Turun Osuuskauppa on hankkinut Turussa Sale Hämeenkadun vieressä sijaitsevan liiketilan ja suunnittelee Sale Hämeenkadun laajentamista kevään 2025 aikana.

– Uusi liiketila mahdollistaa Sale Hämeenkadun nykyisten tilojen laajentamisen noin 300 neliöllä. Samassa yhteydessä tarjoutuu hyvä tilaisuus nykyisen myymälän uudistamiseen kauttaaltaan. Suunnittelutyöt ovat juuri startanneet ja tavoitteena on aloittaa uudistustyöt ensi talvella. Näillä näkymin valmista olisi keväällä 2025, kertoo Turun Osuuskaupan kiinteistöjohtaja Janne Alho.

Turun Osuuskauppa on viime vuosina panostanut vahvasti market-kaupan kehittämiseen ja viimeisen viiden vuoden aikana investoinnit päivittäistavarakauppaan ovat olleet yli 110 miljoonaa euroa.

– Tavoitteenamme on palveluita parantamalla helpottaa asiakasomistajien arkea ja lisätä hyötyä omasta kaupasta. Myymäläuudistukset ovat yksi osa tätä tekemistä, mutta yhtä lailla pidämme jatkuvasti huolta toimipaikkojen hyvästä kunnosta, edullisesta hintatasosta ja kattavista valikoimista, toteaa market-kaupasta vastaava toimialajohtaja Sami Junnila.

Sale-verkoston kehittäminen parantaa erityisesti Turun keskusta-alueen palveluja ja vahvistaa lähikaupan palveluja kotikulmilla. Turun Osuuskaupalla on tällä hetkellä yhteensä 29 Sale-myymälää, joista 11 sijaitsee Turun keskustan tuntumassa. Uusin tulokas Turun keskusta-alueella on Sale Verkahovi, joka avattiin toukokuun lopussa.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, kiinteistöjohtaja Janne Alho, puh. 010 764 4005
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Sami Junnilla, puh. 010 764 5007

Radisson Blu Marina Palace Hotel on tarjonnut tasokkaita hotelli- ja ravintolapalveluita Turun keskustassa Aurajoen rannalla jo vuodesta 1974 lähtien. Juhlavuoden kunniaksi uusittu terassi tarjoaa ohjelmaa läpi kesän.

– Ikoninen hotellimme täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Sijaintimme aivan Turun keskustassa, kauniin Aurajoen varrella on houkutellut majoittujia vieraaksemme jo usean vuosikymmenen ajan. Kaikki Turun palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Hotellissa on 184 huonetta, joissa vierailija pääsee viihtymään. Radisson Blu Marina on myös tunnettu tapahtumatalo. Meillä on upeat, muunneltavat puitteet monenlaisten juhlien, kokousten ja tapahtumien järjestämiseen Turun upeimmalla paikalla Aurajokimaisemin, kertoo hotellinjohtaja Titta-Liina Gustafsson hotellin monista valttikorteista.

Tänä kesänä uudistetulla Marinan terassilla nautitaan myös livemusiikista.

-Turun kesässä on aivan omanlaisensa tunnelma. Terassimme sijainti Aurajoen rannassa tarjoaa mielettömät puitteet nauttia kesästä ja mikä olisi sen parempi tapa, kuin musiikista nauttiminen lämpimässä kesäillassa. Juhannusviikosta alkaen uudistetulla terassillamme voi kuunnella livemusiikkia ja keikat jatkuvat aina elokuun loppuun asti. House bändinämme toimii Kesäpantterit, mutta luvassa on myös muita esiintyjiä kuten Sami Saari duo, Kristian Lakari, Kakkupojat ja Elisa Järvelä. Lisäksi terassilla tanssitaan salsan ja bachatan rytmein joka tiistai kesäkuusta elokuulle. Marinan monipuolisesta live-ohjelmasta ylläpidämme tietoa somessa ja ravintolan verkkosivuilla, Titta-Liina vinkkaa, ja toivottaa myös paikalliset vieraat tervetulleiksi.

50 vuotta sitten Marinan avajaisjuhlissa nautittiin Elysée Piccolot ja nyt terassilla nautitaan Mionetto Piccoloita, joilla voi skoolata 50-vuotiaalle hotellille. Syksyksi julkaistaan 50-vuotisjuhlamenu, johon otetaan mukaan aiempien vuosien suosittuja herkkuja. Tätä juhlamenua voi ennakkotilauksesta nauttia Marinan juhlakerroksen tiloissa ja se on saatavilla isommallekin seurueelle.

