Suomen Radisson Blu Hotellit ottavat askeleen muovittoman maailman puolesta


1.3.2018

Maaliskuusta alkaen kaikissa Suomen Radisson Blu Hotelleissa korvataan muoviset pillit biohajoavilla maissi- ja paperitärkkelyspilleillä.

Pieni muovipilli on pahempi ympäristöjäte kuin uskommekaan. Joka päivä maailmassa käytetään yli 6 miljardia muovista juomapilliä – niin paljon, että niillä voisi täyttää yli 250 hotellin juhlasalia. Yhden pillin hajoaminen kestää luonnossa jopa 200 vuotta, ja ne ovat yksi pahimpia rantojen saastuttajia.

– Me haluamme kantaa vastuuta ympäristöstämme ja vähentää muovin käyttöä toiminnassamme. Ensimmäinen tekomme on poistaa muoviset pillit, sanoo Suomen Radisson Blu Hotellien Brand Manager Mika Riuttanen. 

Maaliskuusta alkaen kaikissa Suomen Radisson Blu Hotelleissa korvataan muoviset pillit biohajoavilla maissi- ja paperitärkkelyspilleillä. Aloite muovipillien korvaamisesta ekologisella vaihtoehdolla käynnistyi viime vuonna Afrikan mantereen hotelleista, ja tänä keväänä myös Lähi-idän Radisson Blu Hotellit luopuvat muovipilleistä. Muista Pohjoismaista Ruotsissa on myös muovipillit korvattu ekologisilla vaihtoehdoilla.

Radisson Blu -hotellit tunnetaan jo ennalta ympäristövastuun edelläkävijöinä. Hotelliketju on ensimmäinen, joka on saanut Suomessa Green Key -ympäristömerkin. Merkillä edistetään majoitusalan ympäristötietoisuutta ja kestävää matkailua. Rezidor Hotel Group, johon Radisson Blu Hotellitkin kuuluvat, valittiin tässä kuussa jo yhdeksännen kerran peräkkäin maailman eettisimpien yritysten joukkoon. Tunnustuksen myöntää vuosittain Ethisphere Institute, joka on maailman johtava eettisten standardien ja liiketoimintamallien kehittäjä ja edistäjä.

– Jollemme ota aktiivisesti askelia muovittomamman maailman puolesta, on vuoteen 2050 mennessä maailman merissä arvioitu olevan enemmän muovia kuin kaloja. Pienilläkin muutoksilla on iso vaikutus, kun tarpeeksi moni tekee muutoksen. Haastankin kaikki Green Key -hotellit liittymään mukaan muovittomampaan toimintaan.  Lisäksi toivon, että jokainen yksilö ja yritys pohtisi materiaalivalintojaan. Maapallon hyvinvointi koskettaa meistä jokaista, sanoo Mika Riuttanen