, josta jokainen saa helposti tarvitsemansa ja hymyn sekä iloisen palvelun kaupanpäälliseksi. Lähikaupan yksi valtti onkin henkilökunta ja yhteisöllisyys, Saarinen summaa.

− Uudistuksen yhteydessä saimme uuden raikkaan myymäläilmeen. Päivitimme myös valikoimaa ja nyt se vastaa alueen asiakkaiden tarpeita entistä paremmin. Myymälässä on mukava asioida ja myös ilo työskennellä, iloitsee ryhmäpäällikkö Kai Suonpää Turun Osuuskaupasta.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, ketjujohtaja Olli Saarinen, puh. 010 764 4059
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Kai Suonpää, puh. 010 764 4455

Alkukevät on kiireistä sesonkia työnhakijoiden keskuudessa, sillä moni nuori etsii tulevalle kesälle kesätyötä. Turun Osuuskauppa on yksi Varsinais-Suomen suurimpia työllistäjiä, joka tarjoaa alueellaan jopa 1200 kesätyöntekijälle työpaikan useassa eri palvelualan toimipaikassa.  

Kesätyö Turun Osuuskaupan lähes sadassa toimipaikassa kiinnosti jälleen tänä vuonna monia, ja hakemuksia saapui osuuskaupalle lähes 3 000 kappaletta. Kesän ajalle työtehtäviä löytyy kaupoista, ravintoloista, hotelleista, ABC-liikennemyymälöistä ja S-Pankki-palveluista. Turun Osuuskauppa palkkaa kesätöihin tulevalle kesälle jopa 550 henkilöä. 

-Tämän vuoden kesätyönhakijat olivat erityisen osaavia, ja monella oli selkeästi jo kokemusta alalta. Vaikka konkarit pääsevätkin nopeasti työtehtäviin kiinni, tarvitsemme myös uusia innokkaita osaajia alalle. Palkkaamme kesätyöntekijöitä monenlaisella osaamis- ja kokemustaustalla, ja tärkeintä aina on kuitenkin positiivinen ja innostunut asiakaspalveluasenne. Haluan kiittää jokaista kesätyönhakijaa ja toivottaa tulevat kesätyökaverimme lämpimästi tervetulleiksi meidän toimipaikkoihimme. Haluamme tarjota jokaiselle kesätyöntekijälle unohtumattoman kesän innostavassa työympäristössä, kertoo Turun Osuuskaupan vt. henkilöstöjohtaja Ami Kalliomäki. 

Perinteisen kesätyöhaun lisäksi Turun Osuuskaupan Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun haki yhteensä 2060 nuorta. Tutustu työelämään ja tienaa -hakijoita valittiin töihin tulevaksi kesäksi yhteensä 650 henkilöä. Kesätyöharjoittelu on tarkoitettu 15–17-vuotiaille nuorille, jotka hakevat ensimmäistä työkokemustaan palvelualalla. Tutustu työelämään ja tienaa -jaksolla alaikäinen kesätyöntekijä pääsee perehtymään työhön kaupassa tai ravintolassa kahden viikon työjaksolla.

Turun Osuuskauppa haluaa tarjota suurena alueellisena vaikuttajana nuorille mahdollisimman kannustavan ja innostavan kesätyökokemuksen. Turun Osuuskauppa palkittiin jälleen kolmatta vuotta peräkkäin Innostavimmat-tittelillä, jonka Eezy Flow Oy jakaa Suomen innostavimmille työnantajille heidän henkilöstötutkimustensa mukaan. Hyvinvoiva työyhteisö on työpaikan tärkein voimavara, johon myös tulevat kesätyöntekijät pääsevät pian osaksi. 

Kesällä työyhteisö kasvaa myös Ammattiopisto Spesian opiskelijoilla 

Myös usean vuoden yhteistyö Ammattiopisto Spesian kanssa jatkuu. Yhteistyöllä Turun Osuuskauppa tarjoaa työllisyysmahdollisuuksia yksilöllistä tukea tarvitseville liiketalouden ammattitutkinnon toisen vuoden opiskelijoille. Työ Turun Osuuskaupan toimipaikassa palvelualan tehtävissä on monelle opiskelijalle ensimmäinen ja arvokas. Työllisyysjaksot koostuvat yleensä hyllytys- ja asiakaspalvelutehtävistä, ja ne ovat räätälöity yksilöllistä tukea tarvitsevalle nuorelle.  