-Useimmilla meistä on varmasti ihania muistoja vierailuistaan Marinassa ja näitä keräämme nyt myös vierailtamme somessa. Sinne voi käydä jättämässä omat muistonsa, Titta-Liina hymyilee.

Turussa pitkään vireillä ollut uuden suurhotellin rakennushanke kypsyi toteutusvaiheeseen 1960-luvulla, jolloin perustettiin yhtiö Oy Hotelli Marina Ab. Vanha rakennuskanta hävisi hotellin tieltä 70-luvulla historiaan ja paikalla käynnistyivät arkkitehtien Jaakko ja Unto Rantasen piirtämän ja Rakennustoimisto A. Puolimatka Oy:n urakoiman hotellin rakennustyöt.

Tilavuudeltaan runsaan 5 000 kuutiometrin ja lattia-alaltaan yli 5 600 neliömetrin hotelli sai nimen Marina Palace ja sen virallisia avajaisia vietettiin maaliskuussa 1974.

Vuonna 2005 kiinteistö koki täydellisen peruskorjauksen ja hotellin liiketoiminta siirtyi osaksi SOK:n liiketoimintaa. Vuonna 2011 Turun Osuuskauppa osti hotellin liiketoiminnan. Tänä päivänä hotelli tunnetaan nimellä Radisson Blu Marina Palace Hotel.

 

Lisätietoja: Radisson Blu Marina Palace Hotel, hotellinjohtaja Titta-Liina Gustafsson, puh. 010 764 5026

 

Radisson Blu Marina Palace pähkinänkuoressa: Kaikki palvelut saman katon alta

Hotelli tarjoaa 184 tasokasta hotellihuonetta, sekä hyvät yöunet korkealaatuisissa vuoteissa.

Marinan juhlakerroksen monipuoliset ja muunneltavat tilat sopivat niin juhlien, kokousten kuin isojen tilaisuuksienkin järjestämiseen.

Ravintola Grill it! Marina yhdistää tasokkaita grilliruokia ja maailman makuja. Ravintolan salainen ase ja keittiön tärkein elementti on Josper-puuhiiligrilli, jolla lihaan saadaan aito savun ja grillauksen maku.

Hotellin lounge-baari katutasossa houkuttelee drinkille työpäivän jälkeen tai aperitiiville ennen illallista. Asiakkaat viihtyvät myös ulkoterassilla, jossa voi nautiskella Aurajokinäkymistä ja Turun vilkkaasta elämästä.

 

Radisson Blu -hotelleissa sinusta huolehditaan viimeistä yksityiskohtaa myöten. Suomen Radisson Blu -hotellit ovat uniikkeja kaupunkihotelleja, joita yhdistää tyylikäs design, loistava sijainti, hyvät ravintolat ja korkeatasoinen palvelu. Kansainvälinen tunnelma, herkullinen Super Breakfast -aamiainen ja takuuvarma ”Yes I Can!” -palveluasenne varmistavat ikimuistoisen vierailun. Radisson Blu -hotellit ovat osa kansainvälistä Radisson Hotel Groupia, jolla on yli 1300 hotellia ympäri maailman. Suomessa Radisson Blu -hotelleja on kahdeksan: pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Suomessa Radisson Blu ja Radisson RED -hotellien liiketoiminnasta vastaa S-ryhmä.

Turun Osuuskaupan edustajisto on varsinaisessa kevätkokouksessaan 22.5.2024 päättänyt, että Turun Osuuskauppa ei maksa osuuspääomalle korkoa vuodelta 2023.

Turun Osuuskaupan ylijäämä kohdentuu ensisijaisesti palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen sekä toimipaikkojen kunnossapitoon ja uudistamiseen. Viime vuosien aikana osuuskauppa on investoinut voimakkaasti omalle toimialueelleen rakentamalla uusia toimipaikkoja, kunnostamalla olemassa olevaa verkostoa ja parantamalla palveluja. Viimeisen kahden vuoden aikana Turun Osuuskaupan investoinnit ovat kohenneet yhteensä yli 52 miljoonaa euroon ja yksistään viime vuonna investoinnit olivat lähes 18 miljoonaa euroa. Samanaikaisesti asiakasomistajille maksettiin Bonuksina reilu 27 miljoonaa euroa. Vuoden 2023 suurin yksittäinen uudistus oli Prisma Myllyn uudistus, joka  valmistui vuoden lopussa. Kuluvana vuonna on avattu uusi Amarillo ja uudistunut Coffee House Kauppakeskus Myllyssä. Kokonaan uusi Sale Verkahovi aukeaa toukokuun lopussa ja uusi S-market Moisio avataan syksyllä.

