Turun Osuuskauppa myöntää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (LiikU) kanssa Reilu Kaveri -stipendejä alakoulujen oppilaille. Stipendejä jaetaan tänä vuonna jo viidettä kertaa ja niitä haki muutama vajaa 80 koulua Turusta ja ympäristökunnista.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet kaikin puolin hyvin poikkeuksellista aikaa. Siksi on ensisijaisen tärkeää olla edistämässä koulujen yhteisöllisyyttä ja oppilaiden hyvinvointia. Koulujen oppilaat valitsevat itse keskuudestaan Reilu Kaveri-stipendin saajan. Valitut oppilaat saavat kunniakirjan sekä 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin koulunsa päätöspäivänä.

– Koulussa – niin kuin elämässäkin – sosiaaliset taidot ja toisten huomioon ottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Reilu Kaveri -stipendin tarkoituksena on nostaa esille se, että jokainen voi osaltaan edistää koulun yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia ympärillään ottamalla kaikki mukaan toimintaan, olemalla reilu kaveri toisille oppilaille ja asettumalla toisten asemaan, kertoo kehittämispäällikkö Anna Blomroos LiikUsta.

– Olemme kysyneet asiakasomistajiltamme, millaisia yhteistyökohteita he arvostavat ja millaisessa toiminnassa osuuskaupan tulisi olla mukana. Kärkikolmikkoon nousi lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen onkin ollut meille aina tärkeää ja tätä työtä teemme myös jatkossa. Reilu Kaveri -stipendi on meille yksi tapa luoda ja varmistaa alakoululaisten hyvinvointia ja ehkäistä osaltaan myös syrjäytymistä, kertoo asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

LiikU on alueellinen liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia innostamalla liikkumaan ja liikunnalliseen elämäntapaan.

Lisätietoja:
Jaana Evesti, asiakkuuspäällikkö, Turun Osuuskauppa, 010 764 4051, jaana.evesti@sok.fi
Anna Blomroos, kehittämispäällikkö, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, 040 9000 842, anna.blomroos@liiku.fi

Radisson Blu Marina Palace Hotellille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkin käytön jatko-oikeus. Hotelli sai ensimmäisenä Radisson Blu-ketjun hotellina Suomessa STF –merkin vuonna 2020. Hotelli täyttää merkille asetetut kriteerit, ja sen käyttöoikeus on osoitus arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Marinassa kestävän matkailun eteen tehtävä työ on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä.

-Jokainen marinalainen tekee parhaansa, jotta vastuullinen toiminta toteutuu. Esimerkiksi minimoimme hävikkiä kaikin tavoin ja lajittelemme jätteet oikein. Teemme yhteistyötä SOS-lapsikylän kanssa ja keräämme aamiaisella leivät, jotka jäävät yli, kuivatamme ne ja lahjoitamme hevosille ja lampaille. Hotellimme veden virtaamaa on rajoitettu ja sammutamme valot tiloista, joissa emme ole ja virrat laitteista, joita emme käytä. Useamman yön viipyvä asiakas voi myös pyytää, ettei huonetta siivota joka päivä. Meiltä löytyy tallista sähköautopaikkoja ja lainaamme asiakkaillemme pyöriä, luettelee hotellipäällikkö Ulla Lähtevänoja RDB Marinan toimia kestävän matkailun eteen.

Visit Finland on lanseerannut Sustainable Travel Finland -ohjelman edistämään kestävää matkailua Suomessa. Merkin saaneet yritykset ovat huomioineet toiminnassaan niin ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen kuin taloudellisenkin kestävyyden.

STF-merkin lisäksi Radisson Blu Marina Palace Hotellilla on Welcome Cyclist (Tervetuloa pyöräilijä) -tunnus. Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen saa käyttöönsä yritys, joka on sitoutunut tarjoamaan kriteerien mukaiset pyöräily-ystävälliset palvelut.

 

Lue lisää STF-merkistä.

Lue lisää Welcome Cyclist -tunnuksesta.

Turussa on kevään aikana yhdistetty voimat entistä tiukemmin nuorten hyväksi ja nuorten kanssa. Me Turussa haluamme, että nuoret voivat hyvin.

Nuorille ja nuorten kanssa on käynnissä ja käynnistymässä useita nopeita lyhyen aikavälin toimia. Vielä tärkeämpää on, että hyvinvointia kehitetään pitkäjänteisesti pitkälle tulevaisuuteen.

