Tänä kesänä toimipaikoissamme on ollut apunamme noin 1200 kesätyöntekijää. Koko S-ryhmässä kesätyöntekijöitä oli noin 17 000.

– Olemme yksi Varsinais-Suomen suurimmista työllistäjistä. Tänä kesänä meillä oli parhaimmillaan reilu 3 000 työntekijää samaan aikaan, kun lasketaan yhteen vakituiset työntekijät ja kausityöntekijät. Se on kaikkien aikojen ennätys, kertoo Turun Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Terhi Lautkankare.

Kesätyöntekijöiden arki vaihtelee toimipaikoittain. Esimerkiksi ravintoloissa ja ABC-asemilla kesätyöntekijät pääsevät tutustumaan tarjoilemiseen, tilausten ottamiseen ja muuhun salityöskentelyyn. Markettien puolella työ on yleensä hyllytystä tai kassalla asiakkaiden palvelua. 

Innostava työyhteisö ja monipuolinen työ saavat kiitosta

Walo Rooftop Barin kesätyöntekijä Julia kertoo, että työ kattobaarissa on kivan monipuolista, vaikkei hän alaikäisenä pääsekään vielä myyntitiskin taakse. Päivät kuluvat muun muassa hedelmiä pilkkoessa, paikkojen yleisestä siisteydestä huolehtimisessa ja muiden pienten askareiden hoitamisessa.

Arttu puolestaan kuluttaa työpäivänsä S-market Wiklund Herkussa pääasiassa laittamalla tavaraa hyllyyn. Artun lempiosasto on juomaosasto, jossa hän on päässytkin viettämään eniten aikaa.

Kesätyöntekijöiden mukaan paras asia kesätöissä on työyhteisö ja se, miten mutkattomasti se toimii. Vaikka arki toimipaikassa saattaakin olla aika ajoin kiireistä, kannustava ja innostava työilmapiiri auttaa jaksamaan itsekin iloisena työpäivät loppuun saakka.

-Täällä Trattoriassa on tosi paljon nuoria työntekijöitä, joiden kanssa on oikeasti ystävystynyt kesän aikana. Kavereita sai tosi nopeasti ja olemme jopa viettäneet yhdessä aikaa vapaa-ajallakin! kuvailee kesätyöntekijä Taru Trattoria Wiklundin työyhteisöä.

-Parasta täällä Walossa työskentelyssä on työkavereiden huumorintaju. Aina saa nauraa työvuoroissa, eikä yksikään päivä ole tylsä, kertoo puolestaan Julia.

Kesätyöntekijät rikastuttavat työyhteisöä

Kesätyöntekijöitä todella tarvitaan, sillä toimipaikkoja ei saisi ilman heitä pidettyä auki vakituisten työntekijöiden lomaillessa. He ovat korvaamaton apu ja kiitos todellakin kuuluu heille. Myös vielä hetken Turun Osuuskaupan toimitusjohtajana toimiva Antti Heikkinen haluaa lausua kiitoksensa kesätyöntekijöille.

-On ollut kunnia luotsata osuuskauppaa, jossa kesätyöntekijät aidosti viihtyvät. Meille Turun Osuuskaupassa on perustavanlaatuisen tärkeää, että kesätyöntekijät otetaan lämpimästi vastaan heidän aloittaessaan työnsä. Jokaiselle heistä tarjotaan myös asianmukainen perehdytys ja vastaanotto. Täällä kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä yksin! Iso KIITOS kesätyöntekijöille tästä kesästä.

-Kesätyöntekijät tuovat uusia tuulia toimipaikkojen arkeen. On tärkeää saada alalle uusia tekijöitä, jotka näkevät asiat uusin silmin. Uudet näkökulmat ja kesän työkaverit rikastuttavat monipuolista työtä entisestään, päättää Lautkankare.

Toteutamme yhdessä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa suositun Tuu mukaan! -kampanjan myös tänä syksynä. Ennätykselliset 58 varsinaissuomalaista urheiluseuraa lähti mukaan kampanjaan, jonka tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria liikunnan pariin ja sitä kautta ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Tuoreimmat tutkimustulokset puhuvat karua kieltä siitä, että useat suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat jopa omaan terveyteensä nähden liian vähän. Lasten ja nuorten liikuntakäyttäyminen Suomessa (LIITU) -tutkimus 2022 kertoo muun muassa, että liikemittarilla mitattuna liikkumissuosituksen saavutti vuonna 2022 kolmasosa lapsista ja nuorista.