Asiakasomistajien palkitseminen on edelleenkin osa osuustoiminnan ideologiaa. Asiakasomistajuudesta hyötyy edelleen monin tavoin ja asiakasomistajan etuihin voi tutustua laajemmin osoitteessa www.s-kanava.fi.

Ruoankuljetusrobottien määrä laajenee alkukesästä Turun Osuuskaupan alueella. S-ryhmän kumppani robokuljetuksissa on Starship Technologies, joka on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja.

Tällä viikolla robokuljetukset alkavat Sale Etapissa ja S-market Tuulensuunkadulla Naantalissa, S-market Vakka-Suomenkadulla Uudessakaupungissa, S-market Kaarinassa, S-market Paraisilla ja S-market Piikkiössä. Kesäkuussa vuorossa ovat Turussa Salet Lauste, Petrelius, Jyrkkälä ja Runosmäki. Lisäksi S-marketit Raisiontori, Auranlaakso, Rusko ja Halinen ottavat robokuljetukset käyttöön kesäkuun puoliväliin mennessä.

– Olemme todella innoissamme uusista robottien kuljetusalueista. Toimme vuosi sitten Turun keskustan alueelle aivan uudenlaisen palvelun, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, huipputeknologia ja ympäristöystävällisyys. Lisäksi Lieto sai omat robottinsa viime joulukuussa. Sympaattiset robot on otettu innolla vastaan ja olemme saamiemme toiveiden mukaan laajentaneet kuljetuksia nyt usealle paikkakunnalle. On hienoa, että robot ilahduttavat nyt ihmisiä entistä laajemmalla alueella, kenttäjohtaja Arttu Parkkinen Turun Osuuskaupasta iloitsee.

Robokuljetukset tilataan S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta. Kaupan henkilökunta pakkaa tilatut ostokset ja lastaa ne robotin kyytiin. Kuljetusta voi seurata sovelluksen kautta reaaliaikaisesti ja asiakas saa lisäksi ilmoituksen puhelimeensa tilauksen saavuttua perille. Robotin päällä oleva kansi aukeaa sovelluksen avulla. Robotit toimittavat tilauksia noin parin kilometrin säteellä myymälästä ja tilaukset tulevat jopa tunnissa perille niiden tekemisestä.

Robokuljetus on lisännyt S-kaupat-sovelluksen suosiota ja robokuljetustilausten kautta sovellusta on ladattu arviolta 20 000 kertaa kuukaudessa viimeisen vuoden aikana. Turun Osuuskaupan alueella robot ovat kuljettaneet vuoden alusta alkaen jo useita tuhansia tilauksia. Viimeisen vuoden aikana robotit ovat kuljettaneet eniten maitoa, banaania, jauhelihaa, energiajuomia, kanan fileesuikaleita, riisipiirakoita, kermaviiliä, kurkkua, jääsalaattia ja miniluumutomaatteja. Väsymättömät ja nopeat robotit kuljettavat ostoksia tasaisesti joka arkipäivä, viikonloppua kohti tahti hieman kiihtyy. Lauantai on suosituin tilauspäivä ja tilauksia tehdään eniten iltaisin.

Robokuljetuksella ostoksia tilaavat niin nuoret kuin iäkkäämmät, perheet, sinkut ja dinkutkin. Eniten tilauksia kuitenkin tekevät perheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia sekä sinkkutaloudessa asuvat nuoret ja ikähaitarilla tarkasteltuna 25–44-vuotiaat.

– Olemme iloisia voidessamme laajentaa robottikuljetuksia Turun seudulla yhdessä Turun Osuuskaupan kanssa. Turkulaiset ovat ottaneet päästöttömät ja autonomiset jakelurobottimme omakseen. Ne helpottavat ihmisten arkea, vähentävät liikenneruuhkia ja sähkökäyttöisinä myös päästöjä. Olemme juuri saavuttaneet 150 000 toimituksen rajan Suomessa, ja odotamme innolla lisää”, sanoo Sandra Beaumont, Starship Technologiesin Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja.

