Sale Aurakadun avajaisia vietetään torstaina 20.1.2022 klo 10 alkaen. Keskellä kaupunkia sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman, runsaasti take away -tuotteita ja laajat aukioloajat.

– Uusi Sale kauppatorin kupeessa palvelee niin lähialueen asukkaita, Turun keskustassa työskenteleviä ja asioivia kuin satunnaisia ohikulkijoitakin. Haluamme vastata laajan asiakaskunnan tarpeisiin ja tarjota mahdollisimman monipuolisen valikoiman. Se sisältää peruselintarvikkeiden lisäksi muun muassa runsaasti take away -tuotteita, jotka on helppo napata mukaan. Lounasasiakkaita ja pientä purtavaa kaipaavia ilahduttavat muun muassa Kulman Keittiön valmissalaatit. Aloitamme lähiaikoina yhteistyön myös Fafa´s KOP-kolmion kanssa. Lisäksi paistopisteessä on tarjolla sekä suolaisia että makeita herkkuja. Meiltä on kätevää hakea lounasta vaikka kesken työpäivän, kertoo kenttäpäällikkö Mika Aaltonen Turun Osuuskaupasta.

Sale Aurakatu on Turun Osuuskaupan 27. Sale-myymälä ja toinen uuden, raikkaan ilmeen mukainen Sale. Energiaa ja ympäristöä säästävän myymälän pinta-ala on 280 m2.  Kaikki myymälän kylmälaitteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia.

Sujuvan asioinnin helpottamiseksi myymälässä on myös kaksi itsepalvelukassaa sekä laajat aukioloajat. Sale palvelee joka päivä klo 6-24.

Sale Aurakadun tiimissä työskentelee 8 henkilöä. Myymäläpäällikkönä toimii Nina Rekola.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, kenttäpäällikkö Mika Aaltonen, puh. 010 764 4063

Turun Osuuskaupan neljäs ABC-latausasema on avattu S-market Auranlaakson yhteyteen. Asemalla on neljä peruslatauspistettä. ABC-latausasemat löydät myös Prisma Itäharjun, Prisma Länsikeskuksen ja Prisma Piispanristin yhteydestä.

Tavoitteena on rakentaa vuoteen 2024 mennessä yli 50 TOK:n toimipaikan yhteyteen sähköautojen latauspisteitä. ABC-latausverkosto rakennetaan Prismojen, S-marketien, Salejen ja Sokos Hotellien yhteyteen lähelle arjen asiointia

S-ryhmän osuuskaupat alkoivat rakentaa ABC-latausverkostoa keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Turun Osuuskaupan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

 

Turun Osuuskaupan ABC -latausasemat:

Prisma Itäharju

Prisma Piispanristi
Prisma Länsikeskus

S-market Auranlaakso

Katso latausohjeet.

Tänä jouluna asiakkailla on jälleen mahdollisuus asioida TOK:n Prismoissa laajemmilla aukioloajoilla. Turun alueen Prismat, Itäharju, Mylly ja Länsikeskus avaavat ovensa 17.12. klo 7 ja palvelevat ympäri vuorokauden jouluaattoon klo 18 asti. Prisma Loimaa palvelee myös normaalia pidempään 17.-23.12., klo 7- 24. Piispanristin ja Tampereentien Prismat ovat auki totuttuun tapaan joka päivä 24 h.

Aiempaa laajemmat aukiolot mahdollistavat väljemmän ja turvallisemman asioinnin joulunalusaikana, jolloin ihmisiä on liikkeellä paljon. Kaikki joulunajan aukioloajat voit tarkistaa täältä.