 -Spesialaiset ovat tärkeä voimavara myös muille työntekijöille. Uudet työkaverit ja heidän välittömyytensä tuo työyhteisöön paljon. Yhteistyö Ammattiopisto Spesian kanssa on ollut palkitsevaa ja aiomme jatkaa yhteistä matkaamme jatkossakin, kertoo Kalliomäki. 

 

Lisätietoja: 

Turun Osuuskauppa, Vt. henkilöstöjohtaja Ami Kalliomäki, puh. 010 764 5600 

BAR W on enemmän kuin vain baari. Se on kutsuva, eläväinen ja tunnelmallinen kohtaamispaikka kaupunkilaisuuden ytimessä. Se sopii päivään ja iltaan, arkeen ja viikonloppuun. BAR W avataan torstaina 21.3.2024.

– BAR W:n sijainti kauppatorin laidalla on aivan loistava ja se suorastaan houkuttelee viihtymään. BAR W:n hyväntuulinen puheensorina hyvien juomien äärellä houkuttelee niin kaupunkilaisia kuin hotellivieraitakin. Sinne voi poiketa shoppailun lomassa ja työmatkustajakin voi sulkea läppärinsä rentoutuakseen hyvän juoman ääressä. Sään salliessa nautitaan ja tunnelmoidaan ravintolan terassilla. ​BAR W on myös illanviettopaikka ja treffipaikka kaupungin ytimessä. Loppuviikosta dj vauhdittaa menoa pitkälle yöhön, maalailee Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Timo Hällfors ravintolan tunnelmaa.

BAR W:n myötä Wiklundin katutasossa aiemmin toimineen Wine Bar Axel W:n toiminta päättyy ja se on suljettuna 17.3.2024 alkaen.

– Toteutamme Wiklundin 1. kerroksen ravintoloiden tiloissa pieniä uudistuksia alkuviikon aikana ja avaamme uuden BAR W:n torstaina 21.3.2024 klo 19. Coffee House ja Original Sokos Hotel Wiklundin vastaanotto palvelevat normaalisti myös tänä aikana ja löytyvät jatkossakin tutuilta paikoiltaan, Hällfors jatkaa.

BAR W:ssä on kaikkinensa reilut 200 asiakaspaikkaa ja ravintolan ikäraja on iltaisin 18 vuotta.

Wiklundin katon alla palvelee jatkossa viisi Turun Osuuskaupan ravintolaa – italialaistyyppinen Trattoria & Trattoria Bar, Coffee House, kaupunkilaisten oma kattobaari Walo Rooftop Bar, Hesburger sekä nyt uusimpana BAR W.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Harri Havia, puh. 010 764 5005
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Timo Hällfors, puh. 010 764 5008

Marja Helander on Original Sokos Hotel Wiklundin uusi hotellinjohtaja. Sydämeltään turkulainen Marja kävi välillä muuallakin tekemässä uraa, mutta kaipuu kotiin toi hänet takaisin Turkuun ja Wiklundille.

Marja Helanderilla on takana vuosien työ MaRa-alalta.

-Olen aloittanut urani Silja Linen laivoilta. Toimin siellä risteilyemäntänä ja purserin apulaisena. Sieltä siirryin töihin maihin Turun Caribiaan, joka oli juuri avattu. Caribian vuosien jälkeen lähdin avaamaan uutta hotellia Vierumäelle, josta siirryin Ikaalinen Spahan hotellipäälliköksi ja majoitus- ja kylpylätoimen johtajaksi. Viihdyin muualla kolme vuotta, kunnes aloin kaipaamaan takaisin kaupungin sykkeeseen ja vilinään ja päätin, että olisi aika palata Turkuun. Turku on kuitenkin aina ollut kotini, joten tänne oli helppo palata. Kuin sattumalta törmäsin tähän houkuttelevaan auki olevaan työtehtävään ja päätin hakea, kertoo Marja taustastaan.

50-vuotiaan Sokos Hotels -ketjun vahvuutena Onnellistaminen

Original Sokos Hotel Wiklund on osa 50-vuotiasta Sokos Hotels -ketjua, joka on Suomen arvostetuin ja vastuullisin hotelliketju.

