Kulttuurilomalle Turkuun

20.6.2019

Lähde aikamatkalle vanhaan Turkuun, kiertele taidemuseoita ja uppoudu nykytaiteen pyörteisiin. Kulttuuriloma Turussa tarjoaa vaihtoehtoja moneen makuun.

Keräsimme parhaat kulttuurivinkit yhteen. Turun museo- ja kulttuurikattaus tarjoaa historian havinaa, modernia taidetta ja uusia elämyksiä.
Väliotsikkoja klikkaamalla pääset verkkosivuille josta löydät lisätiedot näyttelyistä ja aukioloajoista. 

Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus on Suomen ainoa arkeologinen museo, jossa keskiaikaisen Turun alkuperäisten korttelien rauniot antavat kosketuspintaa kauan sitten eläneiden turkulaisten arkeen. Täällä tutkiminen ja ihmettely on sallittu! Ars Novan taidenäyttelyissä taas voi loikata aivan erilaiseen maailmaan nykytaiteen parissa. Tutustu näyttelykalenteriin museon verkkosivuilla. Kesäisin museossa on tarjolla yleisöopastuksia ja lastenkierroksia joka päivä.

 

Wäinö Aaltosen museo

Wäinö Aaltosen museorakennus on kirjaimellisesti tehty taiteelle. Se näkyy ja tuntuu eri tiloissa. Sisällä nähdään teoksia Aaltosen lahjoittamasta peruskokoelmasta sekä vaihtuvia nykytaiteen näyttelyjä – kurkkaa ajankohtainen verkkosivuilta.

 

Turun taidemuseo

Jo Puolalanmäen jyhkeä graniittilinna antaa lupauksen arvokkaasta sisällöstä. Turun taidemuseo kansallisaarteineen on Turun oma Ateneum, jonka vaihtuvasta kokoelmanäyttelystä voi bongailla vaikkapa Helene Schjerfbeckin tai Akseli Gallen-Kallelan siveltimenjälkiä.

Museossa on esillä vaihtuvia näyttelyjä klassikoista nykytaiteeseen – katso ajantasainen ohjelma verkkosivuilta. Sunnuntaisin näyttelyiden taustoihin pääsee syventymään oppaan seurassa, ja lapsiperheitä ilahduttaa myös Pikkuli-mobiilisovellus.

 

Turun linna

Aurajoen suulla seisova yli 700 vuotta vanha Turun linna on yksi tunnetuimmista – ellei jopa tunnetuin – maamerkki Turussa. Linnassa toimii museo. Lukuisat näyttelyt, sisustetut tyylihuoneet ja tapahtumat esittelevät linnan historiaa ja menneitä aikoja.

 

Koe pala kauneinta Turkua kävellen – Museum Walk & Culture Walk

Visit Turku tarjoaa kulttuurin ja museoiden heavy usereille myös Museum- ja Culture Walk -kortteja. 

Museum Walk -kortin haltija voi käydä kortissa mukana olevissa kahdessatoista museossa yhden kerran kussakin. Kortti on voimassa kolme vuorokautta ensimmäisestä museokäynnistä alkaen. Ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi korttiin sisältyy muitakin etuja, esimerkiksi alennusta museokauppojen tuotteista. Kortti on myynnissä Visit Turun matkailuneuvonnassa ja verkkokaupassa.

Culture Walk -kierrosten avulla omatoimimatkailijat voivat kokea hieman erilaista kulttuurimatkailua. Toiminnallinen reitti tarjoaa myös turkulaisille uusia näkökulmia kotikaupunkiin – tutustu ja ihastu! Culture Walk on jaettu viiteen eri reittiin, joista jokainen tutustuttaa kierroksen kulkijan kolmeen eri kohteeseen. Jokaisessa kohteessa on kerrottu myös vinkki, mitä siellä kannattaa tehdä ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

 

Lisää kulttuuri-ideoita Turussa löydät Kiss My Turku & Visit Turku -verkkosivuilta! 

 

Yövy Turussa

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Hinnat alk. 68 €/hlö/vrk/2 hh:ssa

Hintaan sisältyy:

  • Majoitus
  • Aamiainen
  • Saunan ja kuntosalin käyttömahdollisuus

 

Lempihotellisi Turussa, 
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Humalistonkatu 2, Turku