Visit Fin­land on lan­see­ran­nut Sus­tai­nable Tra­vel Fin­land -oh­jel­man edis­tä­mään kes­tä­vää mat­kai­lua Suo­mes­sa. Mer­kin saa­neet yri­tyk­set ovat huo­mioi­neet toi­min­nas­saan niin eko­lo­gi­sen, so­si­aa­li­sen, kult­tuu­ri­sen kuin ta­lou­del­li­sen­kin kes­tä­vyy­den. Turun Seurahuone on sitoutunut edistämään kestävää matkailua ja hyväksynyt Visit Finlandin valtakunnalliset kestävän matkailun periaatteet.

– Kestävä matkailu on tärkeä osa liiketoimintaamme. Vastuullisuus on osa toimintatapaamme, lähtien pienistä teoista ja valinnoista ja haluamme kehittyä aina vain kokonaisvaltaisemmaksi vastuullisen matkailun edistäjäksi. Uskomme asiakkaidemme yhä enemmissä määrin arvostavan vastuullisuutta ja turvallisuutta valitessaan majoitus – ja ruokailukohdettaan, sanoo ho­tel­lin­joh­ta­ja Tarja Ja­lo­nen.

Turun Seurahuone avattiin uudistuneena vuonna 2019. Jo uudistustöissä materiaalien ja kiinteistötekniikan hankinnoissa vastuullisuusarvot olivat tärkeä valintakriteeri. Kestävän matkailun kehittämisessä henkilökunnan osaaminen on avainroolissa. Vastuullisuus on toimintatapa lähtien arjen pienistä konkreettisista teoista sekä valinnoista aina suurempiin linjoihin ja päätöksiin asti.

-Käytämme esimerkiksi hanoissa ja suihkuissa veden säästörajoittimia veden virtauksen sääntelyyn. Valaistuksemme on suunniteltu toimimaan energiatehokkaasti. Käyttämämme sähkö on tuulivoimaa ja lämmitysmuotona on kaukolämpö, joka tuotetaan jo nyt 80 % uusiutuvilla energian lähteillä. Huoneissamme on myös energiaa säästävät äärettömän hiljaiset säteilijäjäähdyttimet ja -lämmittimet. Ravintolassamme Gunnarissa sekä aamiaisellamme käytämme mahdollisimman paljon luomu- ja lähituotteita sekä minimoimme hävikin hyvällä suunnittelulla. Gunnar Eatery & Bar on mukana myös ResQ-toiminnassa. Suosimme hankinnoissa ja yhteistyökumppaneina paikallisia toimijoita ja esimerkiksi vastaanoton neitojen kauniit työmekot ovat paikallisen yrityksen MyOlssonin valikoimasta. Ohjaamme vieraitamme vastuulliseen toimintaan huoneessa mm. kierrätysohjein sekä kannustamme ekologiseen liikkumiseen Turussa, tarjoamalla pyöriä lainattavaksi kera parhaiden reitti- sekä menovinkkien, kertovat Tarja ja hotellin ympäristövastaava Henna Hurme.

Sokos Hotelleissa on nyt mahdollista hyvittää yöpymisensä ja aamiaisensa hiilijalanjälki. Hotelliketju on Suomessa alallaan ensimmäinen, joka tarjoaa yksityisasiakkaille kompensaatiomahdollisuuden.

Turun Seurahuoneel­le on ai­em­min myön­net­ty myös kes­tä­vän mat­kai­lun Green Key-merk­ki.

 

Tääl­tä voit lukea lisää Visit Fin­lan­din STF –oh­jel­mas­ta.

 

Visit Fin­land on luo­nut mat­kai­lu­yri­tyk­sil­le ja -alueil­le tar­koi­te­tun kes­tä­vän mat­kai­lun Sus­tai­nable Tra­vel Fin­land -ke­hi­tys­po­lun ja mer­kin, joi­den myötä Visit Turku ja Turku Science Park Oy ovat nyt läh­te­neet yh­des­sä ra­ken­ta­maan Turun seu­dul­le omaa kes­tä­vän mat­kai­lun oh­jel­maa. Ta­voit­tee­na on saada Turun seu­dun mat­kai­lu­yri­tyk­sis­tä vä­hin­tään 51% mu­kaan