-Moni on varmaan varsinkin somen kautta törmännyt meidän Onnellistamistekoihimme. Onnellistaminen on sitä, että vieraat saavat enemmän kuin osaavat pyytää. Sehän on aivan ainutlaatuista ja täällä Wiklundilla ollaan siinä superhyviä. Onnellistamisen lisäksi Wiklundilla toimitaan erittäin vastuullisesti, joka on todella tärkeää tänä päivänä.

Wiklundin vahvuutena Marja pitää keskuksesta löytyviä monipuolisia palveluja.

-Wiklund oli itselleni jo aiemmin tuttu, sillä tavaratalon ja ravintoloiden palveluja on tullut käytettyä paljon. Oma taustani on pitkälti kylpylämaailmasta, isoista taloista, joissa on paljon toimintoja. Näen myös Wiklundin samanlaisena, eli saman katon alta löytyy paljon erilaisia palveluja. Kun astut ovesta sisään, mihinkään ei tarvitse välttämättä enää lähteä loman aikana. Meillä pääset majoittumaan, nautit ravintoloidemme monipuolisesta tarjonnasta, voit pitää kokouksia mielettömissä kokoustiloissamme ja käydä ostoksilla tavaratalon puolella.

Hotellijohtajan tärkein tehtävä on johdattaa omat joukot menestykseen

Marja on toiminut uudessa pestissään reilut kaksi viikkoa ja odottaa innolla, mitä kaikkea työ tuo tullessaan.

-Hotellijohtajan tärkein tehtävä on johdattaa omat joukot menestykseen ja olla omien päällikköjen tukena. Odotan innolla mitä tuleman pitää, näyttää siltä, että päivät tulevat olemaan todella erilaisia, ohjelmaa riittää aamusta pitkälle iltapäivään. Työ on monipuolista aina käytännön työtehtävistä numeroiden pyörittelyyn. Wiklundin tiimi vaikuttaa todella energiseltä ja dynaamiselta. Meillä on erittäin mahtava porukka koossa täällä.

Turku mielletään usein kesäkaupungiksi, mutta Marjasta kaupunkiin kannattaa ehdottomasti tulla vierailulle ympäri vuoden.

-Täällä on kulttuuria, teatteria, konsertteja, urheilua, jokirannan ihanat maisemat sekä tietysti monet upeat ravintolamme. Suosittelen myös turkulaisille staycationia meillä täällä Wiklundilla.

Lisätietoa Sokos Hotellien toiminnasta: www.sokoshotels.fi/

Lisätietoja:

Original Sokos Hotel Wiklund, hotellinjohtaja Marja Helander, puh 010 76 45027

 

– Osuustoiminta on tässä ajassa erittäin vetovoimainen ja kiinnostaa asiakkaita. Viime vuoden aikana Turun Osuuskauppaan liittyi yli 10 000 uutta asiakasomistajaa ja palautimme asiakasomistajillemme rahana maksettavia etuja yhteensä lähes 28 miljoonaa euroa. Ydintehtävämme on tuottaa etuja asiakasomistajille sekä varmistaa hyvät ja kilpailukykyiset palvelut sekä pysyvästi edullinen ostoskori. Osuustoiminnallisen yritysmuodon ansiosta liiketoiminnassa kiertävä raha hyödyttää sekä Turun Osuuskaupan asiakasomistajia että tukee myös investointeina Varsinais-Suomen hyvinvointia ja elinvoimaisuutta, sanoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Niklas Österlund.

Turun Osuuskaupan tulos kehittyi suotuisasti vuonna 2023 ja oli yli 16 miljoonaa euroa. Tulosparannus johtui erinomaisesta hintakilpailukyvystä, asiakasmäärien kasvusta, asiakastyytyväisyydestä ja hyvästä myynnin kehityksestä.

– Tulos investoidaan asiakasomistajien eduksi kehittämällä palveluja, uusimalla toimipaikkoja ja maksamalla asiakasomistajille Bonuksia. Myös henkilökuntaa on vuoden aikana palkittu hyvästä tuloksesta ja koko henkilökuntamme on tulospalkitsemisen piirissä, Österlund jatkaa.