– Tuu mukaan! -kampanjan avulla tuodaan näkyväksi liikunta- ja urheiluseuroissa tarjolla olevia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia liikuntamuotoja ja sitä kautta lisätä liikettä sekä hyvinvointia. Vaikka liikkua voi monin eri tavoin myös omatoimisesti, seurat ovat edelleen tärkeässä roolissa lasten ja nuorten monipuolisessa liikuttamisessa. Harrastuksen merkitys lapselle, esimerkiksi mielekkään tekemisen tuoman ilon sekä uusien kavereiden saamisen kautta, on todella merkittävää, kertoo kehittämispäällikkö Marko Mäenpää LiikUsta.

– On laajasti ymmärretty ja tutkittu tosiasia, että lapsen ja nuoren terveen kasvun ja kehityksen edellytyksenä on riittävä liikunnan määrä. Harrastamisen hyödyt ovat kuitenkin vielä syvemmällä. Harrastaminen vahvistaa hyvin monitasoisesti lapsen ja nuoren hyvinvointia ja ehkäisee tehokkaasti syrjäytymistä, Mäenpää jatkaa.

Varsinaissuomalaiset urheiluseurat tarjoavat kukin syksyllä kaksi ilmaista tutustumiskertaa seuran harrastustoimintaan. Mukana on ennätykselliset 58 urheiluseuraa ympäri Varsinais-Suomea.

– Olemme kysyneet asiakasomistajiltamme, millaisia yhteistyökohteita he arvostavat ja millaisessa toiminnassa osuuskaupan tulisi olla mukana. Kärkikolmikkoon nousi lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy. Tuu mukaan! -kampanja on meille yksi tapa luoda ja tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja ehkäistä osaltaan myös syrjäytymistä, kertoo asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

Tuu mukaan! -kampanjan nettisivut löytyvät osoitteesta liiku.fi/tuumukaan. Sivulta löytyvät mukana olevien urheiluseurojen tiedot ja ohjeet mukaan ilmoittautumiseen. Myös urheiluseurojen omia kanavia kannattaa seurata ja lähteä rohkeasti harrastusten pariin.

LiikU ja Turun Osuuskauppa ovat tehneet yhteistyötä lasten ja nuorten liikunnan parissa jo lähes 30 vuoden ajan. Tuu mukaan! -kampanja järjestetään nyt kolmatta kertaa.

TOK:n eläkeläisten kesäpäivää vietetään jälleen keskiviikkona 16.8. klo 13-16.30.

Tapahtuma järjestetään Solo Sokos Hotel Seurahuoneella, Gunnar Upstairsissa (2 krs.)

Humalistonkatu 2, 20100 Turku

Sään salliessa tilaisuus järjestetään ulkona.

 

Ilmoittautumiset Airi Saarelle viimeistään ke 2.8.

airiannelisaari@gmail.com

050 529 0994

 

Turun Osuuskaupan hallitus on valinnut TOK:n uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Niklas Österlundin. Österlund aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Turun Osuuskaupan hallitus on valinnut 5.7.2023 kokouksessaan uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Niklas Österlundin. Österlund toimii tällä hetkellä OP Turun Seudun yritysasiakaspalveluista vastaavana liiketoimintajohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt mm. HC TPS:n ja FC TPS:n toimitusjohtajana. Niklas Österlund aloittaa Turun Osuuskaupan toimitusjohtajana 1.9.2023.

– Turun Osuuskauppa on vastuullinen varsinaissuomalainen asiakkaidensa omistama monitoimialayritys, joka työllistää yli 2600 palvelualan ammattilaista. Varsinais-Suomi on kiinnostava ja kehittyvä kasvualue, mikä näkyi myös hakuprosessissa. Saimme tehtävään 39 hakemusta, joista valtaosa oli maakunnan ulkopuolelta. Olemme iloisia saadessamme Niklas Österlundin johtamaan Turun Osuuskauppaa. Hänellä on erinomaiset edellytykset varmistaa yhdessä henkilökunnan kanssa liiketoimintamme kannattava kasvu sekä edelleen vahvistaa henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyttä, iloitsee TOK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki.