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on vuonna 2019 avautunut aistikas ja eläväinen boutique-hotelli Turun sydämessä. Hotellin sisustus on saanut vaikutteita iloiselta kaksikymmenluvulta hurmaten asiakkaansa yllätyksellisillä yksityiskohdillaan, kuten kalanruotoparketilla ja helmikoristeisilla huonepeileillä. Hotelli kuuluu yksilöllisten Sokos Hotellien muodostamaan Solo by Sokos Hotels -hotelliperheeseen. Turun Seurahuoneella on 140 huonetta, ravintola Gunnar Eatery & Bar, kesäpiha Gunnar Backyard, viisi kokoontumistilaa sekä kuntosali ja sauna. Hotellia operoi Turun Osuuskauppa.

Tasavallan presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on myöntänyt kunniamerkit 140 ansioituneelle s-ryhmäläiselle.

Heidän joukossaan ovat seuraavat tokkilaiset:

Suomen Leijonan ritarimerkki SL R

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi SVR Ar

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein SVR M I kr

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali SVR M I

Suomen Valkoisen Ruusun mitali SVR M

 

TOK:n ensimmäinen ABC-latausasema on avattu Prisma Itäharjulle. Asemalla on neljä peruslataus- ja kaksi teholatauspistettä. S-ryhmän osuuskaupat alkoivat rakentaa ABC-latausverkostoa keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla.

– Avaamme tänä vuonna Prisma Itäharjun latausaseman lisäksi latausasemat Prisma Länsikeskuksen, Prisma Piispanristin ja tulevan S-market Auranlaakson yhteyteen ja verkoston laajeneminen jatkuu ensi vuoden aikana. Tavoitteenamme on rakentaa vuoteen 2024 mennessä yli 50 toimipaikkamme yhteyteen sähköautojen latauspisteitä. ABC-latausverkosto rakennetaan Prismojen, S-marketien, Salejen ja Sokos Hotellien yhteyteen lähelle arjen asiointia, kertoo ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki Turun Osuuskaupasta.

Katso latausohje.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Turun Osuuskaupan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää. Löydä lähin latausasemasi.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki, puh. 010 764 5769

 

Tunnelmallinen joululounas syntyy ihmisten aidosta läsnäolosta ja ruokapöydän herkuista, kaikessa rauhassa nautittuna. Aterian kruunaa upea asiakasomistajaviini tai lasillinen höyryävän kuumaa glögiä. Joulumenut sopivat isommallekin porukalle. Valitse suosikkisi ja varaa pöytä.

Joululounasta pääset nauttimaan seuraavissa ravintoloissamme. Tutustu ja varaa ravintolan sivulta:

Ravintola Gunnar

Turun Seurahuoneen Joululounas – aistikkaita makuja upeassa miljöössä!

14.-17.12.2021 ja 21.-22.12.2021 klo 11.30-15.30.

Marinan juhlakerros

Tervetuloa nauttimaan joululounasta Aurajokinäkymällä Radisson Blu Marina Palacen juhlakerrokseen!

14.12, 15.12, 16.12, 17.12 ja 20.12, 21.12.2021 klo 11.30-15.00

Bistro Elli

Nauti joulun mauista, lasillisesta viiniä ja hyvän ystävän tai kollegan seurasta Bistro Ellin joululounaalla Original Sokos Hotel Kupittaalla.

8.-9.12.2021 klo 11-15

Lisätiedot ja ryhmävaraukset:  Myyntipalvelu, Turku puh. 0300 870 040, ma-pe klo 8.30-16.30
Puhelun hinta 0300-alkuiseen numeroon: 51 snt/min + pvm/mpm.