Liikevaihto toimialoittain

  2023 (M€) 2022 (M€) +/- % ed.v.
Market toimiala 617,2 556,5 + 10,9 %
Sokos-tavaratalot ja Emotion 18,8 16,4 + 14,6 %
Matkailu- ja ravitsemistoimiala 47,1 42,1 + 11,9 %
Liikennekauppa 97,0 111,1 – 12,7 %
Muu liikevaihto 5,7 5,6 + 2,1  %
Yhteensä 785,7 731,6 + 7,4 %

 

Koko market-toimialan liikevaihto oli 617,2 miljoonaa euroa (ed.v. 556,5 M€) ja se kasvoi edellisestä vuodesta lähes 11 prosenttia. Vuonna 2023 panostettiin erityisesti pysyvästi edulliseen ostoskoriin.  Xtra-tuotteiden hintaa laskettiin Prismoissa, S-marketeissa ja Sale-myymälöissä keväällä 2023 ja osassa tuotteista uudelleen syksyllä. Hintojen lasku jatkui vielä tämän vuoden tammikuussa. Ruoan verkkokaupan liikevaihdon kehitys jatkui hyvänä ja kasvoi edellisvuoteen verrattuna 41,3 prosenttia. Prisma.fi-käyttötavaraverkkokauppa kasvoi Turun Osuuskaupan alueella 20,9 prosenttia.

Tavaratalokaupan liikevaihto oli 18,8 miljoonaa euroa (ed.v. 16,4 M€) ja se nousi edelliseen vuoteen verrattuna yli 14 prosenttia. Käyttötavarakaupassa monikanavainen asiointi on vahvassa kasvussa ja sokos.fi-verkkokaupan myynti kasvoi Turun Osuuskaupan alueella 21,1 prosenttia. Turun keskustassa Wiklundin asiakasmäärät ovat kasvaneet hyvin ja vauhdittaneet myyntiä.

Matkailu- ja ravitsemistoimialan liikevaihto oli 47,1 miljoonaa euroa (ed.v. 42,1 M€), jossa oli kasvua edellisvuoteen 11,9 prosenttia. Majoituskaupassa liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 28,5 prosenttia. Ravintolakaupan liikevaihto kasvoi 42,4 prosenttia.

Liikennekaupassa liikevaihto oli 97,0 miljoonaa euroa (ed.v. 111,1 M€), jossa oli laskua edellisvuoteen 12,7 prosenttia. Liikevaihto laski, koska polttoaineen maailmanmarkkinanhinta tippui.

Investoinnit ja tulos

Vuonna 2023 Turun Osuuskauppa investoi maakuntaan yhteensä 17,9 miljoonaa euroa (ed.v. 34,1 M€), joka oli 2,3 prosenttia liikevaihdosta (ed.v. 4,7 %).

Investoinnit painottuivat vuonna 2023 market-kauppaan. Vuoden suurin yksittäin investointi oli Prisma Myllyn kokonaisvaltainen uudistus, joka valmistui joulukauppaan. Lisäksi avattiin uusi Sale Puutori Turun keskustaan ja uudistettiin Sale Taivassalo. Loppuvuodesta avattiin uusi ABC Manhattan polttonesteen jakeluasema Turun Pitkämäkeen. Syksyllä kerrottiin myös mittavasta investoinnista verkkokaupan keräilykeskukseen. Uuden keräilykeskuksen on määrä valmistua Kaarinaan S-market Auranlaakson yhteyteen vuoden 2025 aikana. Kesällä toimme Turun keskustaan asiakkaiden suosikeiksi nousseet ruoankuljetusrobotit. Ravitsemiskaupassa uudistettiin Prisma Myllyn yhteydessä sijaitseva Kulman Kuppila.

Turun Osuuskaupan tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 16,4 miljoonaa euroa (ed.v. 11,3 M€). Vakavaraisuus on edelleen vahva, 50,7 prosenttia (edv. 48,3 %).

Asiakasomistajuus

Vuonna 2023 Turun Osuuskaupan asiakasomistajat saivat Bonusta 27,1 miljoonaa euroa ja maksutapaetua 0,8 miljoonaa euroa eli yhteensä 27,9 miljoonaa euroa (ed.v. 25,2 M€) rahana maksettavia etuja. Vuonna 2023 Turun Osuuskauppa ei maksanut osuuspääoman korkoa vuodelta 2022.