Turun Osuuskauppa ja Starship ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen ruoan robottikuljetuksista. Starship on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja. Starshipin kuljetusrobotit toimittavat ostokset myymälöistä asiakkaan määrittelemään toimitusosoitteeseen.

 

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa Kenttäjohtaja Arttu Parkkinen, puh. 010 764 3864

Starship Technologiesin puolesta Harri Kammonen, viestintätoimisto Manifesto, 040 500 1120, harri.kammonen@manifesto.fi

 

 

Faktoja kuljetusroboteista

Turun Osuuskauppa on allekirjoittanut ilmastokaupunkisopimuksen Turun kaupungin kanssa. Tämän sopimuksen allekirjoittamalla sitoudumme Turun ilmastokaupunkisopimukseen ja Turun tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä.

-S-ryhmän omana tavoitteena on vähentää suhteellista energiankulutusta vuoden 2015 kulutuksen tasosta 30 % vuoteen 2030 mennessä ja tämän osalta olemme tavoitevauhdissa. On hienoa ajaa tätä tärkeää asiaa sitoutumalla myös Turun ilmastokaupunkisopimukseen, sanoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Niklas Österlund.

Sopimuksella sitoudutaan myös edistämään Euroopan unionin ”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030 mennessä” -missiota. Ilmastositoumus luo edellytyksiä päästövähennyksille ja Turun alueen kestävälle kasvulle. Kaupunkistrategiansa mukaisesti Turku pyrkii olemaan yksi maailman johtavista ilmasto- ja luontokaupungeista.

Vastuullisuus- ja päästötavoitteet vaikuttavat TOK:n valintoihin myös uusien kiinteistöjen suunnitteluratkaisuissa sekä remonteissa. Esimerkiksi energiatehokkaalla valaistuksella ja lämmön talteenotolla voidaan saada aikaan tuntuvia säästöjä niin ympäristön kuin taloudenkin näkökulmasta.

– Kaupoissa esimerkiksi kylmälaitteet ovat olennainen osa energiankulutusta. Tärkeä palanen TOK:n kestävän kehityksen matkalla on uusiutuviin energialähteisiin ja vähäpäästöisiin kylmäaineisiin panostaminen. Käyttämämme sähkö on päästötöntä, ja vuoden alusta lähtien olemme hankkineet Turun alueella 100-prosenttisesti uusiutuvaa kaukolämpöä. Meille on tärkeää, että energian alkuperä on todennettavissa, kertoo kiinteistöpäällikkö Antti Heikkilä Turun Osuuskaupasta.

Turun alueen yritykset, yhteisöt ja asukkaat ovat vahvasti mukana ilmasto-, luonto- ja kiertotalousratkaisujen luomisessa ja toteuttamisessa. Turun ilmastotyö vahvistaa kiertotaloutta ja edistää vihreää siirtymää.

 

Turun Osuuskauppa sitoutuu seuraavin toimin edistämään Hiilineutraali Turku 2029 -tavoitetta:

 

Ilmastositoumuksen allekirjoittamalla Turun ilmastotyön kumppanit ilmoittavat sitoutuvansa:

 

Lisätietoja: Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Niklas Österlund, puh. 010 764 4001

Kauppakeskus Myllyn ravintoloissa tapahtuu isoja toukokuussa. Nykyisen Rapidon tilalle Myllytorin 2. kerrokseen avataan ensimmäinen uuden konseptin mukainen Amarillo. Samassa yhteydessä myös 1. kerroksen Coffee House uudistetaan uuden konseptin mukaiseksi. Uudistustyöt alkavat heti vapun jälkeen ja valmista tulee toukokuun loppupuolella.