Mitä jos olisi kauppa, jonka omistaisimme itse? Näin tuumattiin 120 vuotta sitten Turun Raunistulassa. Turun Osuuskaupan tarina alkaa vuodesta 1901, jolloin joukko edistysmielisiä turkulaisia halusi varmistaa osuusliikkeen jäsenille tavaroiden ja palvelujen saannin hyvään hintaan. Päätöksenteko saatiin osuuskunnan omien jäsenten vastuulle ja myös tulos päästiin käyttämään oman kaupan ja asiakkaiden parhaaksi.

Turun Osuuskauppa (alkujaan Wähäväkisten Osuusliike) on Suomen vanhin, yhtäjaksoisesti näihin päiviin saakka toiminut osuuskauppa. Lokakuun 20. päivä juhlitaan Turun Osuuskaupan 120-vuotista taivalta.

Osuuskaupan toiminta-ajatus on pysynyt ajan saatossa muuttumattomana ja siinä lienee pitkän iänkin salaisuus. Turun Osuuskaupan tehtävänä on edelleen tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille sekä tehdä arjen hyviä tekoja oman alueen elinvoimaisuuden ja ihmisten hyvinvoinnin eteen.

Arjen hyviä tekoja jo vuodesta 1901

Juhlavuoden yhtenä hyvänä tekona Turun Osuuskauppa toi yhdessä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa sydäniskurit jokaiseen TOK:n markettiin. Sydäniskuri voi pelastaa ihmishengen, kun hätä yllättää ja apua tarvitaan nopeasti. Nyt syksyn kynnyksellä Tuu mukaan! -kampanjassa osuuskaupassa tartuttiin isoon ja tärkeään teemaan, nimittäin lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Yli 50 varsinaissuomalaista urheiluseuraa oli mukana tarjoamassa lapsille mahdollisuuksia löytää oma harrastus. Ja nyt vuoden loppuun asti on käynnissä Pidä Huolta -keräys, jossa hankitaan valtakunnallisten tähtiartistien tahdittamana jopa miljoonia euroja nuorten mielenterveystyöhön. Turun Osuuskauppa osallistui keräykseen 10 000 eurolla.

Arjen hyvät teot jatkuvat myös juhlavuoden jälkeen. Yhtä lailla osuuskauppa jatkaa panostamista palvelujen ja etujen kehittämiseen sekä edulliseen hintatasoon, kuten se on tehnyt jo 120 vuoden ajan.

Tiesitkö tämän Turun Osuuskaupasta?

– Ensimmäinen Turun Osuuskaupan myymälä nro 1 avattiin Raunistulaan vuonna 1902. Saman vuoden lopussa osuuskaupalla oli viisi myymälää ja kaksi leipomoa. Myymälästä nro 4, joka avattiin Aninkaistenkadun varteen, tuli sen ajan päämyymälä. Henkilökunnan määrä oli tuolloin 20.

– Wähäväkisten talo valmistui vuonna 1907 Aninkaistentorin laidalle. Komea Jugend-tyylinen talo oli Turussa jotain täysin uutta ja hienoa.

– 1918: Wähäväkisten osuusliikkeestä Turun Osuuskaupaksi.

– Vuoteen 1924 asti myymälät olivat olleet elintarvikemyymälöitä, mutta samana vuonna ensimmäinen rautatavaroiden myymälä aloitti toimintansa ja lisäksi perustettiin kaksi erikoisosastoa.

– 1930-luvulla panostettiin erityisesti muun muassa henkilökunnan koulutukseen. Kirjekursseja tuettiin ja ruotsin kielen opiskelumahdollisuuden tarjoaminen henkilöstölle oli kaksikielisessä kaupungissa tärkeää.

– Vuonna 1938 avattiin ensimmäinen TOK:n ravintola. Ravintolat menestyivät alusta asti hyvin.

– 1948: Perustettiin voimakkaasti kasvavaan Vasaramäen kaupunginosaan Turun Osuuskaupan siihen mennessä suurin kaupunkimyymälä. Sitä kutsuttiin tavarataloksi ja sinne perustettiin osuuskaupan ensimmäinen kemikaaliosasto.