Turun Osuuskauppaan liittyi vuoden aikana 10 602 uutta asiakasomistajaa (ed.v. 7 379). Asiakasomistajamäärä vuoden lopussa oli 177 624 (ed.v. 171 046). Toimialueen kotitalouksista Turun Osuuskaupan asiakasomistajia oli vuodenvaihteessa 70,9 prosenttia (ed.v. 68,3 %).

Henkilöstö

Turun Osuuskauppa on yksi Varsinais-Suomen suurimmista työllistäjistä ja henkilöstön määrä oli vuoden 2023 lopussa 2638 henkilöä (ed.v. 2 670). Kesällä 2024 Turun Osuuskauppa työllistää yhteensä yli 1 100 kesätyöntekijää ja Tutustu ja tienaa -työharjoittelijaa myymälöissä, ABC liikenneasemilla, ravintoloissa ja hotelleissa.

Turun Osuuskaupan työtyytyväisyys on hyvällä tasolla. Viime syksynä tehdyn työyhteisötutkimuksen tuloksissa oli jälleen nousua ja tulos oli jo kolmatta kertaa peräkkäin osuuskaupan kautta aikojen korkein. Hyvän työyhteisötutkimuksen tuloksen ansiosta Turun Osuuskauppa sai syksyllä jälleen Suomen innostavimmat työpaikat 2023 -tunnustuksen. Se viestii henkilöstön korkeasta omistautuneisuudesta sekä yrityksen pitkäjänteisestä ja osallistavasta kehittämisestä.

Turun Osuuskaupan koko henkilöstö on ollut jo pitkään tulos- tai kannustepalkitsemisen piirissä. Työntekijöiden työryhmäkohtaisten kannustepalkkioiden maksimi oli vuonna 2023 yksi euro per tehty työtunti, mutta helmikuun 2024 alusta tätä nostettiin 1,20 euroon tehdyltä työtunnilta.

Rahallisen palkitsemisen lisäksi Turun Osuuskauppa tarjoaa kattavat S-ryhmän henkilöstöedut, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen, ePassi-etuuden sekä henkilöstörahaston.

Näkymät vuodelle 2024

Vuonna 2024 toimintaympäristön arvioidaan jatkuvan haastavana. Keskeisiä toimintaympäristöön vaikuttavia epävarmuustekijöitä ovat inflaation ja korkotason kehitys sekä geopoliittiset kriisit ja jännitteet. Palkan ja eläkkeiden korotukset sekä loppuvuodelle ennakoitu korkotason lasku parantavat kuitenkin vähitellen ostovoimaa. Epävarmuustekijöistä ja kiristyvästä kilpailutilanteesta huolimatta Turun Osuuskauppa ennakoi liikevaihdon ja operatiivisen tuloksen kasvavan vuonna 2024 edellisvuodesta.

Tiedotteessa ilmoitetut luvut ovat tilintarkastamattomia.

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Niklas Österlund, puh. 010 764 4001

Tänä jouluna asiakkailla on jälleen mahdollisuus asioida TOK:n Prismoissa laajemmilla aukioloajoilla. Turun alueen Prismat, Itäharju, Mylly ja Länsikeskus avaavat ovensa keskiviikkona 20.12. klo 7 ja palvelevat ympäri vuorokauden jouluaattoon klo 18 asti.

Prisma Loimaa palvelee myös normaalia pidempään 20.-23.12., klo 7- 24.

Piispanristin ja Tampereentien Prismat ovat auki totuttuun tapaan joka päivä 24 h.

Aiempaa laajemmat aukiolot mahdollistavat väljemmän ja turvallisemman asioinnin joulunalusaikana, jolloin ihmisiä on liikkeellä paljon. Kaikki joulunajan aukioloajat voit tarkistaa täältä.

Turun Osuuskauppa laajentaa Turusta tutut ruoan robottikuljetukset Lietoon. Sympaattisten ruokarobottien toimitusalue kattaa kolmen kilometrin säteen Liedon S-marketista. Robottikuljetukset alkavat maanantaina 18.12.2023.