– Viime vuosina ravintoloiden rooli ihmisten elämässä on tullut merkityksellisemmäksi, ja ruokailun ohella niihin tullaan nauttimaan erityisesti iloisesta yhdessäolosta. Samalla odotukset ravintoloiden tarjoamalle ja tunnelmalle ovat kasvaneet. Ravintolan tehtävänä on hyvän ruoan lisäksi tarjota viihdykettä ja arjen piristystä. Aika ajoin konsepteja on hyvä tarkastella ja reagoida toimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin. Nyt Amarillo tekee odotetun paluun Turun Osuuskaupan ravintoloiden joukkoon ja olemme iloisia saadessamme avata sekä uuden Amarillon että uudistetun Coffee Housen Kauppakeskus Myllyyn. Uskomme, että nämä tuovat mukavaa lisämaustetta kauppakeskuksen asiakkaille, kertoo Turun Osuuskaupan Kauppakeskus Myllyssä toimivista ravintoloista vastaava ryhmäpäällikkö Katja Honkanen.

– Legendaarinen Amarillo ja uudistuva Coffee House sopivat molemmat erinomaisesti maailman ihmeellisimmän raisiolaisen kauppakeskuksen ravintolatarjontaa vahvistamaan. Olen Kauppakeskus Myllyn asiakkaiden puolesta tyytyväinen uudistuksiin ja varma siitä, että asiakkaamme ottavat konseptit omikseen, toteaa Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Mari Hantula.

Amarillo tarjoaa rillottelua

Amarillo erottautuu ravintolamarkkinassa monipuolisena viihtymisen paikkana. Ketjun miljöötä on uudistettu viimeisten vuosien aikana, ja Kauppakeskus Myllyn uusi Amarillo tuokin kauppakeskukseen uudenlaisen paikan niille, jotka etsivät meksikolaisia makuja.

Amarillon snacks-menu on suunniteltu siten, että suurempikin seurue voi koota monipuolisista vaihtoehdoista kattauksen yhdessä jaettavaksi. Meksikolaista vivahdetta etsiville on tarjolla burrito- ja nachos-annoksia. Moni valitsee Amarillon burgereiden vuoksi, ja klassikoksi noussut Amarillo Big Burger onkin ketjun myydyimpiä annoksia. Ruokalistalla on myös huomioitu eri ruokavaliot ja esimerkiksi kaikki burgerit ovat saatavissa gluteenittomina.

Amarillon baarit ovat tunnettuja cocktaileistaan. Signature Cocktaileista voi nauttia myös alkoholittomina Mocktaileina. Olutvalikoimasta on helppo poimia oma suosikki, ja alkoholittomiakin vaihtoehtoja löytyy.

Amarillossa tilaukset hoituvat perinteisen kassalta tilaamisen lisäksi helposti ja nopeasti myös digitaalisesti. QR-koodin skannaamalla asiakas saa näkyviin ruokalistan kaikki annokset kuvineen ja koko tilaus hoituu kätevästi digissä jonottamatta.

Kauppakeskus Myllyn Amarillo on ketjun 24. ravintola. Amarillo on S-ryhmän ravintolaketjuista toimipaikkojen määrällä mitattuna toiseksi suurin.

 

Coffee House – tauko kaiken keskellä

Coffee House -ketjun ensimmäinen uudistettu kahvila avautuu Kauppakeskus Myllyyn toukokuussa. Kahvilaketjun uudistuksen perustana on toiminut asiakkaan asioinnin tarpeet ja niitä tukevat asiakaspalvelu, tuotteistus ja miljöö. Coffee House tarjoaa näistä muodostetun ratkaisun niin nopean take away -kahvin ostajalle kuin hitaammalle iltapäivän nautiskelulle.

Tuotteissa on huomioitu vuorokauden ajat sekä kaikilla aisteilla nauttiminen. Tuoreet leivonnaiset viimeistellään näyttäviksi herkkupaloiksi. Aamupäivän esillepanossa korostuvat suolaiset ja iltapäivällä makeammat annokset. Lounasaikaan tarjolla on Italiasta inspiraatiota ammentava raikas ja runsas pizzatyylinen leipä, josta leikataan paikan päällä annospaloja. Perinteisen kahvin lisäksi erilaisten kylmien juomien suosio on rajussa kasvussa, ja uudessa Coffee Housessa trendi näkyy kylmien juomien runsaalla valikoimalla. Erilaisten kylmien kahvien lisäksi tarjolla on myös Coffee Housen omalla reseptillä tehtyjä hedelmäisiä jääteevaihtoehtoja.

– Uudistunut Coffee House tarjoaa Myllyn asiakkaille edelleen asiakaspalvelustaan ja laadustaan tunnetun kahvilaelämyksen, mutta tuo myös kiehtovan uudenlaisen kahvilakohteen kokonaan uusille asiakkaille, Katja Honkanen sanoo.