– Vuonna 1956 otettiin käyttöön ensimmäinen TOK:n myymäläauto. Autossa myytiin lähes kaikkia elintarvikkeita, mutta maitoa ja piimää ei saanut myydä, sillä tuotteiden tuli olla pakattuja. Parhaimmillaan autoja oli käytössä kuusi.

– 1957 vuoden joulunavaus aiheutti jännitystä. Pääseekö joulupukki laskeutumaan kopterillaan paikalle, vai pilaako sumuinen sää suunnitelmat? Sumu hälveni lopulta sen verran, että laskeutumislupa pukille myönnettiin. Helikopteritempaus keräsi kiitosta ja se kasvatti koko alueen sen hetkistä joulumyyntiä houkuttelemalla paikalle tuhansia ihmisiä.

– 1958: Osuuskauppa avaa itsepalvelumyymälän. Tässä ”pikamyymälässä” sai itse kerätä ostoksensa ja maksaa ne lopuksi kassaan.

– 1963 valmistui Wiklundin tavaratalo, joka oli valmistuessaan Suomen toiseksi suurin tavaratalo. Yksi Wiklundin tavaratalon erikoisuuksista oli Suomen suurin pikamyymälä, jonka lasiseinän takana sijaitsevaa varastoa asiakkaat pääsivät ihmettelemään kaupassa käynnin lomassa.

– 1970: Osuuskauppa osti Humalistonkadulla sijaitsevan Seurahuoneen.

– 1971 avattiin Turun ensimmäinen automarket Sokos Turku (nykyinen Prisma Tampereentie). Automarketeille tyypillistä oli sijainti kaupungin ulkopuolella hyvien liikenneyhteyksien varrella.

– 1974: Ensimmäiset Turun Osuuskaupan edustajiston vaalit pidettiin 4-5.11. 1974. Edustajistoon valittiin 86 jäsentä. Äänioikeuttaan käytti 4672 jäsentä.

– 1989 otettiin käyttöön porrastettu ostohyvitys, joka sai nimen Bonus.

– 1990: Avattiin Amarillo, josta tuli TOK-yhtymän menestyksekkäimpiä ravintoloita. Amarillo toi Turun ravintolatarjontaan uutuutena sen, että se oli sekä ruoka-, että viihderavintola.

– 1997: Avattiin TOK:n ensimmäinen Prisma-keskus.

– 2001:  Turun Osuuskauppa täytti 100 vuotta. Kauppakeskus Mylly avattiin suunnitelmien mukaisesti satavuotisjuhlan aattona.

 

Lähteet: Leena Rossi, Paavo Oinonen, Henri Terho, Tomi Ahti 2001: TOK – Sata vuotta yhteistä matkaa 1901-2001, Ismo Heervä; Turun Osuuskauppa 1901-1976

Herkullinen ja edullisten hintojen S-market Hansa Herkku Hansakorttelin pohjakerroksessa on uudistunut ja avajaisia vietetään torstaina 14.10.2021 klo 10 alkaen. Myymälässä on S-marketin raikas uusi ilme, energiatehokkaampi kalusto ja turkulaisten toivomia palveluita sekä erityisen herkullinen valikoima.

– Kauppamme on nyt monella tapaa entistäkin ehompi, mutta henkilökohtaisesti olen eniten ylpeä henkilökunnastamme, joka on ollut täysillä mukana uudistuksessa ja palaa halusta päästä esittelemään myymälää asiakkaillemme. Valikoimat ja palvelutarjonta kasvavat, mutta hinnat kuitenkin laskevat edelleen. S-market Hansa Herkku kantaa ylpeänä myös Chaîne des Rôtisseurs -kilpeä, joka on osoitus laadusta ja palvelun korkeasta tasosta, iloitsee toimialajohtaja Mikko Junttila Turun Osuuskaupasta.