– Meiltä on paljon kyselty, milloin robokuljetukset laajenevat myös Turun ulkopuolelle. Olemme nyt todella innoissamme, kun pääsemme tuomaan robotit Lietoon ihmisiä ilostuttamaan. Kyseessä on täysin uudenlainen, innovatiivinen ja ympäristöystävällinen palvelu, jossa pienet robotit kuljettavat ruoan kaupasta kotiovelle. Robotit ovat toimineet Turun keskusta-alueella nyt puolisen vuotta, ja palaute sekä kokemukset niistä ovat olleet niin rohkaisevia, kehitysjohtaja Arttu Parkkinen Turun Osuuskaupasta kertoo.

Robokuljetukset tilataan S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta. Kaupan henkilökunta pakkaa tilatut ostokset ja lastaa ne robotin kyytiin. Kuljetusta voi seurata sovelluksen kautta reaaliaikaisesti ja asiakas saa lisäksi ilmoituksen puhelimeensa tilauksen saavuttua perille. Asiakas avaa robotin päällä olevan kannen sovelluksen avulla. Robotit toimittavat tilauksia noin kolmen kilometrin säteellä myymälästä.

Robotti käyttää tekoälyä sopivan kuljetusreitin suunnitteluun. Reitti kulkee jalankulkijoille tarkoitettuja väyliä pitkin ja robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot ja osaa toimia liikenteessä. Robotit ajavat 99 prosenttia ajasta itsenäisesti, mutta ihmiset tarkkailevat niiden toimintaa ja voivat ottaa hallinnan itselleen koska tahansa.

S-market Liedossa odotetaan jo kovasti robotteja.
– Tosi hienoa, että palveluvalikoimamme laajenee ja saamme omat robotit Lietoon. Uusien robottien myötä meillä on Liedon S-marketissa kattava paketti ruoan verkkokaupan palveluita, kun ruoat voi tilata valmiiksi joko noutolokerikkoon tai pian roboteilla suoraan kotiin, marketpäällikkö Sari Niemi iloitsee.

– Tarjoamalla vaihtoehdon autoon hyppäämiselle pienten ruokaostosten hakemiseksi akkukäyttöiset kuljetusrobotit vähentävät myös ilmansaasteita paikallisesti Liedossa, ja luotamme siihen, että lietolaiset hyötyvät puhtaammasta ilmasta, sanoo Starshipin liiketoiminnan kehittämispäällikkö Sandra Beaumont.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, kehitysjohtaja Arttu Parkkinen, puh. 010 764 3864

Faktoja kuljetusroboteista

Turun Osuuskauppa ja Starship ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen ruoan robottikuljetuksista. Starship on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja. Starshipin kuljetusrobotit toimittavat ostokset myymälöistä asiakkaan määrittelemään toimitusosoitteeseen.

Kuva: Anssi Vuohelainen

Sale Taivassalossa on syksyn aikana toteutettu laaja uudistus, kun myymälä nykyaikaistettiin uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Uudistuneen myymälän avajaisia vietetään torstaina 7.12. 

− Olemme erittäin tyytyväisiä uudistukseen. Remontti eteni hyvin ja aikataulussa ja saimme pidettyä kaupan auki remontin läpi. Asiakkaat ymmärsivät tilanteen hyvin ja henkilökuntamme on tehnyt todella upean työn remontin keskellä! Sale Taivassalo on tärkeä osa saariston palveluja ja se tarjoaa jatkossa alueen asukkaille entistä viihtyisämmän asiointikokemuksen, toteaa Salen ketjujohtaja Olli Saarinen Turun Osuuskaupasta.

Kaupan uudistustyöt alkoivat alkukesästä Taivassalon apteekin muutolla Salen yhteyteen ja jatkuivat kesän jälkeen koko kaupan täysimääräisellä uudistuksella.

− Parin kuukauden remontin jälkeen on mukava esitellä asiakkaillemme uudistunutta myymälää. Valikoimia ja palveluja on nyt päivitetty ja viihtyisämmässä myymälässä on nyt mukava asioida ja myös ilo työskennellä. Uudistuksen yhteydessä saimme myös asiointia nopeuttavat itsepalvelukassat, ergonomiset ja säädettävät kassapöydät sekä uuden aiempaa tilavamman pullohuoneen, iloitsee ryhmäpäällikkö Kai Suonpää Turun Osuuskaupasta.