Niklas Österlund seuraa tehtävässä vajaat viisi vuotta osuuskauppaa luotsannutta Antti Heikkistä, joka siirtyy syksyllä kaupparyhmän sisällä uuteen tehtävään Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajaksi.

– Huolimatta toimintaympäristön muutoksista Turun Osuuskaupan toiminnalle asetetut tavoitteet ovat Antti Heikkisen johdolla toteutuneet strategian mukaisesti. Koronavuosien aikana tappiollisiksi painuneita toimialoja on käännetty kannattavaksi ja uusien asiakasomistajien määrä on kasvanut yli 173 000:een. TOK on investoinut kauppojen, hotellien, ravintoloiden ja muiden kauppapaikkojen uudistamiseen ja perustamiseen. Myös henkilöstön työtyytyväisyys on viime vuosina ottanut hienon kehitysloikan, summaa Peltomäki.

– Kiitän Turun Osuuskaupan hallitusta luottamuksesta ja olen iloinen päästessäni johtamaan yli 120-vuotiasta vahvaa kasvustrategiaa toteuttavaa yritystä, joka on modernilla otteella kiinni varsinaissuomalaisten arjessa, kertoo Niklas Österlund. Henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyys ovat sydäntäni lähellä ja yhdessä voimme toteuttaa TOK:n vahvaa missiota tehdä Varsinais-Suomesta parempi paikka elää.

Lisätietoja:

Turun Osuuskaupan tuleva toimitusjohtaja Niklas Österlund, puh. 040 739 8555

Turun Osuuskaupan hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki, puh. 040 0523949

Turun Osuuskauppa, tuttavallisemmin TOK, on asiakasomistajien omistama alueellinen osuuskauppa, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Asiakasomistajia Turun Osuuskaupalla on jo yli 173 000. Turun Osuuskauppa on vahvasti mukana Varsinais-Suomen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Osuuskaupalle tärkeitä arvoja ovat jatkuvuus, pitkäjänteisyys ja vastuullisuus. Tulos ohjataan oman toimialueen investointeihin, palveluja käyttävien asiakasomistajien

palkitsemiseen, henkilöstön ammattitaidosta ja työhyvinvoinnista huolehtimiseen, yhteiskunnallisten vastuiden kantamiseen sekä monimuotoisen harrastus- ja yleishyödyllisen toiminnan tukemiseen. TOK on yksi alueensa suurimmista palvelualan työnantajista ja työllistää yli 2 600 henkilöä.

Turun Osuuskauppa toimii marketkaupassa, liikennekaupassa, matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa. Turun Osuuskauppa on osa S-ryhmää.

ABC-asemilla on otettu käyttöön uusia tarjottimia, jotka ovat yhdistelmä kestävää kiertotaloutta, kotimaista muotoilua ja käytännöllisyyttä. Täysin palvelleet vanhat tarjottimet kierrätetään osaksi liikenneturvallisuutta parantavia betonielementtejä.

Yhdet ABC-asemien käytetyimmistä tuotteista laitetaan kiertoon kesästä alkaen. Lujitemuovista valmistetut vanhat tarjottimet korvataan uusilla, kestävän kehityksen mukaisesti valmistetuilla tarjottimilla.

– Halusimme, että uudistus edistää kiertotaloutta, tukee kotimaista suunnittelua ja että tarjotin on kotimaassa tehty. Aluksi tuomme ABC:lle noin 10 000 uutta, uusiutuvista materiaaleista valmistettua tarjotinta ja kierrätämme vanhat. Näemme, että uudistus on jo tässä mittakaavassa merkittävä kiertotalousteko valtakunnallisesti, kertoo kehityspäällikkö Teemu Vehniäinen SOK Liikennekaupan ketjuohjauksesta.

Alkuvaiheessa tarjottimet uusitaan noin kahdessakymmenessä ABC Liikennemyymälässä. Samalla vanhat, jo käyttöikänsä lopussa olevat, tarjottimet poistetaan käytöstä kyseisillä asemilla ja hyödynnetään sementin valmistuksessa. Tarjottimet on uusittu myös Turun Osuuskaupan ABC-liikennemyymälöissä, Koulukadulla, Aurassa ja Raisiossa.

-Tämä uudistus on hieno vastuullisuusteko ja tottakai halusimme tilaisuuden tultua tarttua siihen myös täällä TOK:ssa, iloitsee ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki.