Investointi keskustan herkkukauppaan oli yhteensä lähes 2,5 miljoonaa euroa ja se kertoo, että osuuskaupassa uskotaan vahvasti Turun keskustan vetovoimaisuuteen ja houkuttelevuuteen.
– Kun S-market Wiklund Herkku vielä valmistuu loppuvuonna 2022 S-market Hansa Herkun kaveriksi, on meillä ehdottomasti keskustan herkku- ja hintaherruus hallussa, toimialajohtaja Mikko Junttila jatkaa.

Modernin ja viihtyisän ostosympäristön lisäksi energiatehokkuus on ollut tärkeä perusta uuden myymälän suunnittelussa. Turun Osuuskauppa on sitoutunut kehittämään toimintansa ympäristövaikutuksia ja on mukana koko S-ryhmän tavoitteessa olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Hiilijalanjäljen ja kulutuksen pienentämiseksi energianhankintaa ja -käyttöä on optimoitu myös S-market Hansa Herkussa.

Kaikki kaupan kylmäkalusteet ovat ovellisia ja se tarkoittaa käytännössä jopa 50% säästöä energiankulutuksessa entisiin kalusteisiin verrattuna. Energiatehokkuutta tukevat myös ajanmukainen hiilidioksidikylmälaitos (Stockmannin toimesta asennettu n. 2016) sekä nyt myymäläuudistuksen yhteydessä täysin uusittu led-tekniikalla toteutettu valaistus. Kaikki S-marketin käyttämä sähköenergia on uusiutuvista lähteistä peräisin ja siitä yli 60% on tuotettu S-Ryhmän omissa tuulivoimaloissa.

Asiakas hyötyy edullisista hinnoista ja laajasta valikoimasta

Food Market Herkusta tuttu ja ammattitaitoinen henkilökunta palvelee asiakkaita myös S-market Hansa Herkussa. Kaupan myyntiala kasvoi uudistuksessa parilla sadalla neliöllä. Kaupassa on nyt upea yli 30 metriä pitkä ruokatori, josta löytyvät runsaat liha-, kala- ja juustotiskit. Samoin hedelmä- ja vihannesosaston herkullisuuteen, monipuolisuuteen ja tuoreuteen on panostettu. Valikoimissa korostuvat myös paikalliset tuotteet sekä valmiit, kätevästi mukaan otettavat herkut.

– Hyvän ruoan ystävä ilahtuu varmasti Itsudemon paikan päällä valmistamista susheista, Fire Wokin aasialaisittain höystetyistä wokeista sekä Kulman Keittiön maukkaasta kotiruoasta. Uutuutena kaupasta saa nyt myös Kape Aihisen suunnittelemia ja kokkien valmistamia Vietävä-valmisannoksia. Mukaan otettavan lounaan voi nauttia myös ostosreissun yhteydessä kaupan delipisteessä, kenttäpäällikkö Arttu Parkkinen esittelee.

S-market Hansa Herkusta löytyvät lisäksi Fazerin myymäläleipomo, Picadeli-salaattibaari, Mehustamon tuoremehupuristimet sekä Beijing8 Dumplingit. Uudet pikakassat nopeuttavat asiointia ja S-market Hansa Herkussa on myös Turun Osuuskaupan ensimmäinen itsepalveluperiaatteella toimiva takahihnallinen kassapöytä.

S-market Hansa Herkussa työskentelee 37 kaupan- ja palvelualan ammattilaista ja marketpäällikkönä toimii Timo Raninen.