Käynnissä olevia ja käynnistyviä toimia ovat:

Ydinkeskustassa aikaansa viettävien nuorten kanssa aloitetaan kevään aikana sosiaalisen median projekti, jossa nuoret kertovat itse elämästään Turussa ja ydinkeskustassa.

Tietoa eri toimenpiteistä jaetaan median kautta ja esimerkiksi mukana olevien toimijoiden uutiskirjeissä. Kauppiaille tarjotaan keinoja nuorten kanssa toimimiseen. Turvallisuussuunnitelma julkistetaan kaikille tarkoitetussa yleisötilaisuudessa toukokuussa.

Mukana yhteistyössä ovat kauppakeskus Hansakortteli, Turun Osuuskauppa, keskustan kauppiaat, järjestöt ja yhdistykset, Lounais-Suomen poliisi, Turun Ydinkeskustayhdistys ja Turun kaupunki.

Lähituote-esittelyjä Prisma Myllyssä ja Itäharjulla 22.–23.4. alkaen klo 10.

Tervetuloa tutustumaan paikallisiin tuottajiin lähituote-esittelyjen muodossa. Paikalla konsulentteja ja tarjolla maistiaisia sekä tarjoustuotteita.

Paikalla seuraavat lähituottajat:

Prisma Mylly

pe 22.4. Sarkalan Sipulit, Leipomo Rosten, Suomisen Maito / JYMY Jäätelöt, Perniön Rullakebab, Roberts Berrie, Merivuoren Puutarha

la 23.4. Sorrin Puutarha, Pirjon Pakari, Sarkalan Sipulit, Deliverde puutarhat, Dennis Food Factory, Ylhäisten kotileipä, Leipomo Salonen, Leipomo Rosten, Jokioisten Leipä, Kulman Keittiö, Roberts Berrie

Prisma Itäharju

pe 22.4. Sorrin Puutarha, Turun Mestaripalvi, Deliverde puutarhat, Dennis Food Factory, Ylhäisten Kotileipä, Leipomo Salonen, Leipomo Rosten, Jokioisten Leipä, Kulman Keittiö, Roberts Berrie

la 23.4. Perniön Rullakebab, Suomisen Maito/ JYMY Jäätelöt, Leipomo Rosten, Roberts Berrie, Merivuoren Puutarha

Ruoan verkkokaupan kysyntä on ollut vahvassa kasvussa pian jo kahden vuoden ajan. Turun Osuuskaupan alueella ruoan verkkokauppaa on kehitetty voimakkaasti muun muassa noutopisteverkostoa laajentamalla. Samalla asiakkaiden käyttöön on tuotu uusi ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi, joka helpottaa entisestään ruoan ostamista verkosta.

 

Turun Osuuskaupassa ruoan verkkokaupan myynti kasvoi yli 20 prosenttia edellisvuodesta ja tilausmäärät ovat edelleen kasvussa.

– Koronapandemia on saanut asiakkaat laajamittaisemmin testaamaan verkkokauppaa osana arkeaan. Nyt monista kokeilijoista on tullut palvelun vakikäyttäjiä ja käyttäjämäärät kasvavat koko ajan, kertoo verkkokaupasta vastaava Prisma-johtaja Ville Ämmälä Turun Osuuskaupasta.

Ruoan verkkokaupan voimakasta kasvua ovat vauhdittaneet kapasiteetin lisääminen ja uusi ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi. Yhdessä asiakkaiden kanssa kehitetty palvelu on korvannut aiemmin käytössä olleen Foodie.fi-verkkokaupan kokonaan. S-kaupat.fi kattaa jo 17 myymälää Turun Osuuskaupan alueella sekä etänoutopisteet Manhattanilla, Auranlaaksossa, Paraisilla ja Kupittaalla. Mukana on neljä Prismaa sekä useita S-marketteja. Saleista mukana on Sale Rymättylä.

– S-kaupat.fi-palvelua kehitetään täysin asiakkaiden kokemusten ja tarpeiden pohjalta. Asiakkaita ilahduttavia ominaisuuksia lisätään mukaan säännöllisesti. Erityisesti säännöllistä ruoan verkko-ostamista tukevat jo muun muassa omien suosikkituotteiden listaaminen, vanhojen ostoslistojen hyödyntäminen ja toimitusajan varaaminen valmiiksi jopa 30 päivän päähän, sanoo Ämmälä.