Uudistuksessa panostettiin erityisesti kaupan energiatehokkuuteen. Uudistuksessa myymälän kalustus ja kaikki kylmälaitteistot on päivitetty vastaamaan nykyisiä vaatimuksia, ja samalla myymäläilme on raikastunut.

Kaupan pihallakin on tehty uudistuksia, kun remontin yhteydessä Sale Taivassalo on saanut sähköautojen latauspisteen. ABC-latauspisteellä voi nyt kätevästi kauppareissun yhteydessä ladata sähköautonsa.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, ketjujohtaja Olli Saarinen, puh. 010 764 4059
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Kai Suonpää, puh. 010 764 4455

 

Kuva: Sale Taivassalon Facebook

 

 

Turun Osuuskaupan hallitus on valinnut TOK:n uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Niklas Österlundin. Österlund aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Turun Osuuskaupan hallitus on valinnut 5.7.2023 kokouksessaan uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Niklas Österlundin. Österlund toimii tällä hetkellä OP Turun Seudun yritysasiakaspalveluista vastaavana liiketoimintajohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt mm. HC TPS:n ja FC TPS:n toimitusjohtajana. Niklas Österlund aloittaa Turun Osuuskaupan toimitusjohtajana 1.9.2023.

– Turun Osuuskauppa on vastuullinen varsinaissuomalainen asiakkaidensa omistama monitoimialayritys, joka työllistää yli 2600 palvelualan ammattilaista. Varsinais-Suomi on kiinnostava ja kehittyvä kasvualue, mikä näkyi myös hakuprosessissa. Saimme tehtävään 39 hakemusta, joista valtaosa oli maakunnan ulkopuolelta. Olemme iloisia saadessamme Niklas Österlundin johtamaan Turun Osuuskauppaa. Hänellä on erinomaiset edellytykset varmistaa yhdessä henkilökunnan kanssa liiketoimintamme kannattava kasvu sekä edelleen vahvistaa henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyttä, iloitsee TOK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki.

Niklas Österlund seuraa tehtävässä vajaat viisi vuotta osuuskauppaa luotsannutta Antti Heikkistä, joka siirtyy syksyllä kaupparyhmän sisällä uuteen tehtävään Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajaksi.

– Huolimatta toimintaympäristön muutoksista Turun Osuuskaupan toiminnalle asetetut tavoitteet ovat Antti Heikkisen johdolla toteutuneet strategian mukaisesti. Koronavuosien aikana tappiollisiksi painuneita toimialoja on käännetty kannattavaksi ja uusien asiakasomistajien määrä on kasvanut yli 173 000:een. TOK on investoinut kauppojen, hotellien, ravintoloiden ja muiden kauppapaikkojen uudistamiseen ja perustamiseen. Myös henkilöstön työtyytyväisyys on viime vuosina ottanut hienon kehitysloikan, summaa Peltomäki.

– Kiitän Turun Osuuskaupan hallitusta luottamuksesta ja olen iloinen päästessäni johtamaan yli 120-vuotiasta vahvaa kasvustrategiaa toteuttavaa yritystä, joka on modernilla otteella kiinni varsinaissuomalaisten arjessa, kertoo Niklas Österlund. Henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyys ovat sydäntäni lähellä ja yhdessä voimme toteuttaa TOK:n vahvaa missiota tehdä Varsinais-Suomesta parempi paikka elää.

Lisätietoja:

Turun Osuuskaupan tuleva toimitusjohtaja Niklas Österlund, puh. 040 739 8555

Turun Osuuskaupan hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki, puh. 040 0523949

Turun Osuuskauppa, tuttavallisemmin TOK, on asiakasomistajien omistama alueellinen osuuskauppa, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Asiakasomistajia Turun Osuuskaupalla on jo yli 173 000. Turun Osuuskauppa on vahvasti mukana Varsinais-Suomen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Osuuskaupalle tärkeitä arvoja ovat jatkuvuus, pitkäjänteisyys ja vastuullisuus. Tulos ohjataan oman toimialueen investointeihin, palveluja käyttävien asiakasomistajien

palkitsemiseen, henkilöstön ammattitaidosta ja työhyvinvoinnista huolehtimiseen, yhteiskunnallisten vastuiden kantamiseen sekä monimuotoisen harrastus- ja yleishyödyllisen toiminnan tukemiseen. TOK on yksi alueensa suurimmista palvelualan työnantajista ja työllistää yli 2 600 henkilöä.