Tarjottimiin haluttiin myös jokin näkyvä asiakaskokemusta parantava elementti.

– Uusissa tarjottimissa on ura, johon esimerkiksi puhelimen saa kätevästi pystyyn. Se mahdollistaa kätevän puhelimen käytön tauon yhteydessä. Kännykän käyttöhän kuuluu tauoille eikä liikenteeseen, Vehniäinen jatkaa.

Tarjottimen muotoilu nopeuttaa myös sen kuivumista ja käyttöön palautumista pesun jälkeen. Tarjottimen on suunnitellut kansainvälisesti palkittu kotimainen muotoilutoimisto Magisso, joka on tunnettu innovatiivisista kuluttajatuotteistaan sekä HAPPY SiNKS- ja PAIKKA-brändeistä.

Uudet tarjottimet valmistetaan puupohjaisesta UPM Formi -komposiitista

ABC-asemien uudet tarjottimet on tehty UPM:n Suomessa valmistamasta biokomposiitista, joka hyödyntää metsäteollisuuden sivutuotteena syntyviä raaka-aineita ja tähteitä eikä sen valmistus siis edellytä neitseellisen puukuidun käyttöä.

UPM Formi vastaa ominaisuuksiltaan fossiilipohjaisia muoveja ja sitä voidaan muotoilla samanlaisilla tekniikoilla ja muoteilla.

– Biokomposiitti soveltuu ruiskuvalu- ja ekstruusiotekniikalla valmistettaviin kestotuotteisiin, joiden pintaan halutaan miellyttävä tuntuma ja joka tuo esiin myös materiaalin uusiutuvan alkuperän ja suomalaiseen luontoon ulottuvat juuret. Puupohjainen biokomposiitti laskee tuotteen hiilijalanjälkeä merkittävästi neitseellisiin muoveihin verrattuna, kertoo kehitysjohtaja Mikko Lassila UPM:ltä.

Kun UPM Formista valmistetut tarjottimet tulevat käyttöikänsä päähän, ne pestään ja murskataan kierrätysgranulaateiksi, jotka hyödynnetään uudelleen uusien tarjottimien valmistuksessa.

Kierrätyskumppanina sekä vanhojen että uusien tarjottimien kierrätyksessä on Kuusakoski Oy.

S-kaupat aloittaa ruoan verkkokaupan toimituksen ensi viikon perjantaina 16.6. Teersalon lossirantaan. Kuljetuksia tehdään alustavasti kesäkauden loppuun asti.

-Haluamme tuoda palvelun sinne missä ihmisetkin ovat, jotta kaupassa käynti olisi helppoa myös kesällä, kertoo ruoan verkkokaupan koordinaattori Emma Toivonen Turun Osuuskaupasta.

Toimitukset tapahtuvat tiistaisin ja perjantaisin (juhannusviikko on poikkeus, jolloin toimituspäivät ovat ti ja to). Noutoaika on klo 17–18 toimituspäivinä. Nouto tapahtuu Teersalon lossirantaan pysäköidystä vihreästä S-kaupat kylmäautosta, josta tilauksen voi noutaa esittämällä tilausnumeron sekä tilaajan sukunimen kuljettajalle. Autossa on pakastin.

-Ruokatilaus noudetaan lossirannasta S-kauppojen tutusta vihreästä autosta. Esimerkiksi mökkireissuun kannattaa varautua tekemällä ruokatilaus verkossa, jolloin aikaa jää muuhun kesätekemiseen, kuin ruokakaupassa kiertelyyn, vinkkaa Toivonen.

 

Lisätietoja: Arttu Parkkinen, ryhmäpäällikkö, Turun Osuuskauppa p. 010 76 43864

ABC Raisio juhlistaa 10-vuotissynttäreitään kesäkuussa koko viikon 12.-18.6. Luvassa tarjouksia ja yllätysohjelmaa. Viikko huipentuu lauantaina 17.6., jolloin luvassa on ohjelmaa koko perheelle. Osa tarjouksista jatkuu sunnuntaille asti.

”Olemme suunnitelleet tätä pitkin kevättä ja vihdoin pääsemme juhlistamaan pyöreitä asiakkaidemme kanssa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ABC Raision synttärihulinoihin”, iloitsee liikennemyymäläpäällikkö Katja Honkanen.