 

Noutopisteeseen tai kotiin tuotuna

Asiakas voi noutaa verkkokaupassa tehdyt ostokset valmiiksi kerättyinä kätevästi noutopisteen lokerikosta tai miehitetystä noutopisteestä. Osa myymälöistä toimittaa tuotteet myös kotiinkuljetuksena suoraan kotiovelle.

– Haluamme, että ruoan verkkokauppa on mahdollisimman monen asiakasomistajamme tavoitettavissa joko kotiinkuljetuksella tai niin, että noutopiste on luontevasti asiakkaan omien kulkujen varrella koko alueellamme.

Ruokaostoksia pakkaavat keräilijät saavat hyvää asiakaspalautetta. Asiakkaat arvostavat esimerkiksi sitä, että he voivat viestiä tilauksen yhteydessä keräilijälle toiveita mahdollisista korvaavista tuotteista tai tilata yksittäisiä hedelmiä ja vihanneksia isojen valmispakkausten sijaan.

 

Edullinen kokonaishinta ratkaisee myös verkko-ostoksilla

S-kaupat.fi:ssä tuotteiden hinnat ja valikoima ovat samat kuin kivijalkamyymälöissä ja päälle tulee vain toimituskulu.

– Uskomme siihen, että edullinen kokonaishinta Bonusten kera ratkaisee. Meille on tärkeää olla asiakasomistajan ykkösvalinta sekä kivijalassa että verkkokaupassa. Prisma on edullisin vaihtoehto myös verkko-ostoksilla laajimmalla valikoimallaan.

Ruoan verkkokaupassa keskiostos on suurempi kuin kivijalkamyymälässä, ja suurin osa asiakkaista ostaa kerralla enemmän tuotteita kuin kivijalkakaupassa asioidessaan. Usein asiakkaat ostavat esimerkiksi viikon ruoat yhdellä kertaa.

 

Tutut tuotteet suosituimpia

Turun Osuuskaupan myyntidata paljastaa, että ruoan verkkokaupasta ostetaan eniten kivijalasta tuttuja tuotteita. Viisi myydyintä tuotetta ovat jauheliha, banaani, laktoositon kevytmaitojuoma, kaurajuoma ja tomaatti. S-kaupat.fi:n tyypillisin asiakas on perheellinen, noin 40-vuotias nainen, joka suosii nopeaa ja terveellistä arkiruokaa ja käyttää viikonloppuisin enemmän aikaa kokkailuun. Eniten kasvua on ollut yli 65-vuotiaissa asiakkaissa.

S-kaupat.fi kokoaa alleen kaikki S-ryhmän yli 1000 päivittäistavarakaupan toimipaikkaa, joista tällä hetkellä yli 200 tarjoaa ruoan verkkokaupan palveluita. S-kaupat.fi-palveluun voi tutustua osoitteessa www.s-kaupat.fi tai S-kaupat-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen omasta sovelluskaupasta.

 

Lisätietoja: Prisma-johtaja Ville Ämmälä puh. 010 76 44052

 

Turun Osuuskaupan monissa pullonpalautusautomaateissa on SPR:n keräysluvan avulla voinut lahjoittaa panttirahat Punaisen Ristin paikalliseen työhön Varsinais-Suomessa. Turun Osuuskauppa on jo pitkään auttanut Suomen Punaista Ristiä hankkimaan lahjoitusvaroja, mutta nyt niille on uusi kohde.

‒ Haluamme reagoida lasten ja nuorten pahoinvoinnin lisääntymiseen ja siksi varat on päätetty kohdentaa syrjäytymisen ehkäisemiseen, sanoo Turun Osuuskaupan viestintä- ja markkinointijohtaja Minna Karhu.

Korona-aikana nuorten yksinäisyys on lisääntynyt. Moni vieraalla paikkakunnalla opiskelunsa aloittanut nuori kärsii sosiaalisten kontaktien puutteesta, kun opintoja on tehty pitkälti verkon välityksellä.

‒ Kokoontumisrajoitusten vuoksi kahtena viime vuotena ei ole juuri päästy tapahtumia järjestämään. Aiomme tänä vuonna panostaa aktiiviseen toimintaan ja mennä sinne, missä nuoret ovat, kertoo SPR Varsinais-Suomen lapsi- ja nuorisotyön asiantuntija Elina Jalonen.

Tämän vuoden aikana keskitytään mm.  nuorten ystävätoiminnan kehittämiseen, sekä matalan kynnyksen pop up -tapahtumiin.