Turun Osuuskauppa toimii marketkaupassa, liikennekaupassa, matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa. Turun Osuuskauppa on osa S-ryhmää.

ABC-asemilla on otettu käyttöön uusia tarjottimia, jotka ovat yhdistelmä kestävää kiertotaloutta, kotimaista muotoilua ja käytännöllisyyttä. Täysin palvelleet vanhat tarjottimet kierrätetään osaksi liikenneturvallisuutta parantavia betonielementtejä.

Yhdet ABC-asemien käytetyimmistä tuotteista laitetaan kiertoon kesästä alkaen. Lujitemuovista valmistetut vanhat tarjottimet korvataan uusilla, kestävän kehityksen mukaisesti valmistetuilla tarjottimilla.

– Halusimme, että uudistus edistää kiertotaloutta, tukee kotimaista suunnittelua ja että tarjotin on kotimaassa tehty. Aluksi tuomme ABC:lle noin 10 000 uutta, uusiutuvista materiaaleista valmistettua tarjotinta ja kierrätämme vanhat. Näemme, että uudistus on jo tässä mittakaavassa merkittävä kiertotalousteko valtakunnallisesti, kertoo kehityspäällikkö Teemu Vehniäinen SOK Liikennekaupan ketjuohjauksesta.

Alkuvaiheessa tarjottimet uusitaan noin kahdessakymmenessä ABC Liikennemyymälässä. Samalla vanhat, jo käyttöikänsä lopussa olevat, tarjottimet poistetaan käytöstä kyseisillä asemilla ja hyödynnetään sementin valmistuksessa. Tarjottimet on uusittu myös Turun Osuuskaupan ABC-liikennemyymälöissä, Koulukadulla, Aurassa ja Raisiossa.

-Tämä uudistus on hieno vastuullisuusteko ja tottakai halusimme tilaisuuden tultua tarttua siihen myös täällä TOK:ssa, iloitsee ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki.

Tarjottimiin haluttiin myös jokin näkyvä asiakaskokemusta parantava elementti.

– Uusissa tarjottimissa on ura, johon esimerkiksi puhelimen saa kätevästi pystyyn. Se mahdollistaa kätevän puhelimen käytön tauon yhteydessä. Kännykän käyttöhän kuuluu tauoille eikä liikenteeseen, Vehniäinen jatkaa.

Tarjottimen muotoilu nopeuttaa myös sen kuivumista ja käyttöön palautumista pesun jälkeen. Tarjottimen on suunnitellut kansainvälisesti palkittu kotimainen muotoilutoimisto Magisso, joka on tunnettu innovatiivisista kuluttajatuotteistaan sekä HAPPY SiNKS- ja PAIKKA-brändeistä.

Uudet tarjottimet valmistetaan puupohjaisesta UPM Formi -komposiitista

ABC-asemien uudet tarjottimet on tehty UPM:n Suomessa valmistamasta biokomposiitista, joka hyödyntää metsäteollisuuden sivutuotteena syntyviä raaka-aineita ja tähteitä eikä sen valmistus siis edellytä neitseellisen puukuidun käyttöä.

UPM Formi vastaa ominaisuuksiltaan fossiilipohjaisia muoveja ja sitä voidaan muotoilla samanlaisilla tekniikoilla ja muoteilla.

– Biokomposiitti soveltuu ruiskuvalu- ja ekstruusiotekniikalla valmistettaviin kestotuotteisiin, joiden pintaan halutaan miellyttävä tuntuma ja joka tuo esiin myös materiaalin uusiutuvan alkuperän ja suomalaiseen luontoon ulottuvat juuret. Puupohjainen biokomposiitti laskee tuotteen hiilijalanjälkeä merkittävästi neitseellisiin muoveihin verrattuna, kertoo kehitysjohtaja Mikko Lassila UPM:ltä.

Kun UPM Formista valmistetut tarjottimet tulevat käyttöikänsä päähän, ne pestään ja murskataan kierrätysgranulaateiksi, jotka hyödynnetään uudelleen uusien tarjottimien valmistuksessa.

Kierrätyskumppanina sekä vanhojen että uusien tarjottimien kierrätyksessä on Kuusakoski Oy.