Coffee House -ketju on tarjonnut viihtymisen ja viipymisen hetkiä vuodesta 1997. Kahviloita on tällä hetkellä yhteensä 16 ympäri Suomen.

 

Lisätietoja: Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Katja Honkanen, puh. 010 764 4219

Viime vuosi oli Sokos Hotelleille onnistunut. Asiakastyytyväisyys nousi huippulukemiin ja henkilöstötyytyväisyys oli erinomaisella tasolla. Vuoden 2023 onnistuneimpia sokoshotellilaisia huomioitiin huhtikuussa Kuopiossa Original Sokos Hotel Puijonsarvessa. 

Onnistunut asiakaskokemus on avainasemassa, kun majoitustoimialalla rakennetaan pitkän ajan kilpailukykyä.  Erinomainen asiakastyytyväisyys luo asiakasuskollisuutta sekä suositteluhalukkuutta. Tätä mitataan NPS:llä, joka tarkoittaa sitä, kuinka todennäköisesti asiakkaat suosittelisivat yritystä ystävilleen tai kollegoilleen. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen NPS vuonna 2023 oli 83 ja hotelli palkittiinkin koko Sokos Hotels –ketjun parhaasta NPS tuloksesta. 

-Tämä palkinto tuntuu erityisen hyvältä, koska tunnustus on tullut asiakkailtamme. Kiitos kuuluu koko ihanalle tiimillemme, joka on aina valmis palvelemaan ja onnellistamaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakastyytyväisyys näkyy siinäkin, että olemme ykkösiä Turun hotelleista myös matkustajien arvioita julkaisevassa Tripadvisorissa, hehkuttaa hotelliryhmänjohtaja Tarja Jalonen Turun Osuuskaupasta. 

Turkuun myös vuoden vastuullisuusteko ja vuoden Revenue Manager -tunnustus 

S-ryhmän Matkailukaupan päivillä palkittiin Sokos Hotellien loistavien työntekijöiden parhaimmistoa. Myös vastuullisuuden eteen tehdyn työn merkitys majoitustoimialalla kasvaa koko ajan, ja tänä vuonna palkittiinkin ensimmäistä kertaa Vuoden vastuullisuusteko Sokos Hotelleissa. Palkinto luovutettiin Original Sokos Hotel Kupittaalle. 

-Kupittaa palkittiin joulun aikaan tehdystä vastuullisuusteosta, jonka tarkoitus oli jakaa iloa ja hyvää mieltä hetkiin ja tilanteisiin, joissa niitä voi olla välillä vaikeampi löytää. Päällikkömme veivät herkkukoreja Turun Yliopistollisen keskussairaalan lasten- ja nuorten poliklinikan henkilökunnalle sekä Squishmallow-pehmoleluja pienten lasten vuodeosaston infektiopotilaille. Halusimme tuoda joulutunnelmaa myös TYKSin lasten- ja nuorten poliklinikalla kävijöille ja veimme Majakkasairaalan aulaan kolme suurta piparkakkutaloa, jotka olimme hotellimme osastojen välisessä leikkimielisessä piparkakkukilpailussa leiponeet, ja jotka olivat muutaman päivän ajan ennen sairaalaan menoa ihastuttaneet ja ilostuttaneet ohikulkijoita myös hotellimme aulassa, kertoo hotellinjohtaja Sanna Paloniemi Original Sokos Hotel Kupittaalta. 

Turun Osuuskaupasta palkittiin myös Revenue Manager Stefan Storing Vuoden Revenue Managerina. Revenue Managerin tehtävänä on johtaa hotellin huonekapasiteettia ja -tuottoja. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa kysynnän ennustamista sesongeittain ja huonehinnoittelun suunnittelua ennusteiden pohjalta. 

Olen otettu ja onnellinen tästä kunnianosoituksesta. Tämä on hieno tunnustus pitkäjänteisestä työstä. Kiittäminen hyvästä työstä on kultaa, Stefan kiittää. 