 

Synttäritarjouksia:

Ma-su 12.-18.6. Kebabc ranskalaisilla 10 € (norm. 11,90 €)

Ma-su 12.-18.6. 2 juustoateriaa 10 € (norm. 15,20 / 2 kpl) Hesburgerista

Ke 14.6. klo 10-15.30 Noutopöytälounas 10 € (norm. 12,70 €)

Pe-su 16.-18.6. Alle 12-vuotiaat lapset syövät veloituksetta noutopöydästä aikuisen syödessä noutopöytää tai à la cartea (norm. 5,90 € / 7,90 €/lapsi)

 

Synttäriohjelma:

Pe-la 16.-17.6. Apsi Apina paikalla klo 11-16

La 17.6. ilmapalloja 300 ensimmäiselle lapselle

La 17.6. pomppulinna klo 11-16

Puuhatehtäviä

 

Etuja myös ABC-marketissa. Tervetuloa!

Radisson Blu Marina Palace Hotellissa luovutettiin perjantaina 2.6.2023 SOK:n myöntämät työansiomerkit sekä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä myöntämät kunniamerkit Turun Osuuskaupan työntekijöille.

SOK:n 25-vuotisansiomerkin saivat:
Anne-Greta Forss, Soile Mahilainen, Markku Niinivirta (puuttuu kuvasta), Merja Piispala-Koli (puuttuu kuvasta) Sari Puttonen, Kirsi Ruusuranta, Marja-Liisa Räisänen, Minna Saarinen (puuttuu kuvasta), Antti Strandell, Susanne Torikka
SOK:n 40-vuotisansiomerkin saivat:
Anne Maarit Hietanen, Nina Ketola, Tiina Määttänen, Marje Nurmi ja Kirsi Ritolehto
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein SVR M I kr:
Terhi Hurme ja Tuula Saarinen

Turun Osuuskaupasta löytyy työtä joka lähtöön: suurin osa työtehtävistä tapahtuu kaupassa tai ravintolassa, jossa työntekijä saattaa joutua nostamaan raskaitakin kuormia pitkin työpäiväänsä. Toimistolla istuessa tai tiskin takana seisoessa rasitus on staattisempaa ja alkaa vasta pikkuhiljaa. Jokaisessa työtehtävässä on riskinsä, mikäli työn tekotapoihin ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota. 

-Sankari ei ole se, joka tekee nopeasti. Sankari on se, joka tekee kunnolla ja huolellisesti. Pitkällä aikavälillä toimintatavat ja tottumukset jäävät lihasmuistiin. Niitä voi olla vaikeampaa muuttaa myöhemmin, kertoo kehityspäällikkö Asta Munukka. 

 

Ergonomiaohjaajat jakavat osaamistaan toimipaikoissa 

Jotta huonoja toimintatapoja ei pääsisi syntymään, ollaan Turun Osuuskaupassa kehitetty ergonomiaan liittyvää tekemistä viimeisten vuosien aikana hurjasti. Työsuhteen alussa työterveyshoitaja tarkistaa työhöntulotarkastuksessa, että työntekijä pystyy toimimaan turvallisesti tulevassa tehtävässään omien fyysisten rajoitustensa puitteissa. Jokaisessa toimipaikassa toimii tämän lisäksi vähintään yksi ergonomiaohjaaja, joka auttaa hyvien työskentelytapojen omaksumisessa.  

-Ergonomiaohjaajat ovat toimipaikan omia työntekijöitä, joille on valmennettu ergonomisen työskentelytavan ohjausta. Ohjaajat tarkistelevat omien työtehtäviensä ohella, että toimipaikoissa on oikeanlaiset ja toimivat apuvälineet työntekoon ja että kollegat muistavat noudattaa ergonomiaohjeistuksia. Ergonomiaohjaajat ylläpitävät osaamistaan aktiivisella viestinnällä tiiviin ergonomiayhteisön kanssa, jatkaa Munukka.  

Turun Osuuskaupan toimistolla toimiva ergonomiaohjaaja Elina Railonvirta kertoo, että vastuu toimiston työntekijöiden ergonomisen työskentelyn edistämisestä on kiinnostava lisä normaaliin työnkuvaan. Vaikka toimistolla ei usein kanneta raskaita kuormia tai tehdä rankkoja urheilusuorituksia, voi väärin tehty työ aiheuttaa vakaviakin oireita pitkällä aikavälillä. 