Turun AMK:n sosionomiopiskelijat haastattelivat nuoria  SPR:n ystävätoiminnasta. Tulosten perusteella todella moni osallistuisi auttamistoimintaan mielellään, mutta oman paikan löytäminen Punaisen Ristin laajassa toiminnassa tuntuu hankalalta tai sitten elämäntilanne ei salli pidempiaikaista sitoutumista.

‒ Tahdomme tarjota nopealla aikataululla tapahtumia, joissa painopiste on hyvän mielen saannissa. Hankitaan vaikka sopiva tila opiskelijoiden asuinalueelta, tarjotaan pizzaa ja jutellaan. Samalla voidaan porukalla lajitella vaikka vaatekeräyksen satoa tai edistää ylimääräiseksi jääneen tavaran kiertotaloutta, kertoo projektityöntekijä Kai Saarto SPR:n Varsinais-Suomen piiristä.

Suomen Punainen Risti toimii monin tavoin yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Ystävänpäivä-kampanjassa (7.2. – 20.2.) halutaan muistuttaa, että jokainen voi vähentää yksinäisyyttä ympärillään. Kampanja innostaa tekoihin yksinäisyyden vähentämiseksi.

 

Lisätietoja antavat:

Elina Jalonen, asiantuntija, lapsi- ja nuorisotoiminta. elina.jalonen@redcross.fi  / 040 731 3595

Kai Saarto, projektityöntekijä, lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy. kai.saarto@redcross.fi / 040 356 6062

 

KUVAKuvaaja: Marjaana Malkamäki / Suomen Punainen Risti

Uusi S-market Auranlaakso avataan torstaina 3.2.2022 klo 10. Vuorokauden ympäri palveleva kauppa yllättää monipuolisuudellaan ja palvelukirjollaan. Kauppa on myös erityisen ympäristöystävällinen, sillä se on pian lämmityksen ja sähkön osalta täysin hiilineutraali.

– Uusi, edullisen hintatason tarjoava ja ympärivuorokauden palveleva S-market ruoan verkkokaupan noutopisteineen tuo vaihtoehtoja ja väljyyttä asiointiin. Kaiken kruunaavat herkullinen valikoima ja houkuttelevat palvelut: paikan päällä valmistetut Itsudemon sushit, Picadelin salaattibaari, Mehustamon tuoremehupuristimen raikkaat mehut ja buffetista löytyvät siivet Siipiweikkojen kastikkeella. Palvelevalta ja herkulliselta ruokatorilta saa mukaansa muun muassa Perniön Kebabin tuotteita. S-marketin yhteydessä löytyy myös Laakson kuppila, joka tarjoilee lounasta maanantaista lauantaihin, kenttäpäällikkö Olli Saarinen Turun Osuuskaupasta kertoo S-marketin palveluista.

Kaikkinensa S-market Auranlaakson valikoimissa on yhteensä lähes 10 000 tuotetta. Lisäksi asiakkaan ulottuvilla on Prisman ruoan verkkokaupan valikoimat, sillä S-market Auranlaakson pihalta löytyy myös Prisman ruoan verkkokaupan noutopiste. S-marketissa on lisäksi Postin, Pakettipisteen, Budbeen sekä apteekin noutolokerikot.

Palvelutarjontaa täydentävät S-marketin kanssa samalta pihalta löytyvät kattavat ABC:n palvelut. Kauppareissun lomassa auton voi tankata tai laittaa latautumaan ABC-latauspisteeseen. Nurkan takana on myös ABC Carwash, jonka pesuhalleissa puhdistuvat myös korkeat autot. Asiointia helpottaa ja nopeuttaa monipuolinen ABC-mobiili, joka kannattaa ladata omaan puhelimeen.

Modernin ja viihtyisän ostosympäristön lisäksi energiatehokkuus on ollut tärkeä perusta uuden myymälän suunnittelussa. Turun Osuuskauppa on sitoutunut kehittämään toimintansa ympäristövaikutuksia ja on mukana koko S-ryhmän tavoitteessa olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Hiilijalanjäljen ja kulutuksen pienentämiseksi energianhankintaa ja -käyttöä on optimoitu myös S-market Auranlaaksossa, jossa kaikki kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistus hoituu ledeillä. Lisäksi kiinteistön lämmitysmuoto muutettaan kevään aikana öljylämmityksestä ympäristöä kuormittamattomaan ilma-vesilämpöpumppuun. Tämän jälkeen S-market Auranlaakso on lämmityksen ja sähkön osalta 100 prosenttisesti hiilineutraali.