S-market Hansa Herkku palvelee joka päivän laajoin aukioloajoin klo 6–24. Ruokatori on auki ma-la klo 7–20 ja asiakkaiden toiveesta myös sunnuntaisin klo 10–18.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Junttila, puh. 010 764 4005
Turun Osuuskauppa, kenttäpäällikkö Arttu Parkkinen, puh. 010 764 3864

**

Turun Food Market Herkku on ollut Turun Osuuskaupan omistuksessa vuodesta 2018, jolloin Turun Osuuskauppa osti Stockmann Herkun Turun liiketoiminnan ja jatkoi toimintaa Food Market Herkun nimellä. Syksystä 2021 lähtien kauppa jatkaa S-market-konseptin alla. S-marketin konsepti on uudistunut ja Turun Osuuskaupan alueella jo 12 S-marketia on uusittu viimeisen vuoden sisällä. Loput uusitaan seuraavien vuosien aikana. Kukin myymälä vastaa palveluillaan ja valikoimallaan paikalliseen tarpeeseen, mutta myymälöitä yhdistää raikas uusi ilme sekä niin arkeen kuin juhlaankin sopiva laadukas valikoima.

Itäharjun Prismassa voi nyt palauttaa juomapakkaukset nopeasti ja käsiä likaamatta TOMRA R1 -palautusautomaattiin. Prisma Itäharjun R1-laite on Turun Osuuskaupan ensimmäinen ja Turun neljäs, mikä tekee Turusta Suomen R1-pullonpalautusautomaattien pääkaupungin laitteiden määrässä mitattuna. Pullonpalauttajan unelmaksi kutsutun TOMRA R1-laitteen kitaan voi kaataa kätevästi suoraan kassista jopa yli sata tölkkiä ja muovipulloa kerralla.

Viime syksynä lanseerattu TOMRA R1 -pullonpalautusautomaatti on noussut suureen suosioon suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Se hotkaisee kerralla säkillisen juomapakkauksia eli yli 100 muovipulloa ja tölkkiä ja tekee palauttamisesta jopa viisi kertaa nopeampaa kuin perinteisellä palautusautomaatilla.

– Haluamme olla edelläkävijöitä ja tarjota asiakkaillemme pullonpalautuslaitteen, joka parantaa asiakaskokemusta ja helpottaa asiointia meillä. Olemme kaupungin isoimpia kauppoja, ja meillä on Turun korkeimpia palautusmääriä. Toivomme, että kun pullonpalautus nopeutuu ja sujuvoituu, asiakkaalle jää enemmän aikaa muuhun, kertoo Prismajohtaja Ville Ämmälä.

Ämmälän mukaan vähittäiskaupoilla on avainrooli kiertotalouden ja kierrättämisen edistämisessä.

– Kaupat ovat ihmisten elämässä ja ostamisessa lähes päivittäin mukana, joten ne ovat myös luonteva paikka kierrättää. Uskon, että jollain aikajänteellä jokaisessa hypermarketissa tulee olemaan R1-laite, Ämmälä sanoo.

Suomalaiset ovat ahkeria juomapakkausten kierrättäjiä. Suomessa palautettiin vuoden 2020 aikana noin 2 miljardia juomapakkausta.

– TOMRA R1 -automaatit ovat saaneet aikaiseksi ilmiön, joka määrittelee pullojen palauttamiselle uuden vaatimustason. Ne suorastaan houkuttelevat asiakkaita myymälään. Kysyntä on ollut kovaa, ja asiakkaat osaavat jo toivoa R1:sen hankkimista. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen, kertoo TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Miten TOMRA R1 toimii?

  1. Avaa luukku ja kaada tölkit ja/tai muovipullot laitteeseen.
  2. Sulje luukku. Laite laskee ja lajittelee muovipullot ja tölkit.
  3. Ota kuitti ja jatka ostoksille.

TOMRA R1 ei hyväksy lasipulloja, vaan ne tulee palauttaa muihin TOMRA-palautusautomaatteihin.

Lisätietoja:

Lauri Kangaslahti

Toimitusjohtaja, Oy TOMRA Ab
lauri.kangaslahti@tomra.com
Puh. 040 740 1518

 

Ville Ämmälä

Prismajohtaja, Prisma Itäharju
ville.ammala@sok.fi
Puh. 010 764 4052