-Toimistotyössä tärkeintä on työpisteen säätäminen itselle sopivaksi ja työasennosta huolehtiminen. Kun uusi työntekijä aloittaa toimistolla, käyn hänen kanssaan läpi tuolin ja pöydän säädöt sekä ohjeistan miten välillä kannattaa venytellä ja verrytellä. Pidän huolta ergonomian apuvälineistä ja lainaan niitä tarvitseville. Meillä Turun Osuuskaupassa on paljon eri mahdollisuuksia auttaa työn ergonomisessa toteutuksessa. Työntekijä saa muun muassa halutessaan vaihtaa tuolin mallia tai käyttää seisomamattoa sähköpöydän kanssa. Työterveydenhoidon suosituksesta voidaan työntekijälle hankkia esimerkiksi erikoishiiri ja näppäimistö, kertoo ergonomiaohjaaja Railonvirta. 

 

Jokaisella työntekijällä on oikeus hyvinvointiin  

Turun Osuuskaupan työhyvinvoinnin motto on: jokaisella työntekijällä on oikeus hyvinvointiin tehtävästä tai terveydentilasta riippumatta. Jos oma työkyky jostain syystä heikentyy työsuhteen aikana, osuuskaupasta löytyy silti vielä usein mahdollisuuksia työuralle. Ergonomiaohjaaja tai yksikön päällikkö voi ohjata työntekijän työterveyshuoltoon, esimerkiksi työfysioterapeutin vastaanotolle, jossa osatyökykyiseille voidaan rakentaa yksilöity työkykysuunnitelma, ja tarvittaessa tilapäisesti muokataan työtehtäviä tilanteeseen sopivammiksi. 

Työtehtäviä pystytään räätälöimään työkunnon ja rajoitteiden mukaan esimerkiksi vaihtelemalla kassalla rahastamisen kätisyyttä tai siirtämällä henkilö eri osastolle myymälässä. Mahdollisuuksia on monia ja ratkaisut pohditaan aina yksilötasolla juuri kullekin työntekijälle sopivaksi. Osatyökykyisyys ei myöskään aina rajoita työn saamista – usein jokaiselle tehtävään muuten sopivalle löytyy sopiva tapa tehdä työtä. 

 

Turun Osuuskaupan monissa pullonpalautusautomaateissa voi SPR:n keräysluvan avulla lahjoittaa panttirahat Punaisen Ristin paikalliseen työhön Varsinais-Suomessa. Varat suunnataan lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Rahoilla keskitytään mm.  nuorten ystävätoiminnan kehittämiseen, sekä matalan kynnyksen pop up -tapahtumiin, kuten esimerkiksi Clothing Swap -vaatevaihto, jossa osallistujat voivat tuoda itselleen tarpeettomia hyväkuntoisia vaatteita ja vaihtaa ne muiden tuomiin vaatteisiin. Myös Turun ylioppilaskylässä järjestettävä Olkkari-Lounge toiminta mahdollistuu tällä rahoituksella. Kaikille nuorille aikuisille avoin OlkkariLounge tarjoaa tilaisuuden uusien kavereiden löytämiseen, sekä mahdollisuuden tehdä ja ehkä jopa oppia uusia asioita yhdessä. Loungen kautta on myös mahdollisuus tutustua ja osallistua matalalla kynnyksellä Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan.

Alkuvuosi 2023 on ollut hyvin aktiivinen ja nuoret ovat päässeet mm. järjestämään ystävänpäivä- tapahtumaa, hiihtämään, avantouinnille sekä konserttiin. Nuoret järjestävät viikkotoiminnan lisäksi myös itse lautapeli-iltoja uusien ystävien ympäröimänä ja tämä on ollut kaikille mieluinen ajanviete. Kevään edetessä nuoret ovat toivoneet arjen ensiapua, yhteisöllisiä ruokailuja sekä retkiä. Tulevana kesänä järjestetään viime vuoden tapaan Kesäklubi, jossa tarjotaan nuorille ilmaista tekemistä. Ohjelmassa on ainakin puistojoogaa ja vesibussiretki Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan.  Nämä kaikki saadaan toteutettua yhdessä Punaisen Ristin paikallisosastojen vapaaehtoisten, koordinaatioryhmän sekä rahallisen tuen ansiosta.