S-market Auranlaakso työllistää 26 henkilöä. Marketpäällikkönä toimii Laura Isaksson.
– Koko S-marketin työporukalla on ollut mahtava tsemppi päällä koko valmistelujen ajan. Nyt kauppa ja koko henkilökunta ovat valmiina ottamaan asiakkaat vastaan. Tervetuloa uuteen, palvelevaan kauppaan, marketpäällikkö Laura Isaksson toivottaa.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, kenttäpäällikkö Olli Saarinen, puh. 010 764 4059
Turun Osuuskauppa, marketpäällikkö Laura Isaksson, puh. 010 764 3280

Tee lämmitysöljytilaus jo tänään. S-ryhmässä lämmitysöljyä myyvät alueosuuskaupat. Turun Osuuskaupan öljypalvelu toimittaa lämmitysöljyä koko maahan, poislukien Ahvenanmaalle.

Voit tarkistaa lämmitysöljyn päivän hinnan helposti hintalaskurillamme https://www.toklammitysoljy.fi/fi/

S-Etukortilla saat 0,5% alennuksen polttoöljyn litrahinnasta ja voit maksaa 1-3 erässä.

 

Lämmitysöljyn tilaaminen on helppoa. Se onnistuu:

 

Lisätietoja TOK lämmitysöljyn toimitusehdoista löydät täältä.

 

Polttoöljyä myynnissä myös TOK:n ABC mittarikentillä RaisiossaParaisilla sekä Vehmaalla.

 

Sale Aurakadun avajaisia vietetään torstaina 20.1.2022 klo 10 alkaen. Keskellä kaupunkia sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman, runsaasti take away -tuotteita ja laajat aukioloajat.

– Uusi Sale kauppatorin kupeessa palvelee niin lähialueen asukkaita, Turun keskustassa työskenteleviä ja asioivia kuin satunnaisia ohikulkijoitakin. Haluamme vastata laajan asiakaskunnan tarpeisiin ja tarjota mahdollisimman monipuolisen valikoiman. Se sisältää peruselintarvikkeiden lisäksi muun muassa runsaasti take away -tuotteita, jotka on helppo napata mukaan. Lounasasiakkaita ja pientä purtavaa kaipaavia ilahduttavat muun muassa Kulman Keittiön valmissalaatit. Aloitamme lähiaikoina yhteistyön myös Fafa´s KOP-kolmion kanssa. Lisäksi paistopisteessä on tarjolla sekä suolaisia että makeita herkkuja. Meiltä on kätevää hakea lounasta vaikka kesken työpäivän, kertoo kenttäpäällikkö Mika Aaltonen Turun Osuuskaupasta.

Sale Aurakatu on Turun Osuuskaupan 27. Sale-myymälä ja toinen uuden, raikkaan ilmeen mukainen Sale. Energiaa ja ympäristöä säästävän myymälän pinta-ala on 280 m2.  Kaikki myymälän kylmälaitteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia.

Sujuvan asioinnin helpottamiseksi myymälässä on myös kaksi itsepalvelukassaa sekä laajat aukioloajat. Sale palvelee joka päivä klo 6-24.

Sale Aurakadun tiimissä työskentelee 8 henkilöä. Myymäläpäällikkönä toimii Nina Rekola.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, kenttäpäällikkö Mika Aaltonen, puh. 010 764 4063

Turun Osuuskaupan neljäs ABC-latausasema on avattu S-market Auranlaakson yhteyteen. Asemalla on neljä peruslatauspistettä. ABC-latausasemat löydät myös Prisma Itäharjun, Prisma Länsikeskuksen ja Prisma Piispanristin yhteydestä.

Tavoitteena on rakentaa vuoteen 2024 mennessä yli 50 TOK:n toimipaikan yhteyteen sähköautojen latauspisteitä. ABC-latausverkosto rakennetaan Prismojen, S-marketien, Salejen ja Sokos Hotellien yhteyteen lähelle arjen asiointia

S-ryhmän osuuskaupat alkoivat rakentaa ABC-latausverkostoa keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Turun Osuuskaupan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

 

Turun Osuuskaupan ABC -latausasemat:

Prisma Itäharju

Prisma Piispanristi
Prisma Länsikeskus

S-market Auranlaakso

Katso latausohjeet.