 

Kehittyvä 50-vuotias 

Sokos Hotels – Suomen luotetuin, vastuullisin ja arvostetuin hotellibrändi – täyttää tänä vuonna puoli vuosisataa. Tämän pitkän ja yhä vahvasti jatkuvan matkan ovat mahdollistaneet ketjun hotellien vieraat ja henkilökunta. Vahva uudistustahti Sokos Hotels -ketjussa jatkuu tänäkin vuonna ja vieraille rakennetaan uusia, elämyksellisiä palvelukokonaisuuksia. Huhtikuussa Vaasassa vietettiin Original Sokos Hotel Royalin avajaisia. Break Sokos Hotel Bomballe Nurmekseen avataan uusi upea laajennus puolestaan kesäkuussa. Heti syksyn alussa avautuu uniikki Sokos Sokos Hotel Pier 4 -hotelli Helsingin Katajanokalle. 

 

Sokos Hotellien huippuja 2023 

Sale Yläneellä on toteutettu miljööuudistus, jonka aikana myymälä päivitettiin uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Uudistunutta myymälää juhlistetaan keskiviikkona 17.4.  

 

−  Olemme erittäin tyytyväisiä Sale Yläneen uudistukseen. Uudistuksen aikana kauppa palveli niin normaalisti kuin mahdollista ja asiakkaat ottivat remontin aiheuttaman sekamelskan hyvin vastaan. Henkilökuntamme teki todella upeaa työtä uudistuksen onnistumiseksi, toteaa Salen ketjujohtaja Olli Saarinen Turun Osuuskaupasta.

Sale-lähikauppojen valtteja ovat helppo saavutettavuus, pitkät aukiolot, asiakastarpeeseen osuva valikoima ja ennen kaikkea hyvä asiakaspalvelu.

– Sale on se kauppa, josta jokainen saa helposti tarvitsemansa ja hymyn sekä iloisen palvelun kaupanpäälliseksi. Lähikaupan yksi valtti onkin henkilökunta ja yhteisöllisyys, Saarinen summaa.

− Uudistuksen yhteydessä saimme uuden raikkaan myymäläilmeen. Päivitimme myös valikoimaa ja nyt se vastaa alueen asiakkaiden tarpeita entistä paremmin. Myymälässä on mukava asioida ja myös ilo työskennellä, iloitsee ryhmäpäällikkö Kai Suonpää Turun Osuuskaupasta.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, ketjujohtaja Olli Saarinen, puh. 010 764 4059
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Kai Suonpää, puh. 010 764 4455

Alkukevät on kiireistä sesonkia työnhakijoiden keskuudessa, sillä moni nuori etsii tulevalle kesälle kesätyötä. Turun Osuuskauppa on yksi Varsinais-Suomen suurimpia työllistäjiä, joka tarjoaa alueellaan jopa 1200 kesätyöntekijälle työpaikan useassa eri palvelualan toimipaikassa.  

Kesätyö Turun Osuuskaupan lähes sadassa toimipaikassa kiinnosti jälleen tänä vuonna monia, ja hakemuksia saapui osuuskaupalle lähes 3 000 kappaletta. Kesän ajalle työtehtäviä löytyy kaupoista, ravintoloista, hotelleista, ABC-liikennemyymälöistä ja S-Pankki-palveluista. Turun Osuuskauppa palkkaa kesätöihin tulevalle kesälle jopa 550 henkilöä. 

-Tämän vuoden kesätyönhakijat olivat erityisen osaavia, ja monella oli selkeästi jo kokemusta alalta. Vaikka konkarit pääsevätkin nopeasti työtehtäviin kiinni, tarvitsemme myös uusia innokkaita osaajia alalle. Palkkaamme kesätyöntekijöitä monenlaisella osaamis- ja kokemustaustalla, ja tärkeintä aina on kuitenkin positiivinen ja innostunut asiakaspalveluasenne. Haluan kiittää jokaista kesätyönhakijaa ja toivottaa tulevat kesätyökaverimme lämpimästi tervetulleiksi meidän toimipaikkoihimme. Haluamme tarjota jokaiselle kesätyöntekijälle unohtumattoman kesän innostavassa työympäristössä, kertoo Turun Osuuskaupan vt. henkilöstöjohtaja Ami Kalliomäki. 

Perinteisen kesätyöhaun lisäksi Turun Osuuskaupan Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun haki yhteensä 2060 nuorta. Tutustu työelämään ja tienaa -hakijoita valittiin töihin tulevaksi kesäksi yhteensä 650 henkilöä. Kesätyöharjoittelu on tarkoitettu 15–17-vuotiaille nuorille, jotka hakevat ensimmäistä työkokemustaan palvelualalla. Tutustu työelämään ja tienaa -jaksolla alaikäinen kesätyöntekijä pääsee perehtymään työhön kaupassa tai ravintolassa kahden viikon työjaksolla.

Turun Osuuskauppa haluaa tarjota suurena alueellisena vaikuttajana nuorille mahdollisimman kannustavan ja innostavan kesätyökokemuksen. Turun Osuuskauppa palkittiin jälleen kolmatta vuotta peräkkäin Innostavimmat-tittelillä, jonka Eezy Flow Oy jakaa Suomen innostavimmille työnantajille heidän henkilöstötutkimustensa mukaan. Hyvinvoiva työyhteisö on työpaikan tärkein voimavara, johon myös tulevat kesätyöntekijät pääsevät pian osaksi. 

Kesällä työyhteisö kasvaa myös Ammattiopisto Spesian opiskelijoilla 

Myös usean vuoden yhteistyö Ammattiopisto Spesian kanssa jatkuu. Yhteistyöllä Turun Osuuskauppa tarjoaa työllisyysmahdollisuuksia yksilöllistä tukea tarvitseville liiketalouden ammattitutkinnon toisen vuoden opiskelijoille. Työ Turun Osuuskaupan toimipaikassa palvelualan tehtävissä on monelle opiskelijalle ensimmäinen ja arvokas. Työllisyysjaksot koostuvat yleensä hyllytys- ja asiakaspalvelutehtävistä, ja ne ovat räätälöity yksilöllistä tukea tarvitsevalle nuorelle.  

 -Spesialaiset ovat tärkeä voimavara myös muille työntekijöille. Uudet työkaverit ja heidän välittömyytensä tuo työyhteisöön paljon. Yhteistyö Ammattiopisto Spesian kanssa on ollut palkitsevaa ja aiomme jatkaa yhteistä matkaamme jatkossakin, kertoo Kalliomäki. 

 

Lisätietoja: 

Turun Osuuskauppa, Vt. henkilöstöjohtaja Ami Kalliomäki, puh. 010 764 5600 

BAR W on enemmän kuin vain baari. Se on kutsuva, eläväinen ja tunnelmallinen kohtaamispaikka kaupunkilaisuuden ytimessä. Se sopii päivään ja iltaan, arkeen ja viikonloppuun. BAR W avataan torstaina 21.3.2024.

– BAR W:n sijainti kauppatorin laidalla on aivan loistava ja se suorastaan houkuttelee viihtymään. BAR W:n hyväntuulinen puheensorina hyvien juomien äärellä houkuttelee niin kaupunkilaisia kuin hotellivieraitakin. Sinne voi poiketa shoppailun lomassa ja työmatkustajakin voi sulkea läppärinsä rentoutuakseen hyvän juoman ääressä. Sään salliessa nautitaan ja tunnelmoidaan ravintolan terassilla. ​BAR W on myös illanviettopaikka ja treffipaikka kaupungin ytimessä. Loppuviikosta dj vauhdittaa menoa pitkälle yöhön, maalailee Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Timo Hällfors ravintolan tunnelmaa.

BAR W:n myötä Wiklundin katutasossa aiemmin toimineen Wine Bar Axel W:n toiminta päättyy ja se on suljettuna 17.3.2024 alkaen.

– Toteutamme Wiklundin 1. kerroksen ravintoloiden tiloissa pieniä uudistuksia alkuviikon aikana ja avaamme uuden BAR W:n torstaina 21.3.2024 klo 19. Coffee House ja Original Sokos Hotel Wiklundin vastaanotto palvelevat normaalisti myös tänä aikana ja löytyvät jatkossakin tutuilta paikoiltaan, Hällfors jatkaa.

BAR W:ssä on kaikkinensa reilut 200 asiakaspaikkaa ja ravintolan ikäraja on iltaisin 18 vuotta.

Wiklundin katon alla palvelee jatkossa viisi Turun Osuuskaupan ravintolaa – italialaistyyppinen Trattoria & Trattoria Bar, Coffee House, kaupunkilaisten oma kattobaari Walo Rooftop Bar, Hesburger sekä nyt uusimpana BAR W.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Harri Havia, puh. 010 764 5005
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Timo Hällfors, puh. 010 764 5008